LEGO Castle & Knights Kingdom

Castle is een van de kernthema's van LEGO en werd geïntroduceerd in 1978

BEKIJK ALLE LEGO CASTLE SETS >>>

Oorspronkelijk draaide het om het middeleeuwse leven, met ridders en kastelen. opgeschort om plaats te maken voor het nieuwe kasteel. Het thema is het op twee na langst bestaande in de geschiedenis van LEGO, vergelijkbaar met Town en Trains. Het originele Castle-logo leek op onderdeel: 4495.

Geschiedenis

Een van de vroegste geproduceerde LEGO-kasteelmodellen was een winkelmodel uit een winkelbrochure uit 1959-60. Dit model was ook te zien in een LEGO-advertentie in een Brits tijdschrift uit 1961. Het was een wit kasteel dat paste op twee grijze grondplaten die een oppervlakte van 20x20 noppen in beslag namen.

Het kasteel, bij LEGO-retailers bekend als #0746, had vier torens, met golvende LEGO-vlaggen bovenop twee van de torens. Het woord LEGO in reliëf op 1x1 witte stenen werd gespeld op de voorkant van het kasteel aan weerszijden van de ingang. Voorbeelden van dit model zouden aan elkaar worden gelijmd, over het algemeen de regel onder modellen van LEGO-dealers.

In 1960 kwam ook LEGO Bouwideeënboek #1 uit, ook wel bekend als #238. Dit boekje van 36 pagina's bevatte veel bouwideeën die werden omgezet in echte LEGO-displaymodellen. Een foto was van een blauw kasteel met twee torens en een rood dak. Het is in een Noord-Europese laat-renaissancestijl. Dit blauwe kasteel was het eerste kasteel dat te zien was in een openbaar verspreid officieel LEGO-product.

Het eerste LEGO-kasteelmodel dat te koop was, was 0 Weetabix Castle, een promotieset van Weetabix, die in 1970 op de markt werd gebracht. Eerste sets (1978 - 1983) Het thema Kasteel is gestart in 1978, het jaar waarin minifiguren werden geïntroduceerd. De eerste release van het thema bestond uit slechts één set, 375 Castle. Het volgende jaar bracht twee andere sets, 383 Knight's Tournament en 677 Knight's Procession. Aanvankelijk waren die sets alleen in Europa verkrijgbaar, maar uiteindelijk werden ze in 1981 in de VS uitgebracht. 383 Knight's Tournament, een van de eerste Castle-sets ooit.

Tot 1984 bestond Castle alleen uit deze drie sets en twee andere promotiesets, die verkrijgbaar waren bij Samsonite. Veel typische Kasteelstukken waren al aanwezig, zoals de hellebaarden, de eerste zwaarden, de lansen, de driehoekige schilden en de helm met nekbeschermer. De ridders hadden unieke helmen die bestonden uit de vizierloze Classic Space-helmen uit die tijd, en beweegbare vizierstukken die alleen beschikbaar waren in deze drie vroege Castle-sets. De afgebeelde paarden waren niet de latere alomtegenwoordige paardenfiguren, maar waren gemaakt van normale stenen. De ridders van dit tijdperk gebruikten geen consistent wapen, maar hadden veel verschillende toppen. The Guarded Inn is een van de beroemdste oudere kasteelsets en een van de weinige half civiele gebouwen.

In 1984 werd het thema Kasteel volledig vernieuwd.

Er werden twee nieuwe facties geïntroduceerd, de Crusaders en de Black Falcons (evenals een enorme stroom nieuwe stukken). Onder de nieuwe stukken die in dat jaar werden geïntroduceerd, waren de wandpanelen, speren, twee nieuwe helmen (de helmen met kinbescherming en de gezichtsgrillhelmen voor de ridders) en verenpluimen. In 1984 werden ook de paardenfiguren geïntroduceerd, die ook veel in Castle te zien waren. Vanaf nu zou elke gevestigde factie een uniek wapen op hun schilden, vlaggen of zelfs de minifiguren zelf hebben.

In de jaren 80 draaide Castle niet alleen om kastelen en ridders, maar ook om civiele minifiguren, zoals een boer of een smid, en ook civiele gebouwen, zoals 6067 Guarded Inn, een richting die later verloren zou gaan als het thema zich meer concentreerde. over de militaire aspecten van de middeleeuwen.

De Guarded Inn omvatte ook de tweede vrouwelijke minifiguur van Castle (die nog geen jurk had maar in plaats daarvan een normale beenconstructie). Een soortgelijk minifiguur verscheen in de set 6060 Knight's Challenge.

In 1987 werd een nieuwe factie toegevoegd, de Forestmen, die niet in kastelen woonden maar in schuilplaatsen gebouwd in holle bomen en rotsen. Dit was ook de eerste keer dat zwartkleurige hoekwandpanelen te zien waren. Andere zwarte wandpanelen, die al in 1985 waren verschenen, werden breder gebruikt toen de Black Knights, met het eerste voornamelijk zwartgekleurde kasteel, in 1988 werden geïntroduceerd. 1990 bracht enkele nieuwe stukken: een nieuwe elegante helm met beweegbaar vizier en een extra pantserstuk voor ridders. Een andere nieuwe toevoeging was de glow-in-the-dark geest.

LEGO 6081 King's Mountain Fortress, een kruisvaardersset uitgebracht in 1990
Dit jaar werd ook het eerste kaste