Over Cobi bouwblokken

COBI is een Poolse fabrikant van hoogwaardige bouwblokken vervaardigd in zijn eigen productiefaciliteit in de Speciale Economische Zone in Mielec (Sub-Karpaten, Polen, Europese Unie). 
De bouwblokken zijn vervaardigd uit Europese grondstoffen van de hoogste kwaliteit, beschikken over certificaten en voldoen aan alle noodzakelijke normen en beperkende eisen van de Europese Unie voor producten voor kinderen.
COBI is ook importeur en distributeur van een breed assortiment licentiespeelgoed, zoals: interactief speelgoed, creatieve sets, educatieve en strategiespellen, poppen, actiefiguren, plastic modellen om te lijmen en te vouwen en vele andere.

Wij werken samen met de grootste en beste bedrijven ter wereld. Momenteel bieden we wereldhits aan.Onder de uitstekende merken zijn:
 • Revell,
 • Super Wings,
 • PJ Masks,
 • Miraculous,
 • Vampirina,
 • Treasure X,
 • Little Live Pets,
 • Blinger, Blume.

COBI GESCHIEDENIS

Het bedrijf werd opgericht in april 1987, beginnend met de productie van puzzels en bordspellen. 
In 1991 werd in Józefów bij Warschau een gereedschapsafdeling opgericht, in 1992 startte de productie van COBI kunststof bouwblokken in Warschau. In hetzelfde jaar werd de firma COBERT opgericht, die spuitgietmatrijzen produceerde en in 1993 was de hele productie gevestigd in het district "Radość" in Warschau. 
De grote vraag naar COBI-bouwblokken zorgde voor een dynamische ontwikkeling van de productie en als gevolg daarvan werd in 1996 Plastic Factory COBI S.A. opgericht in de Speciale Economische Zone in Mielec, die in 1997 met de productie begon. 
In 2001 werden verkoopkantoren geopend in Hongarije, Tsjechië en Slowakije.
Het langdurige succes van de verkoop van bouwblokken resulteerde in nieuwe investeringen en uitbreiding van Plastic Factory COBI S.A.
Sinds 2011 groeit de productiecapaciteit gestaag, waardoor aan de steeds groeiende vraag naar COBI-bouwstenen kan worden voldaan.
Op 1 juni 2012 verhuisde COBI S.A. naar een nieuw gebouw - het hoofdkantoor van het bedrijf aan Jaskrów Street 11 in Warschau. 
Sinds 01.01.2015 gebruikt COBI S.A. een nieuw logo.
In mei 2020 werd de bouw van een nieuwe vleugel van de productiefaciliteit van Mielec voltooid.

COBI VANDAAG

COBI is de grootste fabrikant van bouwblokken in Midden- en Oost-Europa met verkoopkantoren in Tsjechië, Duitsland, Groot-Brittannië en de VS. 
Naast directe activiteiten in geselecteerde markten, omvat ons internationale verkoopnetwerk bijna 50 landen wereldwijd.
COBI neemt al jaren deel aan de belangrijkste speelgoedbeurzen: Hong Kong Toys & Games Fair, Spielwarenmesse Nurnberg Toy Fair, London Toy Fair, New York Toy Fair en andere beursevenementen. Met trots presenteren we er onze nieuwste producten en leggen we er nieuwe zakelijke contacten. 
Dankzij een uitgebreid distributienetwerk zijn onze zakenpartners met het aanbod van COBI-bouwblokken aanwezig op speelgoedbeurzen in alle delen van de wereld - van de Verenigde Staten en Rusland tot West-Europa en Australië. 
Het logistieke centrum voor levering in de Subkarpatenregio Mielec omvat hoogbouwmagazijnen met bijna 5000 palletplaatsen.

