LEGO Stem

STEM LEREN MET LEGO® SPEELGOED

LEGO Stem

Is het voor kinderen moeilijk om informatica, wetenschap, technologie, techniek en wiskunde te leren? Het lange antwoord is nee - het kortste antwoord is: leren door middel van spel.

Scrol naar beneden om erachter te komen hoe je jouw kind – en misschien jezelf ook - kunt helpen enthousiast te raken over STEM met LEGO® sets van DUPLO tot LEGO BOOST en MINDSTORMS.

 

 

 

 

 

Wat is STEM en waarom is LEGO STEM-speelgoed zo leuk voor kinderen?

LEGO Stem

Voor de meesten van ons zijn informatica, wetenschap, technologie en wiskunde ofwel razend spannend en inspirerend of juist ontzettend ontmoedigend en moeilijk. Ze staan vaak te boek als de ‘exacte’ of ‘harde’ wetenschappen. Moeilijk om te leren en te bevatten maar ze hebben ook de reputatie rigide te zijn; er is geen ruimte voor creativiteit en verbeeldingskracht.

 

 

 

 

   

 

LEGO Voedt de nieuwsgierigheid met STEM

LEGO Stem leerzaam speelgoed

Wij ontwerpen en maken LEGO STEM-speelgoed omdat wij geloven dat nieuwsgierigheid, plezier en creativiteit belangrijke stimuli zijn om zowel kinderen als volwassenen enthousiast te maken voor wetenschap. Je kunt altijd op je eigen manier spelen en experimenteren, van basis tot gevorderde STEM-vaardigheden. (En dat is wetenschappelijk bewezen!) STEM biedt toegang tot het leren begrijpen van de bouwstenen van het leven, het universum en alles daar tussenin. Het biedt ons hulpmiddelen om te verkennen, ons dingen af te vragen, te navigeren en zelfs de wereld waarin we leven uit te vinden. Deze vaardigheden kunnen en worden toegepast op elk aspect van werk en spel.

 

 

 

 

Leuke, coole en creatieve STEM-projecten voor kinderen van alle leeftijden

Lees meer over LEGO Stem

Je vindt veel creatieve ideeën en inspiratie voor eenvoudige tot gevorderde STEM-projecten, geschikt voor peuters en oudere kinderen. Het gaat niet alleen om het programmeren van computers, het volschrijven van schoolborden met ingewikkelde berekeningen of het bouwen van robots. Je kunt de nieuwsgierigheid van je kind voor bijna alles prikkelen en manieren vinden om een leuk experiment of spel te beginnen. Bij STEM staan begrip voor en betrokkenheid bij de wereld om je heen centraal, met nieuwsgierige observaties, kritische vragen en de creativiteit en moed om onbevreesd nieuwe dingen uit te proberen. Of je nu gewoon voor de lol een toren van LEGO DUPLO stenen bouwt of een nieuw sterrenstelsel probeert te vinden!

 

 

 

 

Lees meer over LEGO Stem

STEM-speelgoed voor kinderen van 4 tot 7 jaar

 

Wist je dat door zoiets eenvoudigs als het spelen van telspelletjes met je peuter zijn of haar passie voor STEM kan ontstaan? Het op deze manier leren over cijfers en rekenen kan helpen hun observationele en analytische vaardigheden op elk gebied te ontwikkelen. Hoeveel stippen heeft een lieveheersbeestje? Hoeveel tenen heb ik?

 

 

 

 

Powered Up: geef je LEGO® speelervaring een boost

Het LEGO Powered Up systeem is een Bluetooth- en wifi-compatibel platform met slimme motoren, kleur- en afstandssensoren en led-lichtelementen. Bouw deze gewoon in een LEGO set in om beweging, verlichting en veel actie toe te voegen!

Powered Up is een bijgewerkte versie van het LEGO Power Functions systeem en biedt:

Nieuwe bedrade verbindingen
Betere ondersteuning
Sensoren Slimme motoren (app herkent apparaat)
Verbeterde bouwmogelijkheden, met name voor LEGO Technic modellen

Nieuwe draadloze verbindingen
Verbeterd bereik
Werkt achter obstakels
Veel kanalen
Niet gevoelig voor zonlicht
Verbinding met smartphones of tablets die Bluetooth ondersteunen
Laag energieverbruik