LEGO WASSEN

HOE KUN JE LEGO HET BESTE WASSEN

 

Wij krijgen regelmatig de volgende vraag: "Ik heb hier een hele grote bak LEGO die ik wil (lees "moet') wassen en schoonmaken. Hoe, en met wat voor schoonmaakmiddel kan ik dat het beste doen? Ik heb al gelezen dat in de wasmachine in een kussensloop kan, maar dat er dan ook veel krasjes op komen... Goede tips zijn dus welkom"

Er zijn verschillende manieren om LEGO schoon te krijgen na intensief spelen.

De Toybox: daar valt niks meer door. De rode kleine-delen-korf, de Toybox is speciaal ontwikkeld voor het inruimen van kleine kunststofonderdelen in de vaatwasser. Ook de kleinste LEGO stenen vallen er niet door. De korf is eenvoudig vol te maken en eenvoudig te plaatsen in de onderste lade van de vaatwasser. Wij hebben de Toybox niet in ons assortiment, kies altijd een kort programma, en zeker geen hoge temperatuur.

In bad of de gootsteen met sop en DETTOL® voor ontsmetting: het kan namelijk wel eens voorkomen dat in de machine de verf van bijvoorbeeld oogjes eraf wordt gewassen. Ook hierbij, droog de LEGO  door het uit te spreiden over een badlaken of handdoek.

In de wasmachine: Pak een kussensloop of als je dat hebt een net dat je af kunt sluiten, liever nog 2 voor het geval er een stukgaat/ Stop daar je LEGO blokjes in. Was je LEGO volgens het 'LEGO" spoel programma": spoelend schoon op 40°C. Deze temperatuur is geschikt voor kwetsbare kunststofonderdelen en geeft een optimaal reiniging resultaat. Natuurlijk niet centrifugeren maar laten drogen door de LEGO uit te spreiden over een handdoek of badlaken.

Wil je meer weten over LEGO voor een spreekbeurt? Lees meer>>>

Lees hier onze BLOGS, met nog meer informatie over LEGO.