De zeven beste LEGO dierenartssets voor kinderen

Ken je een kind dat helemaal weg is van dieren en ervan droomt om later dierenarts te worden? Stimuleer deze passie dan met het beste interactieve dierenartsspeelgoed, de leukste dierenartssets en de mooiste dierenklinieken.

Haal de gewonde dieren op met de ambulance of de reddingsbuggy en scheur naar de dierenkliniek of stap in de helikopter om de jungledieren te redden. De mogelijkheden zijn eindeloos!

LEGO® Friends – Dierenambulance

Word de dierenredder in nood met de LEGO® Dierenambulance. Als je een bezoekje brengt aan de boomhut van de kat lijkt er niets aan de hand te zijn, maar plotseling valt de kitten in de rivier. Wacht niet langer en schiet te hulp.

Met het tandwiel verandert het water in een kolkende rivier. Gelukkig kun je een emmer laten zakken om de kitten in veiligheid te brengen. <br>

De ambulance bevat talloze leuke accessoires en een scharnierend paneel, zodat je de ambulance eenvoudig open kunt doen en ook binnenin kunt spelen.

LEGO Friends – Dierenkliniek reddingsbuggy

Als een rustige picknick plotseling uitdraait op een ramp doordat de scharnierende boom omvalt en de hond gevangen houdt, is het hoog tijd om met de reddingsbuggy te hulp te schieten.

LEGO Friends Stephanie kan de omgevallen boom met de ketting aan de achterkant van de quad omhoog takelen om de hond te bevrijden en iedereen in veiligheid te brengen.<br>

En als je reddingsmissie is geslaagd, beleef je nog uren speelplezier met de talloze schattige accessoires. Zo kun je de hond kalmeren met een flesje en een bot, en kun je via de walkietalkie van Stephanie contact opnemen met de dichtstbijzijnde dierenkliniek.

LEGO Friends – Heartlake City dierenkliniek

Voor een dierenarts is geen enkele dag hetzelfde. Trek je doktersjas aan en help de dieren die bij je langskomen in de Heartlake City dierenkliniek.

Beman de receptie, loop even naar de stal om het paard van LEGO Friends Mia te begroeten en houd de weg in de gaten vanaf het balkon. <br><br>Als er een dier wordt binnengebracht, kun je het in de onderzoeksruimte behandelen en dankzij de dierenartskit van Donna heb je alles bij de hand om ervoor te zorgen dat het arme beestje weer helemaal de oude wordt!

LEGO Friends – Dierenkliniek reddingshelikopter

Het kleine konijntje zit vast op het hartvormige eiland! Neem je LEGO dierenartstas mee in de helikopter en zoef ervandoor om het zielige beestje te redden.

Laat de helikopter op het meer landen en zet het konijn op de schattige kleine stretcher om hem veilig terug te brengen naar zijn papa of mama. <br><br>Als je reddingsmissie is geslaagd en je weer terug aan land bent, kun je even tot rust komen en samen met Stephanie en Mia van een heerlijke picknick genieten op de pier bij het meer.

LEGO Creator Expert – Garage op de hoek

Dacht je dat LEGO stenen alleen voor kinderen waren? Mooi niet! Ze zijn er voor iedereen, dus trakteer jezelf op een uitdagende set. Deze gedetailleerde bouwset van een dierenkliniek met 2.569 onderdelen bevat een onderzoekstafel, een aquarium en een wachtruimte met een bank. Zo ben je helemaal klaar om de dieren van de LEGO figuren uit de stad de beste zorg te bieden. <br>

Maar de set draait niet alleen om huisdieren! Zo vind je op de begane grond een benzinestation in jaren 50-stijl met een pomp, een kiosk en een garage, waarmee je gegarandeerd de show zal stelen.

LEGO Friends – Panda jungle boomhut

Kinderen leren van alles over het beschermen van dieren met de Panda jungle boomhut.

Ze beleven bijzondere avonturen in het wild wanneer ze voor de geredde panda's zorgen en de bedreigde diersoorten helpen beschermen.

De panda's zitten niet opgesloten in een saaie ruimte, maar kunnen zich helemaal uitleven op het klimrek en de coole glijbaan.<br>

Bovendien kunnen kinderen de verhalen en hun favoriete momenten uit de LEGO Friends tv-serie naspelen.

LEGO DUPLO® – Paardenstal en pony’s verzorgen

Als je kleintje dol is op paarden, zal deze set met twee schattige pony's zeker in de smaak vallen! Kinderen kunnen namelijk eindeloos veel paardenverhalen bedenken.

Zo liggen de wortels al klaar om de paarden mee te voeren en hebben de beestjes vervolgens voldoende energie voor een ritje in de buitenlucht. Natuurlijk moeten de paarden ook drinken, dus zorg ervoor dat de trog is gevuld. En als je na een lange rit weer terug bent, kun je in de stal met het stro een warme, knusse plek voor de paarden creëren.

Deze set is ideaal voor peuters, omdat ze tijdens de verzorging van de twee paarden hun sociale en emotionele intelligentie ontwikkelen.

In de bouwinstructies vind je bovendien een leuk stripverhaal met modellen uit de set voor extra plezier tijdens het bouwproces.