LEGO Supermario; veel gestelde vragen

Wat is LEGO Supermario?

Voor het eerst wordt Super Mario™ tot leven gebracht in de fysieke LEGO® wereld!

LEGO Super Mario is een nieuwe productlijn waarmee kinderen de speelse wereld van Super Mario op een geheel nieuwe manier kunnen beleven in de fysieke wereld. De ervaring bevat een interactieve LEGO® Mario™ figuur die munten verzamelt in echte levels die met LEGO stenen zijn gemaakt

Het draait allemaal om bouwen en herbouwen, het creëren van unieke parcoursen en zien hoeveel munten je in 60 seconden kunt pakken.

Om het universum van LEGO Mario te ontgrendelen, hebben fans de LEGO Super Mario Avonturen met Mario startset nodig, want dit is de enige set met LEGO Mario, de Startbuis en Vlaggenmast, die allemaal nodig zijn om te spelen.

Hoewel de LEGO Super Mario speelervaring is gebaseerd op een traditioneel LEGO product met stenen, is de ervaring uniek omdat kinderen op een vrije manier de wereld van Super Mario kunnen bouwen, en hun LEGO Super Mario figuur vervolgens op leuke manieren kan reageren in de wereld die ze hebben gecreëerd!

Met LEGO Super Mario producten, waaronder modulaire bouwwerken, kunnen fans helemaal zelf bepalen hoe ze precies het parcours maken waarin ze Mario tot leven willen zien komen. Dat kan met zowel de LEGO Super Mario Avonturen met Mario startset (dat is het startpunt van het LEGO Super Mario universum), als het toevoegen van uitbreidingssets die elk nog meer spannende uitdagingen en personages onthullen.

Wat zit er in de LEGO 71360 Supermario Starterset?

Deze startset biedt een geweldige kennismakingservaring met het LEGO® Super Mario™ universum. De set bevat een LEGO® Mario™ figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker meteen reacties geeft . Er zitten ook 7 actiestenen in voor nog meer speelmogelijkheden met de LEGO Mario figuur. De LEGO Mario figuur zelf heeft lcd-schermen in zijn ogen, mond en buik waardoor hij een breed scala aan directe reacties op beweging, kleur en actiestenen kan laten zien. De ingebouwde luidspreker laat herkenbare geluiden en muziek uit de game horen. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiplatforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de personages Goomba en Bowser Jr. Gebruikers kunnen de modules opnieuw indelen en nieuwe levels maken om onder de knie te krijgen.

Het meest unieke kenmerk van de LEGO Super Mario productlijn is het interactieve spel met de LEGO Super Mario figuur.

Naast de LEGO Super Mario startset bestaat dit nieuwe speelthema uit acht complete uitbreidingssets, vier power-uppakketten waarmee LEGO Mario van pak en vaardigheid kan veranderen en 10 vijandelijke personages in verrassingszakjes.

