LEGO Boten

LEGO Boten

De zeven zeeën roepen je! Er staan piratenfans heel wat spannende avonturen te wachten met het LEGO® Creator 3in1 Piratenschip (31109) speelgoed. Deze geweldige, gedetailleerde set bestaat uit een piratenschip met bewegende zeilen, kanonnen en een kajuit waarvan het dak en de zijkanten open kunnen, 3 minifiguren, bouwbare figuren waaronder een haai en een papegaai, plus een heleboel van stenen gebouwde details en coole accessoires ter inspiratie.

LEES MEER >>>

 Er staan kinderen allerlei leuke avonturen te wachten aan boord van het indrukwekkende LEGO® City Oceaan Onderzoekschip (60266). Dit superlange schip blijft niet alleen echt drijven, het heeft ook alles wat kinderen zich maar kunnen wensen voor urenlang onderzoek op zee. Er is een haaienkooi, een werkende kraan, een onderzoeksonderzeeër, een helikopter en zelfs een wrak van een piratenschip met een verborgen schat! En met 8 minifiguren van onderzoekers, waaronder het personage Harl Hubbs uit deLEGO City tv-serie, krijgen kinderen volop inspiratie voor allerlei avonturen boordevol actie.

LEES MEER >>>

Creatieve kinderen die het leuk vinden om klassieke LEGO® NINJAGO® schepen te bouwen en ermee te spelen, zullen Destiny's Bounty (71705) geweldig vinden. Deze gedetailleerde en interactieve bouwset voor kinderen bevat een NINJAGO LEGO schip en 7 ninja-actiefiguren, waaronder Wu, Kai, Zane en Cole

LEES MEER >>>

 

 

 

 

Hoe blijven boten drijven?

Wanneer je een boot in een grote watervlakte laat zakken, zoals een rivier, haven of oceaan, zijn het gewicht en de dichtheid van het water altijd groter dan die van de boot. Dit komt doordat de binnenkant van een boot over het algemeen vol lucht zit. En lucht weegt natuurlijk niet veel. Als je een boot in een klein peuterbadje zet, kan het wel zo zijn dat het gewicht van de boot groter is dan de dichtheid en het gewicht van het water. In dat geval zal je boot in een mum van tijd naar de bodem zakken.

Hoe kan het dat een zeilboot tegen de wind in kan varen?

Het klink misschien onlogisch dat een zeilboot tegen de wind in kan varen, maar het draait allemaal om natuurkundige principes. Als de zeilen in een hoek van 25 à 45 graden zijn gespannen, vangen de zeilen wind en werken ze eigenlijk hetzelfde als de vleugels van een vliegtuig. De lucht wordt teruggeduwd en dus beweegt de boot naar voren. Dit betekent dat je zigzaggend (loeven) richting je bestemming gaat en je dus meer tijd op je boot doorbrengt!

Voordat er fietsen, auto's, treinen en vliegtuigen waren, gingen mensen te voet, reden ze op een paard of ZEILDEN ze. De eerste zeilers wisten de golven en wind te trotseren en konden daardoor eten mee naar huis nemen voor hun gezin. Ook waren er dappere (of gekke... of beide) mannen en vrouwen die op expeditie gingen naar het onbekende. Ze staken oceanen over om nieuwe werelden op het land en onder water te ontdekken en verkennen.

Alleen moedige avonturiers zijn geschikt voor het leven op een boot. Dus of je kind nu de kapitein van een piratenschip, een vrachtschip, een zeilboot, een vissersboot, een reddingsboot of een eenvoudige roeiboot is, geef hem of haar een reddingsvest en laat je kind koers zetten naar de wondere wereld van de zeven zeeën.