LEGO Powerfunctions

LEGO Power functions

LEGO Power Functions sets bestaan uit batterijhouders, bedrading, verlichting en motoren. De leukste manier om jouw LEGO set te voorzien van een motor, afstandsbediening of verlichting. Supermakkelijk om te combineren en natuurlijk van de LEGO kwaliteit die je verwacht.

LEGO Powerfunctions

Over LEGO Powerfunctions

Over LEGO  Power Functions

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

Vind al je favoriete en nieuwe elementen, en help je kinderen nieuwe manieren te bedenken om modellen te maken die kunnen bewegen, knipperen en geluiden maken!
 
 
 
 

Wat is het LEGO Powerfunctions systeem

LEGO® Power Functions is het nieuwe elektrische bouwsysteem van LEGO. Het bestaat uit batterijhouders voor het leveren van het vermogen, verschillende soorten motoren om dingen te laten bewegen, licht te laten geven, op afstand te bedienen en zelfs om verbinding met een computer te maken. Alles past bij elkaar in één systeem zodat jij je eigen uitvindingen kunt bouwen en bedienen. 

LEGO Powered-Up

Slimme motoren, powerhubs, kleur- en afstandssensoren, led-lampjes: alles wat je nodig hebt om jouw eigen creaties tot leven te brengen. Voeg eenvoudig beweging, licht, geluid en Bluetooth®-afstandsbediening toe aan je LEGO® sets.

Lees meer over LEGO Powered Up

Power functies / Powered Up: Wat is het verschil?

LEGO Powered Up

We hebben het Power Functions-platform in het verleden al eerder gebruikt om enkele van onze LEGO® Technic or LEGO® Creator Expert sets te motoriseren. Powered Up vervangt Power Functions en biedt een heleboel verbeterde functies zoals:

 • Verbeterd bereik
 • Nieuwe draadloze Bluetooth®-verbindingen die ook achter obstakels werken
 • Veel kanalen
 • Niet gevoelig voor zonlicht
 • Compatibiliteit met Bluetooth® Low Energy-apparaten
 • Betere ondersteuningssensoren en slimme motoren
 • Nieuw techplatform dat werkt met de meeste nieuwe LEGO smart onderdelen
 • Nieuwe Powered Up stekkers/verbindingspunten voor licht, sensoren en motoren.

Wat is het verschil tussen LEGO Power Functions en het 9V systeem

Het Power Functions systeem heeft 4 draden in plaats van de 2 draden van het 9V-systeem. Dit biedt een scala aan nieuwe mogelijkheden die niet eerder beschikbaar waren. Afstandsbedieningsfuncties, sensoren en intelligente besturing kunnen nu rechtstreeks in het Power Functions systeem worden gebruikt. Het vermogen wordt vanuit een batterijhouder naar de Power Funtions elementen gestuurd die in elke willekeurige combinatie met elkaar kunnen worden verbonden.

Kan ik de Powerfunctions sets gebruiken in combinatie met het 9V systeem

Jazeker. Dankzij het 8886 Power Functions Verlengsnoer of het 8871 Power Functions Verlengsnoer 20 kun je de meeste 9V-elementen gewoon met Power Functions gebruiken.

Op welke frequentie zendt het LEGO Powerfunctions systeem uit?

De Power Functions IR afstandsbediening werkt niet met frequenties, maar op basis van infrarood (IR) technologie. De IR afstandsbediening stuurt infraroodberichten naar de IR ontvanger, net zoals een afstandsbediening van een televisie een signaal naar een tv stuurt.

Wat is het verschil tussen LEGO Powerfunctions, LEGO Powered Up en LEGO Control+

 
We hebben het Power Functions-platform in het verleden al eerder gebruikt om enkele van onze LEGO® Technic or LEGO® Creator Expert sets te motoriseren. Powered Up vervangt Power Functions en biedt een heleboel verbeterde functies zoals:
 • Verbeterd bereik
 • Nieuwe draadloze Bluetooth®-verbindingen die ook achter obstakels werken
 • Veel kanalen
 • Niet gevoelig voor zonlicht
 • Compatibiliteit met Bluetooth® Low Energy-apparaten
 • Betere ondersteuningssensoren en slimme motoren
 • Nieuw techplatform dat werkt met de meeste nieuwe LEGO smart onderdelen
 • Nieuwe Powered Up stekkers/verbindingspunten voor licht, sensoren en motoren.

