LEGO huisdieren... geweldig

LEGO huisdieren... geweldig

LEGO dieren... wij vinden ze geweldig. 

Natuurlijk kent iedereen de (huis) dieren LEGO sets. Zo is er de LEGO Creator 31112 Leeuw, de LEGO Creator 31088 Diepzee wezens en de Brickheadz versies van honden (40479), Goudvissen (40442) en Hamsters (40482).

Met LEGO kun je alles maken, dus ook huisdieren. Maar wat is de achtergrond van LEGO en van deze huisdieren?

 


In 1934 vroeg de Deense timmerman Ol Kirk Kristiansen, de oprichter van wat we nu kennen als LEGO, zijn personeel om een goede naam te bedenken voor zijn groeiende speelgoedbedrijf. De twee namen die uiteindelijk finalisten werden, waren "Legio" en "LEGO". De eerste was een verwijzing naar een "legioen" zoals in een "legioen van speelgoed". De tweede, die won, was gemaakt van een samentrekking van "leg godt", wat een Deense uitdrukking is die "speel goed" betekent. Interessant is dat "lego" ook een Latijns woord is dat "verzamelen of verzamelen" betekent, wat enigszins passend is, gezien wat hun meest populaire product uiteindelijk was.

We hebben toen wat op katten gericht onderzoek gedaan en vonden een bedrijf genaamd JEKCA (gevestigd in Hong Kong) dat innovatieve en elegante bouwsteenproducten maakt met behulp van hun eigen interne ontwerp-, marketing- en productieteams. En ja, ze maken veel kattenmodellen!

De kattenmodellen die op de foto's worden getoond, zijn niet gemaakt met 'echte' LEGOstenen, dus we moesten vragen ... "Wat is het belangrijkste verschil tussen Lego en jouw stenen?" Dit is wat het JEKCO-team ons vertelde:

"Sinds het patent van LEGO tientallen jaren geleden is verlopen, zijn er tal van bouwsteenproducten op de markt verschenen. Maar de meesten volgen het LEGO-ontwerp op de voet en van een doorbraak is nauwelijks sprake. Onze oprichter dacht dat hij iets meer kon doen met bouwstenen en de mogelijkheden zou uitbreiden. Dus besteedde hij veel tijd aan het uitvinden van een nieuw soort bouwstenen met een uniek nieuw sluitsysteem … de introductie van JEKCA-stenen. We hebben patenten verleend uit verschillende landen zoals de VS, EU, China, Japan, Korea... enz. voor ons unieke sluitmechanisme."

In het JEKCA-systeem zitten alle stenen stevig aan elkaar vast, zodat je nooit bang hoeft te zijn dat een onvoltooid item plotseling instort.