Ben je op zoek naar tips en trucs voor LEGO® Super Mario™ spelplezier? Tips voor grappige LEGO® Mario™ reacties - Leg LEGO® Mario™ op zijn rug en zie hoe hij in slaap valt - Schud LEGO Mario flink door elkaar om hem duizelig te maken! - LEGO Mario houdt niet van vuur. Als hij bijna doodgaat door het vuur (wanneer er kruisjes in zijn ogen verschijnen), moet je hem zo snel mogelijk naar water brengen en vervolgens ontdek je hoe hij reageert Tips voor het verzamelen van meer munten Gebruik de platforms niet alleen als een manier om van A naar B te komen, maar loop heen en weer of draai LEGO® Mario™ verschillende kanten op om twee keer zoveel munten te verzamelen. - Als je op de drie veilige kleuren loopt (groen, geel en blauw), levert dat vier keer zoveel munten op als wanneer je op andere oppervlakken loopt Gebruik het ?-blok meerdere keren voor: 15 seconden extra speeltijd 5 extra munten 10 extra munten Supersterrenkracht waarmee je grote vijanden direct kan verslaan en twee keer zoveel munten krijgt! Een paddenstoelenpower-up die dienstdoet als schild wanneer je geen munten hebt (en je bijvoorbeeld van een platform valt) Gebruik het ?-blok meerdere keren voor: - 15 seconden extra speeltijd - 5 extra munten - 10 extra munten Super - sterrenkracht waarmee je grote vijanden direct kan verslaan en twee keer zoveel munten krijgt! - Een paddenstoelenpower-up die dienstdoet als schild wanneer je geen munten hebt (en je bijvoorbeeld van een platform valt) Zodra je in het level via het ?-blok een beloning of bonus hebt gepakt, komt er een muntje voor in de plaats. Als je dus een paar items hebt verzameld, is het niet meer echt nuttig om nog langer op die plek te blijven. - LEGO Mario heeft een aantal finishbonussen. Je kunt meerdere finishbonussen tegelijkertijd verdienen! - Als je bijna alle speeltijd gebruikt, kun je verschillende beloningen in de vorm van munten krijgen. De beloning die je krijgt, is afhankelijk van hoe dicht je bij de laatste seconde van de speeltijd zat - Als je nog digitale items overhebt wanneer je het level voltooit, krijg je een bonus - Als je een salto maakt naar de finish, krijg je een finishbonus Sommige blokken in de uitbreidingssets bieden extra manieren om munten te verzamelen. Zo zorgt de P-schakelaar voor een muntendouche en krijg je ook volop munten als je loopt, springt of draait! Probeer ook in de juiste volgorde op de 1-, 2-, en 3-blokken te springen. In de toekomst komen er nog meer verborgen speelfuncties bij, dus houd ons in de gaten!

Hoe werkt Supermario

Wat is LEGO Super Mario™? Wat zijn uitbreidingssets? Hoe kan ik de LEGO Super Mario figuur opladen? Je vindt hier de antwoorden op al je vragen. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan contact met ons op

Welke soorten sets zijn er van LEGO SuperMario?

Het LEGO® Super Mario™ universum biedt een verscheidenheid aan spelervaringen en uitdagingen. Naast de startset, die nodig is om alle uitdagingen aan te gaan, kunnen fans hun fantasie de vrije loop laten door hun eigen unieke LEGO Super Mario levels te bouwen met behulp van de verschillende uitbreidingssets en personages. Er zijn ook vier speciale power-uppakketten beschikbaar met nieuwe pakken voor LEGO® Mario™, waardoor hij op verschillende manieren reageert en je jouw levels verder kunt aanpassen. 

Er zijn in totaal 23 producten: een startset, acht uitbreidingssets, vier power-uppakketten en tien personagepakketten in verrassingszakjes, waardoor fans dus niet weten welke ze krijgen omdat de inhoud een verrassing is.

Wat is er nieuw aan de LEGO Supermario Luigi figuur?

Voor het eerst sinds de lancering van LEGO® Super Mario™ hebben we een nieuw personage geïntroduceerd: LEGO® Luigi™. Dit LEGO personage om mee te spelen is één LEGO® plaat groter dan LEGO® Mario™ en heeft de iconische look en kenmerken van Luigi uit de game: zijn herkenbare en charmante persoonlijkheid, en zijn unieke stem.

Dankzij de komst van LEGO Luigi ontdekken fans van LEGO Super Mario een volledig nieuwe manier van spelen en kunnen ze voor het eerst met 2 spelers de tofste avonturen beleven voor een ongekende sociale speelervaring!

Verbind LEGO Mario en LEGO Luigi via Bluetooth en speel als team met je gezin of vrienden. Laat de twee personages tegelijkertijd dezelfde actie uitvoeren, zoals lopen, draaien en springen, om digitale bonusmunten te ontvangen. Spelers kunnen ook bonusmunten verzamelen door samen vijanden te verslaan en uitdagingen te voltooien. Je kunt zelfs een vriendschappelijke strijd aangaan en het tegen elkaar opnemen!

