NIEUWS van LEGO Education | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

NIEUWS van LEGO Education

LEGO® Education helpt onderwijzers de volgende generatie STEAM-leiders te inspireren met gratis lesmateriaal

BILLUND, DENEMARKEN – 6 MAART 2023 – Vandaag heeft LEGO® Education Hannah's STEAM Heroes: A Career Toolkit uitgebracht, een gratis lesmateriaal voor leerkrachten om hun leerlingen te inspireren terwijl ze STEAM-carrières verkennen en ontdekken wat ze graag doen. De digitale toolkit is ontwikkeld in samenwerking met professionals uit verschillende sectoren, van pleitbezorging voor de oceaan tot raceauto's tot verhalen vertellen en meer. Het is ontworpen om vreugde en nieuwsgierigheid in de klas op te wekken, terwijl het laat zien dat STEAM voor elke leerling is en de vele verschillende carrières benadrukt die met STEAM te maken hebben.

Studenten ontmoeten "Hannah's STEAM Heroes", geïnspireerd door Hannah, een fictieve weergave van de studenten in het klaslokaal van vandaag: gedurfd, nieuwsgierig en klaar om de wereld weer op te bouwen. Ze zullen ook leren hoe deze diverse groep STEAM-vaardigheden elke dag toepast. Elke held werkte samen met een onderwijsexpert om een uitdaging voor studenten te creëren om hen te helpen echte problemen op te lossen waarmee ze op het werk worden geconfronteerd.

Hannah's STEAM-helden zijn:

  • Danni Washington: pleitbezorger van de oceaan
  • Julie en Jeff Russell: Redders van bijen
  • Tyler Froberg: Boer
  • Rie McClenny: producent van foodvideo's
  • Rachel Ryle: verhalenverteller
  • Yamilée Toussaint Beach: danstechnoloog
  • Aurora Straus: autocoureur


Veel van de carrières die de studenten van vandaag zullen nastreven, bestaan nog niet eens. We weten echter dat deze carrières belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden vereisen, zoals veerkracht, probleemoplossing en samenwerking. Hannah's STEAM-helden zullen leerlingen inspireren om hun STEAM-superkracht te vinden, hun passies te ontdekken en hun nieuwsgierigheid te ontketenen terwijl ze #RebuildTheWorld maken.

Een aflevering gaat over Danni Washington, een wetenschapscommunicator en pleitbezorger voor de oceaan, die twee van haar passies combineerde om een geheel nieuwe carrière te creëren. Danni deelt die unieke reis in haar uitdaging voor studenten, waarbij ze een apparaat moeten ontwerpen om waterwegen in hun gemeenschap schoon te maken en te beschermen. Deze real-world verbindingen maken STEAM-leren zinvoller en herkenbaarder voor studenten.

"Studenten van vandaag zijn onze toekomstige STEAM-leiders", zegt Danni Washington, wetenschapscommunicator en pleitbezorger voor de oceaan. "Ik vind het geweldig om studenten te inspireren om de vaardigheden en het vertrouwen op te bouwen die ze nodig hebben om de wereld te creëren die we allemaal verdienen."


Breng STEAM naar elk klaslokaal

Hannah's STEAM Heroes: A Career Toolkit bevat middelen en materialen voor docenten om de echte wereld gemakkelijk in hun klas te brengen:

Introsessievideo: in minder dan zes minuten krijgen docenten een overzicht van wat er in de toolkit zit en hoe ze deze kunnen gebruiken, en kunnen ze kennismaken met alle STEAM-helden van Hannah.

Hannah's STEAM Heroes-video-afleveringen: in video-afleveringen van vijf tot zes minuten vertellen professionals hoe hun carrière een STEAM-carrière is en hoe STEAM echt voor iedereen is. Elke held introduceert zijn echte uitdaging aan leerlingen, die STEAM-vaardigheden zullen gebruiken om een oplossing te bouwen.


Handleiding voor docenten: een instructieboekje bevat informatie over elke STEAM-held, voorgestelde onderwerpen die leerlingen kunnen onderzoeken, manieren om activiteiten op of af te schalen en nog veel meer.
Klassikale dia's: downloadbare dia's bieden leerlinggerichte inhoud, waaronder biografieën en uitdagingen, evenals sjablonen voor docenten om de activiteiten te bewerken, uit te breiden of te verbinden met hun huidige curriculum.
Certificaat van voltooiing: vier de deelname van studenten en identificeer hun STEAM-superkrachten.


"Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat studenten worden uitgerust met de tools die ze nodig hebben om hun toekomstige carrièrepaden te volgen", zegt Angela Gier, LEGO Education Ambassador en docent aan de Maple Lawn Elementary School in Dallas, Texas. "Ik heb uit de eerste hand gezien hoe STEAM-leren het vertrouwen van studenten kan vergroten en ik ben verheugd om deze toolkit te gebruiken om mijn studenten te laten zien hoe de STEAM-vaardigheden die ze in de klas leren, van toepassing zijn op allerlei soorten carrières."

Leraren hebben toegang tot Hannah's STEAM Heroes: A Career Toolkit op LEGOeducation.com/RebuildTheWorld. Schrijf u in voor wekelijkse tips over het gebruik van de toolkit en bonusinhoud.

Terug naar blog