Zo bouw je een LEGO® ster

Het is tijd voor onze jaarlijkse #BuildToGive campagne! Dit jaar willen we samen met jou tot wel 1,5 miljoen kinderen in nood de kans geven om met LEGO® stenen te spelen.

Dit gaat zo in zijn werk. 

Als jij met LEGO stenen een kerstversiering bouwt en deze op sociale media deelt met de hashtag #BuildToGive, schenken wij via ons netwerk van liefdadigheidspartners een kind in nood een LEGO set.

Hmm ... Dat lijkt te makkelijk. Laat me snel even de regels checken … Neen, het is echt zo eenvoudig! 

Dit jaar vragen we fans en gezinnen overal ter wereld om met hun stenen de meest fonkelende kerstversiering van allemaal te bouwen: een ster!

“Maar hoe kunnen we met onze LEGO stenen een ster bouwen?”, horen we je al roepen. “Hoe pakken we dit het best aan? Vertel het ons, alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft!!!”. 

Nou, wie kan jullie dit beter uitleggen dan onze geweldige Art Director (en nu vrijwillige kerstelf verantwoordelijk voor liefdadigheid) Patrick Hansen! 

Patricks specialiteit is digitale 3D LEGO modellen, een taak waarvoor je perfect moet weten hoe je met LEGO stenen allerhande ongewone en unieke voorwerpen kunt bouwen – waaronder sterren!

Wees creatief

“Een ster is een fantastische keuze voor een LEGO bouwwerk. Iedereen kent immers die vorm, dus zou iedereen ook moeten weten hoe je er een kunt bouwen. 

“Het is echter een complexe vorm, vooral om met LEGO stenen te maken. Dit komt doordat een klassieke ster vijf punten en een LEGO steen maar vier hoeken heeft. 

“Je moet dus creatief uit de hoek komen. Neem al je LEGO stukken, negeer waarvoor ze eigenlijk dienen en richt je in plaats daarvan op hun vorm. Een croissantelement kan bijvoorbeeld ideaal zijn als je een halve cirkel nodig hebt, of je kunt zelfs een paard als basis van je ster gebruiken!” 

(Een van onze favoriete voorbeelden van het afgelopen jaar van onze designers die vreemde stukken voor onverwachte doeleinden gebruiken, was toen we ontdekten dat de prachtige bloemen van het LEGO Bonsaiboompje uit ... roze kikkers bestaan! Maar goed … Terug naar Patrick.)

Zorg dat het stevig is

“Een ster bouwen is één ding, maar om die ook echt als kerstversiering te gebruiken en op te hangen, moet het geheel erg stevig zijn, en daar zit hem nou de uitdaging.” 

“Heel wat mensen maken de fout om hun bouwwerk te snel te ingewikkeld te maken. Denk even terug aan toen je nog klein was en iemand je vroeg om iets te maken of te tekenen. Dan dacht je alleen aan de basisvorm en was het resultaat meteen herkenbaar. Als je bijvoorbeeld als kind een huis tekende, bestond dat gewoon uit een vierkant en een driehoek, en wist iedereen onmiddellijk wat het was. Probeer dus meer als een kind te denken wanneer je begint te bouwen. Als je dan wat meer vertrouwen hebt opgedaan, kun je creatiever aan de slag.”

Zorg dat het opvalt

Nou, hoe zorgen we ervoor dat onze sterren opvallen, beste kerstelf? 

“Noem me maar gewoon Patrick hoor ...” 

“Iets doen opvallen betekent niet altijd dat het erg groot moet zijn. Groter maken kan iedereen. Wat echt moeilijk is, is dingen op een kleinere schaal bouwen. Als je kerstversieringen maakt, zijn ze bovendien makkelijker op te hangen als ze erg klein zijn!

“Je moet natuurlijk veel felle kleuren gebruiken. Zo vallen ze meteen op als je ze in de kerstboom hangt.

“Ook moet je tijdens het bouwen al nadenken over hoe je je bouwwerk zal ophangen. Als je een grote ster bouwt, kun je die misschien van twee openingen voorzien om een draad door te steken, zodat de ster mooi stil blijft hangen.”

#BuildToGive

“En tot slot zijn doorzichtige LEGO elementen (zoals die kleine, ronde 1x1 stenen) de perfecte keuze om je ster te versieren met edelstenen, zodat hij extra schittert!”

Je zult begrijpen dat we amper kunnen wachten om te zien welke sterren jullie deze Kerst uit jullie hoeden toveren! Veel bouwplezier en fijne feestdagen!