Hoe kun je het bestel LEGO wassen?

Je LEGO steentjes schoonmaken is heel simpel! Lees hier onder hoe je het beste LEGO kunt schoonmaken

LEGO WASSEN

Je LEGO steentjes schoonmaken is heel simpel! We raden je aan om je LEGO stukjes met de hand schoon te maken met een zachte doek of spons in water dat niet heter is dan 40°C/104°F. Hogere temperaturen kunnen de kwaliteit van de onderdelen aantasten. Je kunt een zacht afwasmiddel aan het water toevoegen - spoel ze daarna met schoon water af en je bent klaar!

Een waarschuwing! Stop je LEGO stukjes niet in de wasmachine of de vaatwasser, en probeer ze niet te drogen in de oven, de magnetron of met een haardroger. Als de steentjes erg heet worden, kunnen ze van vorm veranderen, en dan werken ze dus niet meer!

Als je je onderdelen wilt desinfecteren of elektrische LEGO onderdelen zoals kabels, motoren of batterijhouders wilt schoonmaken, veeg je ze schoon met huishoudelijke ontsmettingsalcohol. Huishoudelijke ontsmettingsalcohol mag alleen door volwassenen worden gebruikt.

LEGO Wassen

We krijgen regelmatig de vraag of je LEGO in de wasmachine kunt doen. Logische dat wij die vraag krijgen, want wij zijn de leukste LEGO speciaalzaak van Nederland. Het kan, LEGO wassen in de wasmachine, maar ook met de hand in een sopje. Het is wel belangrijk om LEGO Hygienisch schoon te maken, want met name kleine kinderen stoppen LEGO blokjes wel eens in de mond. Daarom, houdt de LEGO blokjes goed schoon en proper, dan heb je minder kans op bacterien op jouw speelgoed.