Wat is de duurste Funko Pop?

Wat is de zeldzaamste Funko Pop?

Funko Pop Willy Wonka 2-Pack in chrome werd gemaakt in een oplage van slechts 10 stuks. De huidige waarde hiervan is maar liefst €73.323. Dit astronomische bedrag wordt echter nog overtroffen: de koper van deze Pop heeft er zelf maar liefst €100.000 voor neergeteld.

Het verhaal achter de Pop!

De Pop is trouwens -hoe kan het ook anders- volledig geïnspireerd op Charly and the Chocolate Factory. De Pop is vergezeld van een gouden ticket, waarmee de eigenaar samen met één genodigde toegang en een rondleiding krijgt tot de fabrieken van Funko Pop zelf. De kans dat er zingende Oompa Loompa’s aan het werk zijn zal wel klein zijn, maar wie zal het zeggen? 

Chocoladerepen en geluksvogels

De gouden tickets werden verdeeld in Charlie’s fashion: op Comic Con San Diego in 2016, verstopt in een snoepreep. Als echte Funatic kan ik me alleen maar inbeelden welke rush het gegeven moet hebben om op één van de vier tickets te stuiten. Vervolgens werden 4 van de 10 Pop’s verdeeld onder zij die een gouden ticket hadden. Van de overige zes exemplaren wordt vermoed dat deze verdeeld werden onder werknemers van het bedrijf zelf. Als bonus kan dit al tellen :).

 

Wat is de zeldzaamste Funko Pop

Frank, aka Grailmonster (de naam lijkt ons niet gestolen), zie je hiernaast in het groene shirt. Toen hij te weten kwam wie er in het bezit was van één van de Willy Wonka Pop’s, twijfelde hij niet en nam contact op. De verkoper was helaas voor hem vastberaden om geen afstand te doen van dit bijzondere item, maar het bod van €100.000 bracht daar begrijpelijk behoorlijk snel verandering in. 

Andere zeldzame Funko Pop’s 

Naast de uiterst zeldzame Willy Wonka 2-pack, zijn er natuurlijk tal van andere uitzonderlijk zeldzame Pop’s. Om in de sfeer van het verhaal te blijven, lichten we enkele Pop’s uit de collectie can Grailmonster toe.

Zijn collectie is namelijk méér dan indrukwekkend. We zien  bijvoorbeeld Freddy Funko #12 (als Iron Man) in zijn collectie, met een huidige waarde van $38.660 dollar. We kunnen zo zelfs nog even doorgaan, ook Clockwork Orange met een waarde van $ 30.650 behoort aan hem toe.

Ik kan alleen maar besluiten dat ik best wel jaloers ben op zo een prachtige collectie. Of in dit geval durf ik het zelfs een Funko Museum te noemen 🙂

Grailhunting bij The Geek Universe

Zelf op zoek naar grails? In onze collector corner vind je regelmatig uitzonderlijke stukken.  Meestal vliegen deze de deur uit, dus je kan best regelmatig de pagina even checken. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden als er een heuse grail opduikt, of zoek je iets specifiek? Stuur ons een mailtje

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD