website
LEGO bestel je goedkoop bij LEGO shop 2TTOYS

WAAROM IS BOUWEN MET LEGO BELANGRIJK?

BEKIJK ALLE SETS

Waarom is spelen zo belangrijk?

Als kinderen spelen, leren ze. Zo simpel is het.

Spelen heeft de kracht om levens te veranderen. Wij vinden dat spelen de beste manier is om kinderen te helpen hun volledige potentieel te bereiken en om vaardigheden te leren die een leven lang meegaan. Daarom is het onze missie om de bouwers van morgen door middel van spel te inspireren en te ontwikkelen.

Door te spelen leren kinderen vaardigheden die hen zullen helpen floreren in de snel veranderende wereld van de 21e eeuw. Laten we er eens een paar bekijken ...

Creatieve vaardigheden

Creativiteit is de manier waarop we de wereld over onszelf vertellen: we schrijven, vertellen en creëren onze verhalen. Maar creativiteit is ook hoe we verbanden leggen, abstracte ideeën begrijpen en oplossingen uittesten. Onderzoek leert ons dat creatief spel kinderen helpt om veranderingen in het dagelijks leven te begrijpen.

Emotionele vaardigheden

Door te spelen ontwikkelen kinderen emotionele vaardigheden, zoals het vertrouwen dat ze alles kunnen uitzoeken om nieuwe, opwindende kansen te grijpen. Of empathie wanneer ze leren wanneer hun speelkameraadjes blij, verdrietig of gefrustreerd zijn. En samen ontwikkelen kinderen hun doorzettingsvermogen door vol te houden en elke uitdaging op te lossen!

Sociale vaardigheden

Door te spelen leren kinderen sociale vaardigheden zoals samenwerken. Wanneer kinderen samenwerken om problemen op te lossen, leren ze ideeën uit te werken, naar anderen te luisteren en zelfs te onderhandelen! Samenwerken helpt hen om op school beter te presteren, vrienden voor het leven te maken en goede relaties op te bouwen met hun familie.

LEGO bestel je goedkoop bij LEGO shop 2TTOYS

Fysieke vaardigheden

Fysiek actief spel houdt verband met academische vooruitgang, zelfregulering en sociale competentie... plus al die stemmingsverbeterende endorfines! Maar het gaat er niet alleen maar ruig aan toen. Het laten balanceren van blokken, het planten van bloemen of modellen bouwen zijn fysieke spelletjes die de fijne motoriek helpen ontwikkelen.

Cognitieve vaardigheden

Wanneer leren spelenderwijs gaat, gaan kinderen zo volledig op in het creëren van strategieën en oplossingen, dat ze haast niet kunnen wachten om nog slimmer te worden! Het plezier van spelen helpt hen om doeltreffender complexe redeneer-, geheugen- en concentratievaardigheden te ontwikkelen dan door stil te zitten en feiten op te dreunen.