LEGO en 2TTOYS over hun inspanningen voor een beter milieu

LEGO en het milieu

LEGO streeft ernaar een positieve impact te hebben op de samenleving en de planeet, die onze kinderen zullen erven, en het is deze focus op toekomstige generaties die het werk drijft. LEGO is van mening dat ze de verantwoordelijkheid hebben om de milieu-impact van hun activiteiten tot een minimum te beperken.

LEGO en het milieu

Onze ambitie voor duurzame materialen

Het is LEGO's ambitie om in 2030 LEGO-stenen te maken van duurzame bronnen zonder concessies te doen aan kwaliteit of veiligheid. Dit betekent dat LEGO geheel nieuwe materialen moet uitvinden. Een duurzaam materiaal moet op verantwoorde wijze worden geproduceerd, gebruikmakend van hernieuwbare of gerecyclede bronnen, weinig of geen afval genereren, duurzame chemie gebruiken en aan het einde van zijn levensduur volledig recyclebaar zijn. Dit alles terwijl LEGO voldoet aan de hoge eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid.

LEGO en het milieu

Duurzame verpakkingen

LEGO-stenen worden meestal hergebruikt, doorgegeven en afgegeven, maar LEGO-dozen en andere verpakkingen worden vaak snel weggegooid. Sommige van de verpakkingen bevatten plastic voor eenmalig gebruik dat niet duurzaam of in sommige gevallen recyclebaar is, dus LEGO onderneemt dringend actie om alle verpakkingen in 2025 duurzaam te maken.

lego en het milieu

Spelen met papieren verpakkingen

Als volgende stap, op onze reis naar een 100% duurzame verpakking, zal LEGO beginnen met het uitfaseren van plastic zakken voor eenmalig gebruik, die worden gebruikt in LEGO-dozen, om de losse stenen te verpakken. Verschillende prototypes gemaakt van verschillende duurzame materialen zijn tot nu toe getest met honderden ouders en kinderen. Vanaf 2021 worden recyclebare papieren zakken, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council® (FSC®C117818) in dozen getest. Bij succes worden de nieuwe tassen gefaseerd ingevoerd over een periode van vier jaar, vanaf 2021.

DUURZAAM GEPRODUCEERD

In 2020 heeft LEGO ook plastic draagtassen in de LEGO®-winkels uit gefaseerd en vervangen door tassen gemaakt van duurzaam geproduceerd papier. Ook 2TTOYS gebruikt papieren LEGO tassen, die je kunt kopen. Om te voldoen aan de wens van 2TTOYS om ook milieuvriendelijk te zijn, leveren we niet standaard een draagtas. Ook een papieren tas moet immers gemaakt worden, wat vervuiling oplevert.

LEGO en het milieu

Circulariteit inspireert 

Het LEGO-systeem in het spel ondersteunt de principes van circulair ontwerp - een product gemaakt van hoogwaardige materialen die kunnen worden gebruikt en hergebruikt - en de kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en consistentie van LEGO-stenen betekent dat ze vaak worden hergebruikt, doorgegeven of doorgegeven.

In 2020 is LEGO lid geworden van het Ellen MacArthur Foundation-netwerk als onderdeel van inspanningen om meer 'circulaire' producten en verpakkingen te ontwerpen en nieuwe bedrijfsmodellen te verkennen. 

LEGO en 2TTOYS blijven 100% in evenwicht met hernieuwbare energie, dankzij investeringen in offshore wind door LEGO's moederbedrijf KIRKBI A/S en investeringen in hernieuwbare energie op locatie door de LEGO Group. 2TTOYS gebruikt milieuvriendelijke LED verlichting in de winkel. Daarnaast vragen we aan de transporteurs waar wij onze goederen mee vervoeren (pallets, containers) om milieuvriendelijke vracht- en bestelauto's. Onze huisvervoerder Holweg Cargo Service gebruikt alleen voertuigen met de hoogst mogelijke Milieu graag en beschikt zelfs over een IVECO Stralis trekker