COBI-PRODUCTIEFACILITEIT IN MIELEC

Elke productiefase van COBI-bouwblokken wordt volledig in onze handen uitgevoerd. Vanaf het idee, ontwerp, matrijsproductie, tot bouwblokkenproductie en groothandel.
De oppervlakte van de productiefaciliteit is bijna 23.000 vierkante meter. Bedrijf COBI biedt werk aan 250 medewerkers.
De locatie van de fabriek in Polen, binnen de Europese Unie, en het onder strikte controle houden van het gehele productieproces garandeert de veiligheid van het eindproduct. Hooggespecialiseerde monteurs verzorgen de productiegereedschappen en begeleiden de constructie ervan in een professionele gereedschapsafdeling.
Hierdoor bieden we onze klanten producten aan die zijn gemaakt in overeenstemming met de normen van de Europese Unie, van hoogwaardige materialen en gecertificeerd door Europese laboratoria. De sets worden onderworpen aan strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles, met behoud van snelle productie- en levertijden.

COBI COMPANY OP DE POOLSE MARKT

COBI S.A. is een bekend merk op de Poolse speelgoedmarkt. Het heeft een jarenlange ervaring die het gebruikt voor verdere investeringen door nieuwe speelgoedmerken op de markt te brengen. We handhaven een constante omzetgroei. We leveren COBI-producten aan alle distributiekanalen, inclusief de belangrijkste speelgoedketens in Polen. De verkooppiek valt in het derde en vierde kwartaal.

COBI BOUWBLOKKEN

Onze prioriteit is om producten te maken die veilig zijn en van de hoogste kwaliteit, die entertainment zijn voor het hele gezin, inclusief volwassen enthousiastelingen en verzamelaars. COBI-bouwblokken worden in Polen vervaardigd van materialen van Europese oorsprong. Strenge kwaliteitsnormen gelden voor het gehele productiestadium. De kwaliteit is gecertificeerd door Europese laboratoria (TUV Rheinland Group). Alle producten voldoen aan de EN71 norm. Elke set bevat geïllustreerde modelvouwinstructies.

KWALITEIT BEVESTIGD DOOR LICENTIES

Al in 2008 werd de hoge kwaliteit van onze bouwblokken gewaardeerd door McLaren Racing Limited uit Groot-Brittannië. De eerste licentiecollectie bouwblokken onder het merk "Vodafone McLaren" verscheen op de markt.

Het succes van deze lijn heeft geleid tot uitgebreide samenwerking met andere licentiegevers.

Al snel brachten we nieuwe collecties op de markt:

 • JEEP, Chrysler Group LLC-licentie, 2009 ..,
 • Renault F1 Team, collectie auto's, Renault licentie, 2010..,
 • BOEING, collectie passagiersvliegtuigen, Boeing 787 Dreamliner en Boeing-767 modellen, licentie van The Boeing Company, 2010.


In 2011 was de collectie gebaseerd op de populaire Britse serie "Doctor Who". (Character Option Ltd. Britse licentie). Volgende collecties zijn "Ben10" en de zeer bekende "Winx Club". Ook is de collectie "Penguins from Madagascar", gemaakt op basis van een zeer populaire tv-serie en speelfilms, uitgebracht.

In 2016 werd een nieuwe collectie bouwblokken gelanceerd, dit keer uit de wereld van het computerspel WORLD OF TANKS (Wargaming-licentie). Het succes van de verkoop werd ook herhaald door schepen van WORLD OF WARSHIPS.

In overeenstemming met General Dynamics Land Systems Inc. werden de M1A2 Abrams-tank en de LAV III Apc en Stryker M1126 ICV op de wereldmarkt geïntroduceerd.

Er waren ook een serie notebooks "Legendary Cars of the People's Republic of Poland" en de Youngtimer Collection op de markt. Gelicentieerde klassieke modellen van bakstenen auto's op schaal 1:35, zoals: Fiat, Siren, Warsaw, Wartburg en Trabant.

In 2018 verscheen in verband met het komende WK en dankzij de samenwerking met de Poolse voetbalbond een collectie van twintig notitieboekjes uit de serie "Master Bus", evenals boxsets "We are connected by football", geïnspireerd door spelers van het Poolse team.

Dankzij de licentieovereenkomst met MASERATI werd een verzameling automodellen op schaal 1:35 ontworpen, die de beste modellen van de Italiaanse motorisering presenteerde.

