Wat is een LEGO SigFig

SigFig

Als rechtgeaarde AFOL (Adult Fan Of LEGO) kan een LEGO-poppetje van jezelf natuurlijk niet ontbreken. Ik speelde zelf ook al enige jaren met die gedachte, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Maar na een zoektocht naar de juiste onderdelen, kon ik dan onlangs eindelijk beginnen aan de uitwerking ervan. Het resultaat is een echte minime van RaGaSto, een SigFig dus.

Signature Figure

SigFig staat voor ‘signature figure’, oftewel je handtekening als poppetje. Daarbij zoek je aan de hand van je persoonlijke kenmerken verschillende elementen van LEGO-poppetjes bij elkaar om te combineren tot één minifig. Daarbij kan je nog een leuk attribuut toevoegen om het poppetje te laten vasthouden. Denk bijvoorbeeld aan gereedschap van een monteur, een koffertje als je graag op reis gaat, etc.

afbeelding van LEGO SigFig staande bij een rolstoeltje in onderdelen, maar al wel geverfd in blauw en zwart zoals de echte rolstoel van Ralph Stoove


foto genomen door een echte bril van een lego hoofdje bedrukt als brilgebruiker dat past bij mijn SigFig

Geen happy end voor de SigFig?

Helaas is aangekodogd door LEGO dat de SigFig van LEGO werknemers ophoudt met te bestaan. Lees er alles over in onze 2TTOYS BLOG over dit onderwerp.

Er zijn altijd AFOLS die hun eigen beeltenis willen maken in LEGO Minifigure vorm. Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Je kunt onderdeeltjes zoals het hoofd en de torso los bestellen en dan aanpassen om er een echte "ik" van te maken!

 

LEGO SigFig van RaGaSto waarbij het LEGO poppetje een politie uniform draagt, een dark blue baseball cap draagt en zit in een geverfde LEGO rolstoel MOC.

afbeelding van LEGO politie torso, broek, hoofdje met bril en bruinrode wenkbrauwen en een donkerblauwe baseball cap om van die onderdelen een SigFig van RaGaSto te maken

LEGO minifig als SigFig van RaGaSto met politieuniform te midden van twee potjes verf van Revell en een opgerold stukje carbonlook plakfolie.

 

NIEUWSTE LEGO SETS