WE STELLEN JE VOOR: LUIGI, DE BROER VAN MARIO

LEGO SUPERMARIO -

WE STELLEN JE VOOR: LUIGI, DE BROER VAN MARIO

Vanaf het moment dat LEGO® Mario op het toneel verscheen, riepen fans zijn  broer Luigi op om zich bij hem aan te sluiten. Met de release van de nieuwste reeks LEGO Super Mario-sets op 1 augustus, zijn de Mario Bros eindelijk herenigd via de set LEGO 71387. Maar laat je niet misleiden door te denken dat dit slechts een groene versie van Mario is, de LEGO-versie van Luigi is wezenlijk anders en introduceert nieuwe speelelementen in de LEGO Super Mario sets.Ondanks dat de kern van zowel LEGO Mario als Luigi identiek is, is het pakket waar het vandaan komt in kleine opzichten anders. Sommige daarvan zijn op het eerste gezicht niet al te duidelijk. Hoewel de Mario Bros. hun 8-bits leven er ongeveer hetzelfde uitzagen, hebben ze in de loop der jaren hun eigen identiteit uitgehouwen. Luigi wordt nu afgebeeld als groter dan Mario, die in deze LEGO-vorm is verwerkt.

LEGO Luigi heeft een langer gezicht in vergelijking met LEGO Mario, dit geeft hem ongeveer een nop aan lengtevoordeel. Zijn overalls zijn ook iets anders, maar ook een donkerdere tint blauw, het lichaamsgedeelte is iets kleiner en de benen zijn iets langer in vergelijking met Mario. Luigi's voeten zijn ook iets kleiner. LEGO Luigi kan de verschillende Power-Up pakken nog steeds dragen.

De ontwerpaanpassingen zijn ook duidelijk op Luigi's gezicht. Naast dat het gezicht langer is, is het haargedeelte breder, wat helpt om het figuur langer te maken. LEGO Luigi heeft ook een rondere neus, een andere snorvorm en een kleiner mondscherm.De manier waarop LEGO Luigi omgaat met de actiestenen en andere bewegingen komt overeen met die van LEGO Mario. Charles Martinet heeft opnieuw de stem voor het personage geleverd, die iets anders is dan die van Mario. Door de twee personages met de app te verbinden, kun je cursussen spelen in de modus voor twee spelers. Met beide personages verbonden, zullen ze een gele halsdoek op hun schermen laten zien. Als een van de personages een kettingpijp raakt, geven beide de afteltimer weer. Het belangrijkste verschil met gameplay voor twee spelers is de mogelijkheid om bonusmunten te verdienen. Als beide spelers een vijand uitschakelen of op dezelfde manier bewegen, krijgen ze allebei bonusmunten.

VRAGEN OVER DE NIEUWE SUPER MARIO SET:


Heb je LEGO Luigi nodig om nieuwe sets te spelen?

Nee, LEGO Mario kan communiceren met alle nieuwe sets en LEGO Luigi kan communiceren met alle vorige sets. Het is gewoon leuk om de broers te herenigen en hun leuke interacties zijn een leuke bijkomstigheid. Door beide in te schakelen en op de verbindingsknop te drukken, worden de twee automatisch gekoppeld en zullen ze elkaar vrolijk begroeten. Als een van hen valt, vraagt ​​de ander of ze in orde zijn.

Heb je LEGO Mario nodig om LEGO Luigi te gebruiken?

Nee, LEGO Luigi werkt op dezelfde manier als LEGO Mario, maar vereist niet beide interactieve figuren om de andere te laten werken.

Werkt LEGO Luigi met eerdere sets?

Ja, LEGO Luigi kan communiceren met alle eerdere LEGO Super Mario sets en personagepakketten.

Mag LEGO Luigi power-up pakken dragen?

Ja, hoewel hij in zijn standaardvorm een ​​iets andere overall heeft, passen de extra pakken nog steeds en activeren ze de verschillende power-up-acties.

Kan LEGO Luigi communiceren met het Nintendo Entertainment System?

Ja, hij activeert dezelfde 'niveaumuziek' en power-up SFX's wanneer hij bovenop de retro-tv wordt geplaatst.

LEGO Luigi is te vinden in set 71387: Adventures with Luigi Starter Course set, verkrijgbaar vanaf 1 augustus. LEGO Mario zit in set 71360: Adventures with Mario Starter Course, die nu verkrijgbaar is. De nieuwe reeks LEGO Super Mario-uitbreidingssets, personagepakketten en Power-up Suits is vanaf 1 augustus beschikbaar.