website

Review LEGO 42127 The Batmobil (2022)

LEGO 42127 Technic Batmobile

Iconische filmvoertuigen zijn gemeengoed in het thema LEGO for Adults of Creator Expert. Tal van bekende merken hebben hun naam geleend aan verschillende Technic-builds. Maar de twee zijn pas echt gecombineerd tot de Fast & Furious-set. Dit was een van de eerste Technic-voertuigen die werd geïnspireerd door de filmwereld, in tegenstelling tot de echte auto's of bouwvoertuigen. Uit de feedback die ik heb gezien, was Dom's Dodge Charger niet de beste van alle sets, dus kan de aantrekkingskracht van Batman het nog beter doen? De Batmobile, in zijn verschillende gedaanten, is een voertuig dat sterk beïnvloed is door het introductietijdperk. Eerdere Batmobiles waren nogal flamboyant met The Dark Knight die de militaire prototyperoute aflegde voor zijn kijk op de wielen van Batman. De Batmobile van Batman is veel meer geaard, waardoor hij perfect past bij de bouwstijl die bij Technic hoort. Maar biedt het een interessante build en hoe ziet het voltooide model eruit?

 

LEGO 42127 Batmobile

Productdetails

Fans van superhelden zullen genieten van een spannende uitdaging terwijl ze de iconische BATMOBILE auto in LEGO Technic vorm bouwen. Geïnspireerd door de nieuwste versie van de BATMOBILE uit de film THE BATMAN uit 2022, heeft deze zeer gedetailleerde speelgoedautobouwset een levensecht ontwerp en zit boordevol coole functies.

Verlicht de nacht

Het model bevat 2 lichtstenen - 1 rode en 1 gele. Het rode licht voegt een geweldige gloed toe aan de transparante speelgoedmotor aan de achterkant, terwijl de gele steen de voorgrille verlicht. Andere coole functies zijn onder meer besturing op de voorwielen, differentieel op de achterwielen, een draaiende vlam, plus deuren en motorkap die open kunnen. Kinderen zullen het geweldig vinden om het model te verkennen voordat ze het tentoonstellen als eerbetoon aan hun favoriete superheld.

Setnaam: THE BATMAN- BATMOBILE
Setnummer: 42127
Stukken: 1360
Adviesprijs: €. 89,99
Aantal zakjes: 7 + extra elementen
Stickers: vel x 1 
Instructies: Boekje x 1 + LEGO Bouwinstructies App

De set bevat 7 genummerde zakjes, samen met een zakje wielkasten, banden en velgen. Evenals een heel klein velletje stickers. Deze worden gebruikt om details toe te voegen aan het interieur van de Batmobile. Er is ook een enkel instructieboekje, dat ook in pdf-formaat te vinden is in de LEGO Instructions App.

Begin bij het chassis

Zoals bij veel Technic-modellen, begint de bouw van de Batmobile met het chassis. Maar in tegenstelling tot de equivalente LEGO System-sets, is een groot deel van de details van het voertuig opgebouwd als secties die vervolgens worden toegevoegd aan de kern van de set. Hierdoor kunnen sets unieke details en werkende onderdelen hebben. Dit is zowel een bron van verwondering als frustratie. Het heeft een 8-cilindermotor, die is verbonden met de achterwielen en de uitlaat met blauwe vlammen aan de achterkant. Dit is het enige deel van het model dat we een paar keer in elkaar moesten zetten voordat het goed was. Dit komt niet door een slecht ontwerp van de set of de instructies, het is gewoon moeilijk om de elementen goed te krijgen. Als de bewegende delen van de motor niet correct in de motorbehuizing zijn gemonteerd, kunnen ze de versnellingen niet draaien. Eenmaal volledig voltooid, zal dit er ook voor zorgen dat de achterwielen blokkeren en de draaiende uitlaat blijft plakken.

Light Bricks

De set bevat ook twee Light Bricks en het zijn zelfs verschillende kleuren. De ene is onder de motorkap gemonteerd en de andere zit in de motor achter in de Batmobile. Beide activeren is mooi, met het gele lampje in de motorkap, geactiveerd door een kleine hendel in de auto en die in de motor kan worden verlicht door het stuur op het dak van de auto naar beneden te duwen. Dit betekent dat het op natuurlijke wijze oplicht wanneer de auto wordt verplaatst terwijl het stuurmechanisme wordt gebruikt. Het feit dat de motorbehuizing heldere elementen gebruikt, zorgt er ook voor dat het rode licht mooi door de achterkant van de auto sijpelt.

Zou het een mooiere auto zijn als hij was gemaakt als onderdeel van de LEGO for Adults/Creator Expert-lijn?

In alle eerlijkheid, waarschijnlijk wel, Technic-elementen bieden zowel een beperkende bouwstijl als een zeer complexe bouw. Het had er misschien iets completer uitgezien als het was gebouwd met systeemstenen, maar eerlijk gezegd zou het het functionele aspect van de constructie hebben verloren en dat is het sterke punt van de set. Bovendien leent het uiterlijk van de nieuwe Batmobile zich goed voor de bouwstijl van Technic. Het is ook een geweldige startset voor iemand die een Technic-build wil ervaren, maar kan worden afgeschrikt door enkele van de grotere, complexere sets. Omdat het een basisversnellingssysteem en andere eenvoudig werkende onderdelen bevat, zoals de deuren en de motorkap die open kunnen. Bovendien is het niet te duur, met een prijs die vergelijkbaar is met andere LEGO-voertuigen van vergelijkbare schaal. Ik zou zeker geïnteresseerd zijn om te zien dat andere voertuigen van entertainmentmerken toekomstige Technic-sets worden.