In 2019 debuteerde de serie "Super Wings" onder licentie van de populaire animatieserie voor kinderen onder dezelfde titel.

De samenwerking met SKODA AUTO heeft geresulteerd in een reeks gelicenseerde modellen van bakstenen auto's.

In 2020 maakte de samenwerking met Dessault Aviation het mogelijk om gelicentieerde modellen te produceren van moderne gevechtsvliegtuigen Mirage 2000-5 en Rafale C.

Dankzij de overeenkomst met Paramount Pictures en Boeing werd een reeks F/A-18E Super Hornet-vliegtuigmodellen ontworpen op basis van de Top Gun Maverick™-filmhitlicentie.

COBI HISTORISCHE COLLECTIE

We leren door middel van plezier!

In voorgaande jaren waren er in ons aanbod de collecties "Piraten" en "Romeinen en Barbaren". In 2010 werd de Grunwald-collectie gecreëerd ter gelegenheid van de 600ste verjaardag van de Slag bij Grunwald. Tegelijkertijd werd een verzameling over ridders van Europa gepubliceerd - "Ridders van Europa". We hebben ook een andere historische set uit een gelimiteerde editie geïntroduceerd - "RMS Titanic", in verband met de honderdste verjaardag van het zinken van deze indrukwekkende voering.

COBI historische collectie Tweede Wereldoorlog

Bouwblokken niet alleen voor kinderen!

Dit is de grootste serie modellen die is opgesteld door het bedrijf COBI. De collectie bevat enkele tientallen verschillende: tanks, vliegtuigen, kanonnen, auto's en andere voertuigen, ontwikkeld met aandacht voor de kleinste details en een getrouwe weergave van de machines die werden gebruikt in het grootste militaire conflict in de menselijke geschiedenis. De robuustheid van de constructie, de hoge kwaliteit van de blokken en talrijke beweegbare elementen, evenals de precisie van fabricage en historische trouw van deze collectie hebben niet alleen erkenning gekregen bij kinderen, maar ook bij een groot aantal volwassen verzamelaars en liefhebbers van geschiedenis. Speciale kaarten met statistieken van tanks en voertuigen maken het mogelijk om de COBI-modellen ook te gebruiken in strategische gevechtsspellen, waarbij miniatuurgevechten op tafel, op de vloer of in de tuin worden geleid.

COBI Historische Collectie Grote Oorlog

Een nieuw gezicht van de voorkant!

De volgende COBI-collectie presenteert de eerste tanks en vliegtuigen die in het begin van de 20e eeuw op de Europese fronten verschenen. Pioniers in pantservoertuigen: de Mark I-tank en de Renault FT-17 of de eerste vliegtuigen met de beroemde Rode Baron bestuurd door Manfred von Richthoven openen deze historische serie van het COBI. De Eerste Wereldoorlog van het COBI is een spannende expeditie naar het begin van moderne militaire technieken.

COBI ACTIESTAD

Een stad vol actie!

Action Town is een verzameling blokken geïnspireerd op de moderne metropool met bijzondere nadruk op de diensten die erin werken, zoals: brandweer, politie, bouwteams, kustbescherming of stadsreiniging. Elke set bevat modellen met een groot aantal beweegbare elementen en accessoires. De collectie bestaat uit sets van 40 tot enkele honderden stenen. De diversiteit van de collectie zal zowel jongens als meisjes zeker aanspreken.

COBI SMITHONATE

Voertuigen en apparaten die de wereld hebben veranderd!

Een verzameling beroemde historische schepen, vliegtuigen, voertuigen en apparaten die een enorme impact hebben gehad op de menselijke geschiedenis. De serie bevat onder andere: het zeilschip USS Constitution, het eerste en bekendste oorlogsschip van de Amerikaanse marine, het vliegtuig Spirit of St. Peter. Louis, die als eerste over de Atlantische Oceaan vloog, of de Apollo Lunar Module met zijn eerste bemande missie op de zilveren wereldbol.