Hoe kan ik samen met iemand anders avonturen beleven met LEGO® Super Mario™? 

Als je een LEGO® Mario™ en een LEGO® Luigi™ figuur hebt, of twee figuren van een van de twee personages, kun je in LEGO® Super Mario™ de modus voor 2 spelers spelen! 

Zorg er eerst voor dat je de nieuwste versie van de LEGO Super Mario app hebt gedownload. Hier lees je precies hoe je de app op je apparaat kunt downloaden. 

Verbind vervolgens om de beurt je twee figuren en zorg ervoor dat de firmware up-to-date is (er verschijnt een melding op het scherm). Zodra de figuren zijn bijgewerkt, kun je verbinding maken door tegelijkertijd op de Bluetooth-knoppen op hun rug te drukken. Als de figuren zijn verbonden, verschijnt er op hun buikscherm een sjaal met een Bluetooth-symbool. 

Spelers kunnen digitale bonusmunten verdienen door de figuren tegelijkertijd te laten lopen, springen en draaien, door vijanden te verslaan of door samen uitdagingen te voltooien. Je kunt het ook tegen elkaar opnemen in een vriendschappelijke strijd in de modus voor 2 spelers!

Heb je twee mobiele apparaten nodig om met de twee interactieve figuren te kunnen spelen?

Nee. Je hebt slechts één apparaat met de app nodig om de sets te bouwen en de figuren naar de nieuwste versie bij te werken. 

Daarna heb je geen apparaat meer nodig en kun je de app vooral gebruiken om extra informatie te vinden en inspiratie op te doen. Probeer het zelf: werk de figuren bij en verbreek vervolgens de Bluetooth-verbinding via de app om de figuren te ontkoppelen. LEGO® Mario™ en LEGO® Luigi™ maken hierna nog altijd verbinding met elkaar zodra je de Bluetooth-knop indrukt. Je kunt dus direct beginnen met het verzamelen van munten zodra je de Startbuis hebt gescand.

Wat houdt de speelmodus voor 2 spelers precies in?

Tegelijkertijd hetzelfde level spelen – Als de twee interactieve LEGO® Super Mario™ figuren zijn verbonden, kun je samen levels spelen. Lees het actieplaatje bij de Startbuis en begin met spelen. De twee spelers krijgen extra tijd, zodat ze kunnen overleggen en het level echt samen kunnen doorlopen. 

Gedeelde tijd en munten – Als de figuren verbonden zijn, hebben de spelers evenveel tijd om het level te spelen. Eventuele tijdbonussen die de spelers in het level verzamelen, gelden voor beide spelers. Alle munten die de spelers in het level verzamelen, worden gedeeld. Aan het eind van het level zien de spelers hun gedeelde score. 

Samen een level voltooien – Als een van de spelers het actieplaatje bij de Vlaggenmast leest, heeft de andere speler nog acht seconden de tijd om het actieplaatje ook te lezen voordat het level is afgelopen. Spelers kunnen zichzelf zo op een leuke manier uitdagen om het plaatje bij de Vlaggenmast op tijd te lezen.

Bonusmunten in de modus voor 2 spelers 

 • Verdien extra munten en ontdek leuke reacties door:
 • Samen vijanden te verslaan 
 • Tegelijkertijd op twee platforms te spelen 
 • Tegelijkertijd te springen 
 • Tegelijkertijd te draaien 
 • Tegelijkertijd te lopen

Extra gesprekken en gesproken reacties: 

