Hoe wordt LEGO gemaakt?

We krijgen vaak de vraag "Hoe worden LEGO® steentjes gemaak?"

De vrachtwagens komen aan Het begint allemaal met kleine brokjes plastic in veel verschillende kleuren, dat granulaat wordt genoemd. Vrachtwagens vol granulaat rijden naar de LEGO fabriek, waar reusachtige slangetjes het granulaat opzuigen en in drie verdiepingen hoge metalen silo's storten.

Er zijn 14 silo's, en elke silo kan wel 33 ton granulaat bevatten. Vanuit de silo's gaat het plastic granulaat door buizen naar de spuitgietmachines. De temperatuur stijgt In de spuitgietmachines wordt het granulaat verhit tot een temperatuur van ongeveer 230 graden Celsius (450°F). Die gesmolten plastic brij wordt in gietmallen gespoten, kleine metalen containers in de vorm van holle LEGO steentjes.

Denk aan een heel ingewikkelde versie van de ijsklontjesvorm thuis in de vriezer. De spuitgietmachine oefent honderden tonnen druk uit om te zorgen dat de steentjes perfect nauwkeurig worden gevormd. Vervolgens worden ze gekoeld en uit de mal verwijderd; dat duurt maar een seconde of 10.

Robots helpen een handje Vanwege de gevaarlijke omstandigheden en de vereiste precisie is het vormgietproces vrijwel volledig geautomatiseerd. De steentjes die klaar zijn rollen via transportbanden in dozen.

Als een doos vol is, stuurt de vormgietmachine een radiosignaal naar een van de robotische vrachtwagens die door de fabriekshal rijden. De robot-trucks laten zich leiden door sleuven in de vloer.

Ze halen de volle dozen op en plaatsen ze op een andere transportband, die ze naar de volgende stap in het fabricageproces brengt. Tijd om te versieren Wat zouden onze steentjes zijn zonder alle gave details en decoraties?

De volgende stap in het fabricageproces is de montagehal, waar de details gedrukt worden en onderdelen die uit meerdere stukjes bestaan worden gemonteerd. Gezichtjes, controlpanels, getallen, woorden en andere decoratieve details worden op de steentjes gestempeld door een reusachtige printer. Sommige LEGO® onderdelen, zoals de beentjes van de minifiguren, bestaan uit verschillende stukjes die in elkaar passen.

Die gecompliceerde stukjes worden in elkaar geklemd door machines die heel nauwkeurig druk uitoefenen. We pakken alles in De laatste stap is het verzamelen van de juiste onderdelen om complete LEGO® sets te maken.

Sets kunnen honderden verschillende stukjes omvatten, dus het inpakproces moet snel en accuraat zijn. Dozen die cassettes worden genoemd rollen via transportbanden tot onder de bakken die elke soort steentjes bevatten.

De bakken gaan open en dicht om het juiste aantal stukjes in elke cassette te laten vallen. Tot slot vouwen inpakmedewerkers de dozen, voegen extra onderdelen en bouwbeschrijvingen toe, en controleren of de machine geen vergissingen heeft gemaakt

 

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD