LEGO Powerfunctions en Powered-Up

Over LEGO® Power Functions

ower Functions zijn de elektrische bouwcomponenten voor LEGO® sets. Ze worden het vaakste gebruikt in LEGO® Technic en Creator sets.


Er zijn verschillende groepen Power Functions:

Power Functions te laten werken heb je een batterijhouder nodig. Zonder batterijen werken de Power Functions niet.Motoren vormen de Power Functions-groep met de grootste selectie. Afhankelijk van hun functie in het bouwwerk worden verschillende motoren gebruikt.Afstandsbedieningen en ontvangers worden gebruikt als je je Power Functions vanuit de verte wilt laten werken.Verlengsnoeren en lampen zijn ook verkrijgbaar indien nodig. Die kun je gebruiken voor verbindingen over langere afstanden, en om bijvoorbeeld koplampen aan je bouwwerken toe te voegen.

Wat is LEGO Powerfunctions en Powered-up

LEGO Power Functions sets bestaan uit batterijhouders, bedrading, verlichting en motoren. De leukste manier om jouw LEGO set te voorzien van een motor, afstandsbediening of verlichting. Supermakkelijk om te combineren en natuurlijk van de LEGO kwaliteit die je verwacht.

Wat als je een LEGO onderdeel kwijt bent?

Onze Power Functions zijn onvoorstelbaar veelzijdig: je kunt licht toevoegen aan je sets, ze laten bewegen en ze zelfs op afstand besturen! ls je set uit 2009 of eerder dateert, kan het vervangen van de Power Functions wat lastiger zijn, omdat we de benodigde onderdelen misschien niet meer maken. Neem dan contact met ons op, dan kijken we graag of we iets kunnen doen om je te helpen.

Welke LEGO sets hebben Powered-up of Powerfunctions?

Lees hier welke LEGO Sets uitgevoerd zijn, of uitgevoerd kunnen worden met Powered-Up of Powerfunctions

Hulp met mijn Power Functions-trein

Lees hieronder welke stappen je kunt volgen om problemen met Power Functions bij jouw LEGO trein kunt oplossen.

Hopelijk helpen deze stappen om je LEGO® Power Functions trein weer op de rails te krijgen!

Controleer de batterijen in je batterijhouder en je afstandsbediening: Het groene licht op je batterijhouder moet aangaan als je op de powerknop drukt, en het groene licht op de afstandsbediening moet aangaan als je daarop de knoppen indrukt. Als één ervan niet oplicht, kun je nieuwe batterijen proberen. We raden je aan om alkaline batterijen te gebruiken en geen verschillende merken door elkaar te gebruiken.

Kijk naar je stekkers: Maak de stroomdraden los die van de motor naar de ontvanger gaan, en van de ontvanger naar de batterijhouder. Maak ze dan weer vast. Het kan zijn dat er iets niet goed verbonden zit.

Bekijk de afstandsbediening en de ontvanger: Zorg dat de kanalen op afstandsbediening en ontvanger hetzelfde zijn. Het groene licht op de ontvanger moet knipperen als je op de knoppen van de afstandsbediening drukt. Zo kun je zien dat de ontvanger het signaal ontvangt.

Kijk naar je motor: Verbind de motor rechtstreeks met de batterijhouder en schakel de batterijhouder in.

Hulp met de LEGO® Powered UP

ls je problemen hebt met de LEGO® Powered UP onderdelen of app, staan we hier klaar om je weer op weg te helpen. Hier zijn een paar tips en trucs om te proberen alles weer op gang te krijgen.

Ik heb een probleem met de Powered Up-app


Zorg ervoor dat je apparaat geschikt is. Hier vind je de minimale systeemvereisten. Het is belangrijk dat je Bluetooth-versie 4.1 of hoger hebt. LEGO Powered UP-elementen maken verbinding met de app via Bluetooth Low Energy (BLE) en werken niet zonder.

Als je een Android-toestel gebruikt, zet dan je locatietoestemmingen aan. Dit zorgt ervoor de app en de Hub met elkaar kunnen "praten".

Het helpt soms om de app van je apparaat te verwijderen en opnieuw te downloaden. Hier vind je links naar de Appstore. Ook kun je contact met ons opnemen en dan wij helpen je graag verder. Als je contact met ons opneemt, vermeld dan welke probleemoplossing je eventueel al hebt geprobeerd en laat ons het merk en model van je apparaat weten.

De Powered Up Smart Hub verbinden met de app of afstandsbediening


Om een Smart Hub met een afstandsbediening te verbinden, druk je op de groene knop op zowel de hub en de afstandsbediening. Ze laten allebei een paar seconden een wit lampje knipperen en blijven dan verder in dezelfde kleur branden.

Om een Smart Hub met de Powered Up-app te verbinden, druk je op de groene knop terwijl je de app op je tablet of smartphone hebt geopend. De hub gaat met een blauw lampje branden zodra deze met de app is verbonden.

LEGO Powered UP-apparaten hebben een bereik van ongeveer 10 meter. De afstand is afhankelijk van het batterijniveau en andere storende apparaten in dezelfde ruimte. Als je de verbinding verliest tijdens het spelen, zorg er dan voor dat je model niet te ver weg is!

Kan ik meerdere Smart Hubs tegelijkertijd bedienen?


Ja dat kan met de Powered Up afstandsbediening! Je kunt maximaal vijf hubs bedienen met één afstandsbediening. Hier lees je hoe je een tweede (of derde, vierde of vijfde) hub op je afstandsbediening aansluit:

Druk op de groene knop op de volgende Smart HubHoud de groene knop op de afstandsbediening en de Smart Hub ingedruktEenmaal verbonden, stoppen de lampjes met knipperen en blijft dit in dezelfde kleur brandenLaat de beide knoppen los en dan ben je klaar voor de start!


Je kunt tussen de hubs wisselen door op de groene knop van de afstandsbediening te drukken. Als het licht op de afstandsbediening en de hub dezelfde kleur hebben, staan ze op hetzelfde kanaal en hebben dus verbinding met elkaar.


Met de app kun je op het moment maar één hub tegelijk verbinden. Je kunt eenvoudig wisselen tussen meerdere hubs door op het bluetooth-symbool linksboven in het scherm te tikken. Er verschijnt een menu met alle beschikbare hubs en hun batterijniveaus. Kies dan op degene waarmee je verbinding wilt maken.


Je kunt zelfs de hubs verschillende namen geven, zodat je ze niet door elkaar haalt!

De Smart Hub resetten


Nadat een Powered Up Hub en afstandsbediening eenmaal zijn aangesloten, onthouden ze elkaar de volgende keer dat je ze samen inschakelt. Om de verbindingen te resetten, houd de groene knop ingedrukt totdat het lampje uitgaat. Laat vervolgens de knop los en laat de hub uitschakelen. Je kunt zien dat het uit is als de lampjes stoppen met knipperen.

Geluid werkt niet


Alle geluiden komen uit de app, niet uit de set zelf. Dus als je niets hoort, zorg er dan voor dat je het volume van je apparaat luider zet.

LEGO Boost

Alles wat je weten wil over LEGO Boost lees je hier