COBI CREATIEVE KRACHT

Haal je fantasie uit de COBI!

Een reeks sets bouwblokken die inspireren om sets te maken volgens de verbeelding van kinderen en volwassenen.

COBI ELEKTRONISCH

Bouw op afstand bestuurbare voertuigen met blokken!

Tanks hebben dankzij geavanceerde elektronica onafhankelijke rupsbewegingen, drie snelheidsniveaus en rijden in elke richting. Ze kunnen 360 graden naar links en rechts draaien. Bovendien hebben ze een tweetraps afstelling van de koplampen. Challenger-tanks hebben een roterende koepel.

Dat is niet alles... zoals elke tank kunnen onze T-72 en "Challenger I" in de woestijn en "Challenger II" in de junglecamouflage vele obstakels overwinnen! De voertuigen werken op batterijen. Geselecteerde modellen kunnen worden bestuurd met behulp van Bluetooth-technologie, met een speciale applicatie voor mobiele apparaten.

COBI-We zijn verbonden door voetbal

Polen op weg naar de Mundial!

Officieel gelicenseerde sets van bouwblokken met daarop de grootste sterren van het Poolse voetbal. Dankzij het gebruik van speciale mechanismen wordt de serie ook een arcadespel en maakt training en miniatuurwedstrijden mogelijk.

COBI YOUNGTIMER-COLLECTIE

Maak je eigen verzameling oldtimers.

Onvergetelijke Trabants, Wartburg, Lady, Sirens, Warsaw, Polonaises of grote en kleine FIAT's zijn echte parels van de Oost-Europese motorisering van de jaren '60, '70 en '80. De Youngtimer Collection-serie is geweldig speelgoed voor de allerkleinsten dankzij de constructie van bouwstenen en draaiende wielen met rubberen banden. De natuurgetrouw bewaard gebleven schaal van 1:35 en de details van de details zullen ook volwassen liefhebbers en verzamelaars bekoren.

COBI MASERATI

Verzamel een verzameling luxe sportwagens.

Het beroemde Italiaanse merk van luxe sportwagens, gedetailleerd met COBI-bouwstenen. Modellen van auto's op schaal 1:35 zullen een groot plezier zijn voor zowel de jongste als volwassen autoliefhebbers. De sets zijn ontworpen voor de lol, maar ook voor een exclusieve tentoonstelling. Miniatuurauto's hebben duurzame prints van hoge kwaliteit.

COBI SKODA

Een verzameling autoliefhebbers.

Populaire SKODA-auto's zijn tot in elk detail nagemaakt van COBI-bouwblokken. De populaire schaal 1:35, het behoud van de kleinste details en de beweegbare wielen met rubberen banden zorgen voor veel speelplezier, maar zorgen er ook voor dat de voertuigen uit de blokken een decoratie zullen zijn van elke verzameling.

COBI-STRIJDKRACHTEN

Bouw een moderne strijdmacht.

De unieke Armed Forces-collectie bevat gedetailleerde modellen van tanks, vliegtuigen, helikopters en andere voertuigen die door moderne strijdkrachten over de hele wereld worden gebruikt. Gelicentieerde Franse Mirage 2000-5 of Rafale-C jagers, AH-64 Apache, CH-47 Chinook-helikopters en tot slot de F-15 Eagle Amerikaanse zware jager op schaal 1:48 zijn slechts enkele van de elementen van deze geweldige serie.

COBI TOP GUN Maverick™

Een verzameling F/A-18E Super Hornet en P-51D Mustang gevechtsvliegtuigen gevonden in de Top Gun Maverick™ bioscoop megahit. Boeing Company en Paramount Pictures-licentie

COBI-MISSIE

Ons doel is om bouwsets van de hoogste kwaliteit te produceren die de passie voor bouwen, ontdekken en verzamelen zullen stimuleren, zowel bij de jongste als vrij volwassen liefhebbers van geschiedenis, technologie, auto's en militairen.

Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen en mee te werken. Wij bieden professionele service op basis van de hoogste normen van zakelijke ethiek.

NIEUWSTE LEGO SETS