 • Als je twee interactieve figuren met elkaar verbindt, herkennen ze elkaar en begroeten ze elkaar op een speciale manier. 
 • Er zijn veel verschillende reacties voor acties die tegelijkertijd worden uitgevoerd. Ontdek bijvoorbeeld de verschillende gesproken reacties wanneer je een kleine vijand verslaat, zoals Bone Goomba, of een grote vijand als Boom Boom. 
 • Als LEGO® Mario™ en LEGO® Luigi™ met elkaar zijn verbonden en een van de twee schade oploopt door gevaarlijke gekleurde stenen, van een platform valt of gewoon omvalt, reageert het andere personage daar direct op. 
 • Als LEGO Mario en LEGO Luigi een level uitspelen door het actieplaatje bij de Vlaggenmast te lezen, vieren ze dit. Ze zeggen dan 'high five' en spelers kunnen op dat moment de personages tegen elkaar aan tikken voor een speciaal feestmoment.

Wat zit er in de uitbreidingssets?

71363 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Desert Pokey

180 onderdelen.

De set bestaat uit een woestijngedeelte om zelf te bouwen, een draaitafel met hamer waarmee LEGO® Mario™ zijn cactusvijand Pokey steeds verder kan afbreken en een figuur van Monty Mole die kinderen moeten verslaan om virtuele munten te verzamelen.

Zodra LEGO Mario op de draaitafel met hamer wordt geplaatst, klinkt er muziek en de 3 actiestenen in deze bouwset voor kinderen laten LEGO Mario op verschillende manieren reageren wanneer hij op ze springt.

71364 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Whomps lavafort

133 onderdelen.

Beschikt over een schuifplatform waar LEGO® Mario™ op moet balanceren en een Whomp figuur die een P-schakelaar bewaakt (alleen in deze set!). Gebruik het Groene Schild om de Lava Bubble figuur omver te duwen.

Kinderen zullen het prachtig vinden om te zien en horen hoe LEGO® Mario™ op verschillende manieren reageert op elke vijand in deze set en een heleboel digitale munten verdient als hij na het verslaan van Whomp en het activeren van de P-schakelaar een aantal trucjes doet.

71365 LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Piranha Plant-powerslide

217 onderdelen.

LEGO Super Mario Uitbreidingsset waarmee je een leuke, glijdende wipwap kunt bouwen

Inclusief Goomba en Koopa Troopa figuren die je kunt verslaan om daarmee munten te verdienen en een Tijdblok dat meer tijd biedt tijdens het parcours.

Een geweldige trainingsset waarmee kinderen leren hoe ze meer munten kunnen verzamelen.

71366 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset Boomer Bill-spervuur

132 onderdelen.

Deze speelset bevat een draaiend platform voor LEGO® Mario™, een spinner met 2 ‘vliegende’ Boomer Bill figuren, plus een Shy Guy figuur en een superpaddenstoel voor nog meer actie.

Door LEGO Mario op het platformuiteinde met noppen te plaatsen, of op het gladde einde als extra moeilijkheidsgraad, begint de uitdaging en zullen spelers snel ontdekken hoe vaak ze LEGO Mario kunnen draaien zonder te vallen of door de Boomer Bills te worden geraakt!

71367 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Mario's huis & Yoshi

205 onderdelen.

Deze set bestaat uit een zelf te bouwen huis met een deur die open kan en een dak met daaronder een Supersterrenkrachtblok. Bij de set zit ook een hangmat waarin LEGO® Mario™ heerlijk kan slapen, plus Yoshi en Goomba speelgoedfiguren om mee te communiceren en munten te winnen.

LEGO Mario begroet zijn vriend Yoshi wanneer hij hem op Yoshi's actieplaatje plaatst.

 

71368 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Toads schattenjacht

464 onderdelen.

Deze set bevat Toad-huisjes, een boom, een schatkist, schuif- en draaiplatforms en 10 actiestenen, plus Goomba, 2 Cheep Cheeps, Toad en Toadette figuren.

Spelers kunnen genieten van de idyllische sfeer van een Toad Village of op jacht gaan naar schatten. Spelers moeten een brug en schuif- en draaiplatforms trotseren om bij de 1-, 2- en 3-blokken in de boom, achter de voordeur van een van de Toad-huisjes en de schatkist te komen. Een speler kan bonusmunten winnen als hij er in de juiste volgorde op springt.