Wat moet ik doen als mijn LEGO Powerfunctions systeem niet werkt?

 • Controleer of er nieuwe batterijen in de batterijhouder en de IR afstandsbediening zitten. 
 • Controleer of alle stekkers op de juiste manier zijn aangesloten. 
 • Controleer of het groene lampje op de batterijhouder brandt. 
 • Controleer of het groene lampje op de IR ontvanger brandt. 
 • Controleer of er verbinding is tussen de IR afstandsbediening en IR ontvanger. 
 • Controleer of de motoren geblokkeerd zijn.

Wat kan ik doen als LEGO Powerfunctions langzaam werkt?

Daar kunnen drie redenen voor zijn:

 1. Controleer of dat alle tandwielen tussen de aangesloten Power Functions motor en de bewegende delen soepel lopen door deze met je handen te laten draaien zonder dat de motor is aangesloten. Als de onderdelen te stevig op elkaar zijn gedrukt of op een andere manier geblokkeerd worden, dan kunnen de tandwielen niet vrij ronddraaien.
 2. Controleer of de batterijen in de Power Functions batterijhouder nieuw of helemaal opgeladen zijn.
 3. Als je te veel motoren tegelijkertijd laat draaien, dan kan dit de overbelastingsbescherming van het systeem activeren. Over het algemeen kun je met een Power Functions batterijhouder twee Power Functions XL-motoren, drie Power Functions Treinmotoren of vier Power Functions Medium motoren aandrijven. De XL-motor verbruikt ongeveer twee keer zoveel vermogen als de Medium motor

WAAROM IS STEM-SPEELGOED GOED VOOR KINDEREN?

Waarom is LEGO Stem Speelgoed voor kinderenLEGO STEM-speelgoed stimuleert en voedt vaardigheden als creatief probleemoplossend vermogen, kritisch denken, nieuwsgierigheid, zelfvertrouwen en zelfs taalvaardigheid. Nu kun je kinderen helpen de nieuwe vaardigheden te leren die ze nodig hebben tijdens hun leven en op de werkplek van morgen, en dat terwijl ze spelen en plezier maken! Je vindt meer informatie hier
Lees meer over LEGO Stem

 

AFSTANDBEDIENING

Hoe kan ik controleren of mijn afstandsbediening contact heeft met de LEGO set?

Hoe kan ik controleren of er verbinding is tussen IR afstandsbediening en de IR ontvanger? 

Volg deze stappen: 

 1. Sluit de IR ontvanger aan op de batterijhouder. Schakel de batterijhouder in en controleer of het groene lampje naast de kanaalkiezer op de IR ontvanger brandt.  
 2. Controleer of het groene lampje in het zwarte oog van de IR afstandsbediening oplicht wanneer je een van de bedieningsknoppen indrukt of aan een draaiknop draait. Zo niet, controleer dan of er nieuwe batterijen in de IR afstandsbediening zitten. 
 3. Controleer of de IR afstandsbediening en de IR ontvanger op hetzelfde kanaal zijn ingesteld. 
 4. Richt nu de IR afstandsbediening op de IR ontvanger en druk op een van de bedieningsknoppen of draai aan een van de draaiknoppen. Het lampje op de IR ontvanger gaat nu knipperen om aan te geven dat het een signaal ontvangt. 
 5. Let op: de afstand tussen de IR afstandsbediening en de IR ontvanger, de grootte van de ruimte, de richting en hoek waarin je de IR afstandsbediening houdt, de richting van de IR ontvanger en het omgevingslicht zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de bedieningsafstand.