Leeftijdsindeling LEGO

LEGO is er voor alle leeftijden, en natuurlijk mag je als 12 jarige ook bouwen en spelen met sets dit in de categorie 4+ vallen. Maar om een keuze te maken voor iedere leeftijd, heeft LEGO een indeling gemaakt van de LEGO sets op leeftijd.

LEGO sets voor 1,5 jaar en ouder

1.5+

Ontwikkel de fijne motoriek, laat de fantasie de vrije loop en stimuleer de creativiteit met deze kennismaking met LEGO® sets voor peuters van 1.5+ jaar oud.

 

4+

Als je 4+ jaar oude bouwer klaar is voor een nieuwe uitdaging, vind je hier sets met meer details en die nog altijd eenvoudig te bouwen zijn en de creativiteit stimuleren.

 

6+

Stuur kinderen tussen 6+ op avontuur in een wereld van creatief speelplezier, waar ze hun eigen verhalen maken en hun favoriete figuren keer op keer opnieuw bouwen.

 

9+

Voor de grotere sets voor 9+ jaar oude kinderen is meer geduld nodig, maar ze leveren ook meer voldoening op en kinderen kunnen er langer mee spelen en bouwen.

 

13+

Tieners en volwassenen vinden inspiratie en uitdaging in deze gedetailleerde sets. Het afbouwen ervan geeft een gevoel van vertrouwen en trots.

 

18+

Ook volwassen zijn welkom bij LEGO. De geweldige sets van LEGO Creator Expert, Starwars en LEGO Technic zijn populair onder de ervaren LEGO bouwers.