KUNNEN LEGO STEENTJES TEGEN WATER?

Zijn LEGO® steentjes bestand tegen water?

Wil jij met je LEGO® stenen spelen in het water? Geen probleem! Standaard LEGO® steentjes raken niet beschadigd door water. Sommige speciaal ontworpen scheepsrompen uit één stuk drijven zelfs op het wateroppervlak, al geldt dat niet voor de meeste LEGO® bouwwerken.

Aan de andere kant raden we je niet aan om LEGO® steentjes te gebruiken als decoraties in je aquarium of vissenkom. Daarnaast zijn er ook een paar soorten LEGO® onderdelen die nooit in het water mogen:

Elektronische onderdelen

Zorg dat elektronische onderdelen zoals motoren, sensoren, lampen en batterijhouders nooit met water in aanraking komen. Elektronische onderdelen kunnen beschadigd worden in water en ze kunnen gevaar opleveren.

Montages en mechanische componenten

Onderdelen gemaakt van meerdere kleinere stukjes die niet uit elkaar kunnen, zoals een Technic-versnellingsbak of een DUPLO® voertuig, mogen niet nat worden. Deze leveren geen gevaar op, maar het water kan in het onderdeel doordringen en nooit echt opdrogen. Dit kan ervoor zorgen dat het onderdeel niet meer werkt, of er kan zelfs schimmel ontstaan.

LEGO AUTO'S

LET'S GO

REVIEWS

Absoluut de beste LEGO winkel van Nederland

Henk Janssen

Goedkoop en snel thuis geleverd, iedere keer weer!

Danielle Onnink

De grootste voorraad LEGO en altijd alles op voorraad

Tjeerd Jansma

Voeg beoordelingen van klanten en testimonials toe om te laten zien dat je klanten tevreden zijn.

Rina Bruinsma

Maandag besteld en dinsdag al in huis

Tina van Zutphen

ADULTS WELCOME

LET'S GO