Hoogland Koe, Scooby-Doo en de Griekse vakantie zijn gekozen voor de LEGO Ideas Review | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

Hoogland Koe, Scooby-Doo en de Griekse vakantie zijn gekozen voor de LEGO Ideas Review

In de laatste week van 11 tot 17 maart 2024 zijn nog drie ontwerpen opgenomen in de LEGO Ideas Review. De Highland Cow, Scooby-Doo en de Greek Holiday wisten de benodigde 10.000 stemmen te verzamelen van de LEGO Ideas Community en zullen nu in 2024 als 31e tot en met 33e model de eerste reviewfase ingaan. Ook al weten we pas in het najaar welke ontwerpen uit deze fase overtuigend waren, laten we de modellen alvast eens bekijken!

Hoogland koe

Feiten over het ontwerp

  • Titel: De Hooglandkoe
  • Fanontwerper: Stormpathes
  • Dagen: 218
  • Minifiguren: 0
  • Aantal onderdelen: ca. 400

De iconische ‘Highland Cow’ is een wereldwijd geliefd symbool van de Schotse cultuur. Het Schotse Hooglanders, ook bekend als Kyloe, is een ras van tamme runderen en het oudste geregistreerde runderras (1884). Dit LEGO-model van de Schotse Koe toont ondanks de technologie de typische langharige, donzige vacht van de schattige koeien. Ook de opstaande hoorns en de pluche punt van de staart zijn een must.

Diermodellen halen altijd de LEGO Ideas review. Helaas worden ze bijna net zo vaak afgewezen. Een uitzondering vormt het Cat-model, dat zich momenteel in de ontwikkelingsfase bevindt, dus we mogen hem dit jaar verwachten. Maar ik betwijfel of we ook een Schotse hooglandkoe krijgen. Ook al vind ik zowel de echte Hooglandkoeien als het idee van een LEGO-model heel schattig, ik denk niet dat de set gemaakt gaat worden. Het ontwerp doet me eigenlijk meer denken aan rieten terrasstoelen uit de jaren 70, dan aan langharige koeienhuid.

Scooby-Doo

Feiten over het ontwerp

  • Titel: Scooby Doo! En het Ravenwood-herenhuis
  • Fanontwerper: Tobnac
  • Dagen: 45
  • Minifiguren: 13
  • Aantal onderdelen: ca. 2.500-3.000

Scooby-Doo en Mystery AG zijn opnieuw op een geheime missie en proberen de geesten en verschrikkingen bloot te leggen. Hoewel LEGO zelf al een paar Scooby-Doo-sets heeft uitgebracht, is er nog steeds een enorm spookhuis dat zowel als speel- als tentoonstellingsset kan worden gebruikt. Het bijzondere Ravenwood Mansion is een combinatie van kasteel, landhuis en middeleeuws huis, waardoor er veel verschillende details terug te vinden zijn op de gevel en het dak.

Aan de linkerkant van het huis groeit een rozenstruik over de muur van de toren om een ​​donkere sfeer te creëren. Ook de aparte boom met het cryptebeeld draagt ​​bij aan een griezelige en griezelige sfeer.

De woning zelf is aan de achterkant geheel open en kenmerkt zich door enkele speelelementen, zoals de draaibare haard met verborgen opening, de beweegbare wanden en vloeren of het luik in de rechter uitkijktoren. Naast de Mansion en Mystery AG met Scooby bevat de set ook enkele griezelige minifiguren.

 

 

Zoals de fanontwerper zelf al vermeldde, waren er in 2016 al enkele Scooby-Doo-modellen die via de aparte Scooby-Doo-themaserie zijn uitgebracht, zoals LEGO 75900 The Secret of the Mummy Museum, LEGO 75901 Adventure in the Mysterious Plane, LEGO 75902 Mystery Machine, LEGO 75903 Spookvuurtoren en natuurlijk het LEGO 75904 Spookkasteel.

Ook staan ​​er twee Scooby-Doo-modellen van de bekende Mystery Machine op LEGO Ideas. Het tweede model van de auto wordt momenteel beoordeeld. Hoewel ik het Ravenwood Mansion-gebouw van voren erg spannend vind om naar te kijken, denk ik niet dat we een nieuw Scooby-model kunnen verwachten.

Griekse vakantie

Feiten over het ontwerp

  • Titel: Griekse feestdag
  • Fanontwerper: ponuryy
  • Dagen: 402
  • Minifiguren: 2
  • Aantal onderdelen: ca. 1.500

De warme zon die de huid raakt, de zoete geur van de bloemen en het geluid van de golven die in de verte tegen de kust klotsen. Tijd voor een vakantie in Griekenland! Maar voor iedereen die nu niet in de gelegenheid is om er te komen: gewoon thuis genieten van Griekenland, met een kleine replica van een Grieks huis.

Het huis is gebouwd in traditionele Griekse bouwstijl en ingericht in de iconische kleuren blauw en wit. Het huis bestaat uit een keuken, een kleine slaapkamer, een toilet en een badkamer. Toegang tot het interieur wordt verkregen door de achterkant van de woning te openen. Buiten is er een kleine bloementuin en een pergola met wijnranken en een terras eronder. Voor het gebouw bevindt zich een indrukwekkende trap en een asymmetrische stenen vloer. Aan de achterkant van het huis bevindt zich ook een schapen-/geitenhok en een kippenhok.

“Griekse wijn is als het bloed van de aarde. Kom op, schenk jezelf maar een drankje in”, want bij een vakantie in Griekenland horen ook goede wijn en een goede sfeer. Ik vind het ontwerp van het huis erg mooi, vooral de trap en de stenen vloer zijn een absolute blikvanger. Hoewel LEGO huismodellen altijd afwijst, heeft het Twilight Cullen House het gehaald. Ik ben benieuwd of dit model ook kan overtuigen met de kleurstelling en details.

 

BEKIJK ALLE LEGO IDEAS SETS

Terug naar blog