De eerste LEGO set die harder gaat dan 200 kilometer per uur! | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

De eerste LEGO set die harder gaat dan 200 kilometer per uur!

De LEGO Technic Ferrari 488 GTE "AF Corse #51" is het eerste LEGO-model dat meer dan 200 km/u versnelt op een echt autocircuit.

LEGO 42125 Ferrari 488

Onlangs vierde de LEGO Groep een heel bijzondere mijlpaal: een LEGO® Technic™ Ferrari 488 GTE "AF Corse #51" had de eer om door het legendarische circuit van Modena in Italië te racen. Dit gedenkwaardige evenement was mogelijk dankzij een team van ongeveer 20 mensen, die de bakstenen versie van de raceauto installeerden op een echte Ferrari 488 GTE, voor de gelegenheid bestuurd door Giancarlo Fisichella, Ferrari Competizioni GT Official Driver.

Bekijk de LEGO 42125 Technic Ferrari 488

Het LEGO model werd op de voorkant van de racewagen geïnstalleerd dankzij een mechanische arm die speciaal voor deze gelegenheid was ontworpen. 8 camera's en 2 drones waren betrokken bij het documenteren van de allereerste keer dat een LEGO set op volle snelheid op een echt racecircuit werd gelanceerd, vanuit elk oogpunt. Nu worden de beelden en de geluiden die door de camera's worden vastgelegd, bewerkt om een ​​adrenalinevideo te creëren, waardoor alle LEGO-fans en motorliefhebbers de snelheid, het gebrul van de motor en de trillingen van de race kunnen ervaren alsof ze maakten zelf deel uit van de race.

De LEGO Groep lanceerde eind 2020 de LEGO Technic Ferrari 488 GTE. Dit 48 cm lange racemodel is ontworpen voor LEGO fans en liefhebbers van motorraces en is gemaakt van 1.677 LEGO Technic elementen, waardoor het een boeiende, meeslepende bouwervaring is voor oudere bouwers van 18 jaar en ouder die houden van endurance racen, motorsport en Ferrari-auto's.

LEGO Ferrari 42125 488 Sportwagen

Na te hebben genoten van de race, merkte Camillo Mazzola, Marketing Director bij de LEGO Group Italy, op: “De LEGO Technic Ferrari 488 GTE zit boordevol authentieke kenmerken en prachtige designelementen van het originele raceautomodel. Het lijkt zo veel op het echte, en het enige dat nodig was om echt tot leven te komen, was door een echt raceautocircuit te kunnen racen en vandaag is het gebeurd! Als echte LEGO-fan en autosportliefhebber kon ik dit speciale evenement niet missen en het was echt spannend om samen met onze partner Ferrari deel te nemen aan dit geweldige project.“

Tijdens deze ongelooflijke race bereikte de LEGO Technic Ferrari 488 GTE de snelheid van een echte raceauto met 208 km/u.

Deze dag was ook heel speciaal voor Matteo Fossati, LEGO-fan en gelukkige winnaar van de "Vinci un Giorno in Pista con LEGO Technic-wedstrijd", waarbij alle Italiaanse steenliefhebbers betrokken waren die een LEGO Technic Ferrari 488 GTE-set hebben gekocht en zich hebben geregistreerd op een speciale website van 13 mei tot 30 mei. Matteo Fossati kreeg ook de kans om een ​​Ferrari 488-uitdaging aan te gaan voor een rondje over het circuit met de tweevoudig wereldkampioen Matteo Bobbi, en te genieten van een ongelooflijke race.

Bekijk de LEGO 42125 Ferrari 488

Terug naar blog