Dreamworks Shrek wordt terug gestemd in de LEGO Ideas Review

Na 111 dagen maakte Shrek Swamp van Dreamwork het tot LEGO Ideas. Het model van Pedro_RuizMx verzamelde de nodige 10.000 stemmen van fans en is daarmee het 9e model in de 2e beoordelingsfase in 2023.

 
Het model is getrouw nagemaakt zoals we het in de film zien. De set bevat de hut, evenals het aparte toilet met de bekende maansikkeldeur en enkele minifiguren.

Het moeilijkste was volgens de fanontwerper het vinden van de juiste vormen voor de personages. Dus Shrek komt in twee versies: een bouwbare figuur die de esthetiek van het personage weergeeft, en een klassieke minifiguur die overal in huis en in de badkamer kan worden gespeeld.

Er zijn in totaal vijf minifiguren van Shrek, Fiona, Big Bad Wolf, Little Pig en Pinocchio, plus twee babyfiguren van de Gingerbread Man en een blinde muis. Er zijn ook ezels en de eerder genoemde bouwbare Shrek-figuur.

 

In de laatste reviewfase wisten al twee modellen de Ideas Community te overtuigen. Shrek's Swamp en Shrek's Swamp - 20th Anniversary wachten nu op beoordeling door het LEGO Ideas Designer Team. Mocht een van de concepten in het najaar een positieve beoordeling krijgen, dan zou deze moerasversie natuurlijk uit zijn. Maar ik moet toegeven dat ik deze versie eigenlijk iets beter vind, aangezien de felle kleuren meer in lijn zijn met de film. Ik ben benieuwd of we binnenkort een set krijgen voor de populaire Dreamworks-filmreeks. Laten we wachten!

 

BEKIJK ALLE LEGO IDEAS SETS

 

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD