website

Alladin

Aladdin is een bijdehante maar aardige jongen die moet zien te overleven op de straten van Agrabah. Door zijn armoede en zware levensomstandigheden voelt hij zich vaak niet de moeite waard. Dat verandert allemaal als hij prinses Jasmine tegenkomt en een magische lamp in handen krijgt, met een geest erin die hem drie wensen laat doen.

Jasmine

Jasmine is de dochter van de Sultan van Agrabah. Ze is een slimme en vastberaden prinses en vraagt zich vaak af wat zich buiten de muren van het paleis afspeelt. Oude regels bepalen dat ze nooit buiten de muren van haar koninklijke verblijf mag komen. Maar alles wordt anders als ze Aladdin ontmoet.

Elsa

Elsa van Arendelle heeft een magische gave om ijs en sneeuw te maken. Ze schaamt zich daarvoor en kiest ervoor om helemaal alleen te leven. Doordat ze haar gave onderdrukt, zorgt ze per ongeluk voor een eeuwige winter in Arendelle. Dankzij de hulp van haar zus Anna aanvaardt ze uiteindelijk wie ze is.

Olaf

Olaf is een magische sneeuwpop die ontstaat door de gave van Elsa om ijs en sneeuw te maken. Hij is leuk, aardig en heel grappig. Hij wil altijd niets liever dan zijn vrienden helpen, hoe dat ook voor hemzelf uitpakt. Olaf denkt dat hij de zomer geweldig zou vinden, maar hij heeft niet stilgestaan bij wat er dan zou gebeuren!

Rapunzel

Als baby werd prinses Rapunzel door een gemene oude vrouw van haar ouders gestolen Ze zat 18 jaar opgesloten in een toren ergens ver weg, en in die tijd is haar prachtige, goudblonde haar heel, heel lang geworden. Met hulp van een knappe dief weet Rapunzel te ontsnappen, en ze gebruikt haar vrijheid om de wereld te leren kennen.

Ariel

Ariël is een mooie, jonge zeemeermin die hopeloos verliefd wordt op een mens, prins Eric. Ariël wil dolgraag bij Eric op het land kunnen leven en geeft haar mooie stem aan de zeeheks om in ruil daarvoor als mens door het leven te kunnen. De zeeheks bedriegt haar en smeedt een boosaardig plan, maar Ariël en Eric weten dat te voorkomen en redden het onderzeerijk, waarna ze trouwen.

Assepoester

Na het overlijden van haar vader moet Assepoester als bediende werken voor haar gemene stiefmoeder en jaloerse stiefzussen. Toch blijft ze vriendelijk en vrolijk. Als een Goede Fee haar helpt om naar een koninklijk bal te gaan, ontmoet ze daar een prins. Het duurt niet lang voordat ze trouwen en Assepoester een prinses wordt.