De zes gaaftste LEGO sets voor muziekliefhebbers


Iedereen houdt van muziek. Of je nu liever in de auto meezingt met de radio, in de keuken danst op je favoriete nummers of zelf een instrument bespeelt, muziek heeft op iedereen een enorme impact.

Muziek is echter meer dan alleen maar de soundtrack van ons leven, je kan het ook gebruiken om een geschenk te vinden voor iemand om wie je geeft. En om je te helpen een speciaal iemand te verrassen, hebben we een lijst samengesteld met de beste LEGO® cadeaus voor muziekliefhebbers. Benieuwd? De volgende sets klinken je ongetwijfeld als muziek in de oren!LEGO® Ideas Jazzkwartet

 

Jazz is in het zuidoosten van de VS ontstaan uit blues en ragtime, en verspreidde zich al snel vanuit New Orleans naar de rest van de wereld. Vandaag is het expressieve genre een wereldwijde favoriet die in nagenoeg elk land te horen is.

Voor deze LEGO Ideas set koos fandesigner Hsinwei Chi voor het iconische kwartet, een bandtype dat cruciaal is geweest voor de ontwikkeling van de hedendaagse jazz. Net zoals bij vele beroemde kwartetten omvat zijn winnende ontwerp vier iconische jazzinstrumenten – trompet, vleugelpiano, contrabas en drumstel – en vier spelers die je in verschillende dynamische poses kan zetten.

Deze verbluffende set zal er indrukwekkend uitzien op een boekenplank, laat staan naast je platencollectie. En aangezien het bij jazz vooral om samenwerken met anderen gaat, omvat onze nieuwe set vier instructieboekjes (een voor elk onderdeel van het kwartet), dus kan je hem samen met drie vrienden bouwen. En terwijl jullie bezig zijn, kan je je favoriete jazzalbum opzetten om het plaatje compleet te maken!

 

LEGO® Ideas BTS Dynamite

 

Popband BTS heeft de wereld stormenderhand veroverd met hun creatieve sound. Vanaf nu kun je het BTS plezier ook zelf in huis halen met de nieuwe LEGO Ideas BTS Dynamite set.

Deze LEGO Ideas set brengt de populaire videoclip van hun wereldhit Dynamite tot leven. De kleurrijke set werd oorspronkelijk ontworpen door twee LEGO fans, Josh (JBBrickFanatic) en Jacob (BangtanBricks), en bevat van elk bandlid een minifiguur (met exclusieve borststukken en kapsels), leuke decors en een podium waar de strakke, synchrone choreografie helemaal tot zijn recht komt.

 

LEGO® Icons Jazzclub

 

Klaar voor een optreden? De LEGO Icons Jazzclub staat garant voor een meeslepende bouwervaring die je zal terugvoeren naar leuke liveoptredens en warme momenten! Dit model is het perfecte cadeau voor muzikanten en jazzliefhebbers. Met meerdere ruimtes verdeeld over drie verdiepingen is deze set goed voor heel wat plezier en boeiende verhalen (met name over het hoofdpersonage, de zanger!).

Je krijgt acht gedetailleerde minifiguren, waaronder een zanger, drummer en bassist, en een enthousiast publiek.

Deze set boordevol details zal je steeds opnieuw verrassen. Er is onder meer een podium, kleedkamer voor de band en pizzeria waar hongerige fans na het optreden nog een hapje kunnen eten.

Dit is de perfecte blikvanger voor thuis naast je platencollectie of op kantoor!

Deze LEGO set maakt deel uit van de collectie LEGO Modulaire Gebouwen, wat betekent dat je hem kunt verbinden met andere modulaire modellen (apart verkrijgbaar) om je straat uit te breiden.

 

LEGO® Art The Rolling Stones

 

Het logo van The Rolling Stones is een van de meest iconische uit de muziekgeschiedenis en is al even tijdloos als de vele hits van de band. De LEGO Art The Rolling Stones set is net zo vrijpostig en brutaal als de legendarische band. Het is een echte must have voor fans, die zeker de tongen zal losmaken als er bezoek over de vloer komt. Je krijgt er bovendien een QR-code bij, die toegang biedt tot een soundtrack die het rockgehalte van deze set naar een nóg hoger niveau tilt!

Ontdek het ongelooflijke verhaal achter het iconische Rolling Stones logo hier ...

 

 

LEGO® Ideas Fender® Stratocaster™

 

De Fender® Stratocaster™ was nooit bedoeld als kunstwerk, maar toch is het er een geworden. Sinds het verschijnen ervan in 1954 was dit iconische instrument steevast de eerste keus van enkele van de meest invloedrijke gitaristen ter wereld. De LEGO Ideas Fender® Stratocaster™ kan in het rood of zwart gebouwd worden en heeft heel wat gave details, waaronder zes snaren, regelbare stemschroeven, een pick-upschakelaar en een whammy bar. Als je op zoek bent naar een cadeau voor een gitarist, dan hoef je alvast niet verder te zoeken.

Klaar om te rocken? Klik hier om meer te weten te komen over de ontwikkeling van de LEGO Ideas Fender Stratocaster set ...

 

LEGO® Ideas Vleugelpiano