71369 LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Eindbaasgevecht op Bowsers kasteel

1010 onderdelen.

Inclusief figuren van Bowser, Dry Bones, Boo en Lava Bubble voor een heleboel actie.

Bevat een Tijdblok en een ?-blok waarmee spelers beloningen kunnen verdienen.

Eindbaasgevecht – Versla Bowser.

 

Wat zit er in de 71361 – LEGO® Super Mario™ Personagepakketten?

Fans kunnen hun LEGO® Super Mario™ universum uitbreiden met Personagepakketten die in verrassingszakjes worden geleverd om extra spanning aan het spel toe te voegen. Elk pakket bevat een leuk, vijandelijk personage om zelf te bouwen en een actieplaatje voor nog meer speelmogelijkheden met de LEGO® Mario™ figuur.

Er zijn 10 unieke vijandelijke personages om te verzamelen, te bouwen en om mee te spelen in het LEGO Super Mario™ universum: Paragoomba, Fuzzy, Spiny, Buzzy Beetle, Bullet Bill, Bob-omb, Eep Cheep, Blooper, Urchin en Peepa.

Wat zit er in de power-uppakketten?

Met de power-uppakketten kunnen kinderen hun levels op geheel nieuwe manieren spelen. Geïnspireerd op de echte Super Mario™ videogame-serie, kunnen fans LEGO® Mario™ een ander pak aantrekken en direct nieuwe functies en vaardigheden voor het verzamelen van munten ontgrendelen.

 

71370 – LEGO® Super Mario™ Power-uppakket: Vuur-Mario

11 onderdelen.

Wanneer LEGO® Mario™ dit pak draagt, kan hij vuurkracht gebruiken om zijn vijanden op een nieuwe manier aan te vallen en extra munten te verzamelen. Spelers beleven zo nog meer speelplezier.

71371 – LEGO® Super Mario™ Power-uppakket: Propeller-Mario

13 onderdelen.

Wanneer Propeller-Mario door de lucht zweeft, kunnen spelers extra digitale munten verdienen en zo hun score verbeteren. Kinderen zullen het geweldig vinden om met hem rond te vliegen en de woonkamer te veranderen in een echt LEGO® Super Mario™ level.

71372 – LEGO® Super Mario™ Power-uppakket: Kat-Mario

11 onderdelen.

Wanneer de LEGO® Mario™ figuur het kattenpak draagt, maakt hij katachtige geluiden. En dat is nog niet alles, want hij krijgt ook de speciale vaardigheid om tegen verticale obstakels op te lopen om zo munten te verzamelen en de spelersscore te verbeteren.

71373 – LEGO® Super Mario™ Power-uppakket: Bouw-Mario

10 onderdelen.

Wanneer LEGO® Mario™ dit pak draagt, kunnen spelers digitale munten verdienen door hem hard te laten stampen op LEGO stenen op het parcours dat ze hebben aangelegd.

Kunnen fans de uitbreidingssets zonder de startset gebruiken?

Fans kunnen de uitbreidingssets uiteraard bouwen, net als elk ander LEGO product, maar om het spel tot leven te brengen hebben ze de LEGO® Mario™ figuur, de Startbuis en Vlaggenmast nodig, die alleen bij de LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario startset worden geleverd.

 

Wordt het geleverd met een bijbehorende app?

Ja, er is een gratis LEGO® Super Mario™ app, gemaakt en gepubliceerd door de LEGO Groep. Met deze ondersteunende functie wordt de beleving van het spel nog beter voor spelers.

De app is niet nodig tijdens het spelen, maar houdt de scores bij om het telkens opnieuw bouwen aan te moedigen. Daarnaast bevat de app digitale bouwinstructies met zoom- en draaitools om bouwen gemakkelijker te maken, geeft deze andere creatieve manieren aan om te bouwen en te spelen, en is er een veilig forum om ideeën te delen met vrienden.

