De beste LEGO® Space sets voor volwassenen | 2TTOYS ✓ Official shop

De ruimte is zowel eindeloos als eindeloos fascinerend. Of je nu de nieuwste missies van de meest geavanceerde ruimtevaartorganisaties ter wereld op de voet volgt of gewoon graag 's avonds naar de sterren ligt te staren, iedereen vindt de ruimte inspirerend en verwonderend.

Met dit in het achterhoofd leek het ons leuk om een aantal van de ruimtesets die we de afgelopen jaren hebben uitgebracht op een rijtje te zetten. Een aantal van deze sets behoren tot onze meest uitdagende en lonende bouwwerken en hebben authentieke details die naar de meest iconische momenten uit de ruimtevaart verwijzen.

Klaar voor de lancering?

LEGO® Ideas – verhalen uit de ruimte

Als ruimte en kunst worden gecombineerd zijn de mogelijkheden eindeloos. Fans van beide zullen gek zijn op de nieuwe LEGO® Ideas Tales of the Space Age-set met vier 3D-ansichtkaarten die zijn geïnspireerd op scifi mythen, films, boeken en posters uit de jaren 80.

De 3D-ansichtkaarten kunnen op een plank of muur worden weergegeven, samen of op zich . Hoe en waar je ze ook neer wilt zetten, ze zullen er prachtig uitzien en je zult in de wolken zijn van de bouwervaring.

Dit kosmisch gekleurde werk is een indrukwekkende kunstwerk dat een eerbetoon vormt aan het wonder en mysterie van de ruimte

LEGO® NASA Space Shuttle Discovery

Foto's door @yc_solo van de @BrickCentral community

Als we je zouden vragen om je een NASA ruimteschip voor te stellen, is de kans groot dat je aan de Space Shuttle Discovery denkt. De NASA Space Shuttle Discovery set is een eerbetoon aan misschien wel het beroemdste ruimteveer uit de geschiedenis en is erg populair bij LEGO fans. De set heeft authentieke details zoals het inklapbare landingsgestel, de cockpit die open kan, de beweegbare hoogte-rolroeren, de ruimtearm en 5 stoelen voor de bemanning. Je kunt zelfs het vrachtruim openen en de ruimtetelescoop Hubble op ontdekkingsreis sturen. De telescoop heeft ook veel details, zoals beweegbare zonnepanelen en een luik dat kan worden geopend.

Veel van onze sets geven je een ontspannende bouwervaring, en dat geldt zeker voor dit model. Terwijl je ermee bezig bent, kun je je voorstellen hoe het moet geweest zijn om als astronaut uit de ramen van de Discovery naar de eindeloze ruimte

LEGO® Galaxy Explorer

Foto's door @thebrickdwarf van de @BrickCentral community

We hebben nooit een excuus nodig om geweldige nieuwe sets te maken. Maar in 2022 vierden we het 90-jarige jubileum van de LEGO Groep en het leek ons daarom een goed idee om voor de gelegenheid met iets speciaals voor de dag te komen. Daarom brengen we dit jaar een nieuwe versie uit van een iconische vintage set uit het eind van de jaren 70. We weten zeker dat je hem geweldig gaat vinden: de LEGO Galaxy Explorer.

Deze set zal gegarandeerd warme herinneringen aan je kindertijd naar boven brengen. Er zijn wel wat verschillen met de klassieke set: het ruimteschip heeft hetzelfde retro kleurenschema, maar maakt gebruik van nieuwe bouwtechnieken en elementen. Niet alleen kunnen de cockpits open, er is ook een achterdeur met uitklapbare helling en een verkenningsvoertuig. De landingspoten zijn inklapbaar en de zijmotoren kunnen worden losgemaakt om kleinere ruimteschepen te vormen.

De vier klassieke minifiguren en hun robotassistent kunnen plaatsnemen in de gedetailleerde cockpit. Daarnaast zijn er ook bedden, computers en opslagruimtes. Nu moet je beslissen waar je naartoe gaat. Deze tijd van het jaar is het heerlijk weer op Jupiter!

LEGO® Creator Expert – NASA Apollo 11 maanlander)

Foto's door @BevvyPix van de @StuckInPlastic community

Een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid. Bij dit beroemde citaat denk je meteen aan de Apollo 11 maanlander, het fantastische vaartuig dat Amerikaanse astronauten naar de maan bracht en ze na afloop van de missie ook weer terugbracht.

Deze set werd in samenwerking met NASA ontwikkeld om het 50-jarige jubileum van de landing van de Apollo 11 op de maan te vieren. Het omvat een gedetailleerde replica van de Apollo 11 maanlander Eagle en een afbeelding van het maanoppervlak, compleet met krater, voetsporen en Amerikaanse vlag. Je krijgt ook twee minifiguren van astronauten met NASA decoraties en goudkleurige helmen. En natuurlijk ook een ladder, zodat je die beroemde eerste stap ook zelf kunt zetten.

NASA Insignia and identifiers provided and used with permission of NASA. 

This product is developed in collaboration with the European Space Agency (ESA) for the purpose of fostering children’s interest in space science. ESA is not involved in the manufacturing and commercialisation of this product.!

NIEUWSTE LEGO SETS