Dit moet nog komen van LEGO Games | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

Dit moet nog komen van LEGO Games

Het is nog niet zo lang geleden dat de term LEGO® Games feitelijk betekende wat TT Games aan het ontwikkelen was. Maar de afgelopen jaren zijn de zaken enorm veranderd. LEGO Games is nu een belangrijk aspect van het totale LEGO-systeem en reikt veel verder dan de productie van WB Games.

Sinds de buitensporige vertragingen bij LEGO Star Wars: The Skywalker Saga van TT Games is de licentie om LEGO IP's in videogames te gebruiken aan verschillende ontwikkelaars aangeboden. Wat kunnen we verwachten dat we de komende jaren zullen spelen? Hier is alles waarvan bekend is dat het afkomstig is van LEGO Games en ontwikkelingspartners.

 

 

Een van de belangrijkste architecten van LEGO-videogames is de Britse studio TT Games. Hun titels, gebaseerd op populaire franchises, gaven LEGO Games hun uitstraling en humor.

Helaas zorgden de vertragingen bij The Skywalker Saga en de naar verluidt slechte arbeidsomstandigheden ervoor dat veel van de oorspronkelijke ontwikkelaars TT Games verlieten. Sinds de release van The Skywalker Saga moeten de toekomstplannen van TT Games nog worden onthuld.

Geruchten suggereerden dat ze een nieuwe LEGO Harry Potter-game zouden aankondigen in een vergelijkbare stijl als The Skywalker Saga. Sindsdien is er niets meer gebeurd. Uit de vacatures blijkt dat ze nog steeds aan LEGO-games werken, waarbij de volgende titel niet verrassend een “opwindende nieuwe LEGO-game gebaseerd op een groot IP” zal zijn.

ick

LightBrick Studio

Light Brick Studio is opgezet als interne game-ontwikkelaar binnen de LEGO Group, maar is inmiddels zelfstandig geworden. Hun eerste titel, LEGO Builder’s Journey, werd goed ontvangen en hoewel ze geen deel meer uitmaken van de LEGO Groep, wordt aangenomen dat ze LEGO-ervaringen zullen blijven creëren. Ze moeten hun volgende project nog onthullen, maar het is iets waar ze aan hebben gewerkt sinds de ontwikkeling van LEGO Builder’s Journey voltooid was.

 

2K Games

Voordat 2K Games hun eerste LEGO-titel uitbrachten, werd gemeld dat ze aan drie verschillende LEGO-games werkten. De eerste was LEGO 2K Drive, die nog meer DLC en Season Pass-content zal krijgen. Een van de andere twee titels is ‘LEGO 2K Goooal’, een voetbalspel met minifiguren. Geruchten suggereren dat het volgende maand zou kunnen worden onthuld voordat het uiteindelijk in juni zou worden uitgebracht, naast het Euro 2024-toernooi. Dit is een gerucht, neem deze informatie dus vooralsnog met een korreltje zout. :-)

 

LEGO Fortnite

Fortnite van Epic Games introduceerde eerder dit jaar een LEGO-uitbreiding en nu is LEGO Fortnite een permanent onderdeel van de steeds evoluerende live servicegame. Naast dat er nieuwe content wordt toegevoegd aan het op stenen gebaseerde overlevingsgedeelte van LEGO Fortnite, zullen er ook extra ervaringen worden toegevoegd via het LEGO Island UEFN-platform. De onlangs uitgebrachte LEGO Raft Survival en LEGO Obby worden aangevuld met inhoud die is geïnspireerd op populaire spelmodi, samen met verschillende LEGO-thema's en personages.

 

Mobiele Games

Ondanks een grote drang om LEGO-ervaringen voor mobiel te creëren, zijn veel van de apps en games die voor slimme apparaten zijn gemaakt al lang verlaten. Dit suggereert dat de focus van de LEGO Groep is verschoven van het maken van hapklare gezelschapsspellen. De enige LEGO-titel die naar mobiele telefoons komt is LEGO Hill Climb Adventures, dat meer dan een jaar geleden voor het eerst werd onthuld en nog geen wereldwijde release heeft gekregen.

Naast digitale LEGO Games blijven fysieke LEGO-producten inspiratie halen uit de gamingwereld. De eerste sets zijn gebaseerd op de Animal Crossing-serie van Nintendo, die op 1 maart uitkomt. Er zullen in de loop van 2024 misschien nog meer LEGO Super Mario-sets worden uitgebracht, waaronder mogelijk nieuwe Starter Packs.

Door de samenwerking met SEGA worden er meer Sonic-sets uitgebracht, waaronder een mogelijke link met de derde Sonic-film. Bovendien gaan de geruchten over een Legend of Zelda-set door.

Terug naar blog