Hoe laad je het LEGO® Super Mario™ personage op?

De LEGO® Mario™ figuur werkt op 2 AAA-batterijen (niet meegeleverd) waardoor spelers van een zeer interactieve ervaring kunnen genieten en direct feedback en beloningen ontvangen voor hun creativiteit.

 

Ben je op zoek naar tips en trucs voor LEGO® Super Mario™ spelplezier?

Tips voor grappige LEGO® Mario™ reacties 
 • Leg LEGO® Mario™ op zijn rug en zie hoe hij in slaap valt 
 • Schud LEGO Mario flink door elkaar om hem duizelig te maken! 
 • LEGO Mario houdt niet van vuur. Als hij bijna doodgaat door het vuur (wanneer er kruisjes in zijn ogen verschijnen), moet je hem zo snel mogelijk naar water brengen en vervolgens ontdek je hoe hij reageert

Tips voor het verzamelen van meer munten

Gebruik de platforms niet alleen als een manier om van A naar B te komen, maar loop heen en weer of draai LEGO® Mario™ verschillende kanten op om twee keer zoveel munten te verzamelen.

Als je op de drie veilige kleuren loopt (groen, geel en blauw), levert dat vier keer zoveel munten op als wanneer je op andere oppervlakken loopt Gebruik het ?-blok meerdere keren voor: 15 seconden extra speeltijd 5 extra munten 10 extra munten Supersterrenkracht waarmee je grote vijanden direct kan verslaan en twee keer zoveel munten krijgt! Een paddenstoelenpower-up die dienstdoet als schild wanneer je geen munten hebt (en je bijvoorbeeld van een platform valt)

 • Gebruik het ?-blok meerdere keren voor:
 • 15 seconden extra speeltijd 
 • 5 extra munten 
 • 10 extra munten Super 
 • sterrenkracht waarmee je grote vijanden direct kan verslaan en twee keer zoveel munten krijgt! 
 • Een paddenstoelenpower-up die dienstdoet als schild wanneer je geen munten hebt (en je bijvoorbeeld van een platform valt)
 • Zodra je in het level via het ?-blok een beloning of bonus hebt gepakt, komt er een muntje voor in de plaats. Als je dus een paar items hebt verzameld, is het niet meer echt nuttig om nog langer op die plek te blijven.
 • LEGO Mario heeft een aantal finishbonussen. Je kunt meerdere finishbonussen tegelijkertijd verdienen! 
 • Als je bijna alle speeltijd gebruikt, kun je verschillende beloningen in de vorm van munten krijgen. De beloning die je krijgt, is afhankelijk van hoe dicht je bij de laatste seconde van de speeltijd zat
 • Als je nog digitale items overhebt wanneer je het level voltooit, krijg je een bonus 
 • Als je een salto maakt naar de finish, krijg je een finishbonus

Sommige blokken in de uitbreidingssets bieden extra manieren om munten te verzamelen. Zo zorgt de P-schakelaar voor een muntendouche en krijg je ook volop munten als je loopt, springt of draait! Probeer ook in de juiste volgorde op de 1-, 2-, en 3-blokken te springen. 

In de toekomst komen er nog meer verborgen speelfuncties bij, dus houd ons in de gaten!

LEGO Uitbreidingsset: Bowsers bolide 71431 Supermario | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

SUPERLEUK!

De nieuwste LEGO Supermario sets!

Bekijk alle nieuwe LEGO SuperMario sets van 2024 nu online. Superleuke sets met Mario, Luigi en natuurlijk Bowser!

SHOP NU!

De geschiedenis van LEGO & Nintendo

Eens elkaars concurrenten, nu hebben LEGO en Nintendo al weer jaren een samenwerking... en wat voor eentje...

LEES ER ALLES OVER