Speelse LEGO-kunstinstallatie onthuld in New York

Speelse LEGO-kunstinstallatie onthuld in New York

WAT IS LEGO SPEELDAG?

Gisteren hebben LEGO-fans over de hele wereld zowel de 90e verjaardag van de LEGO Groep als de allereerste Wereldspeeldag gevierd. De focus van de vieringen was 'spelen' en in de VS heeft kunstenaar Hebru Brantley een op LEGO geïnspireerde interactieve kunstinstallatie gemaakt.

De Fly Away Isles-installatie is geïnspireerd op de creatieve geesten van kinderen en bevat zelfs een aantal extra grote LEGO-elementen. Het is te vinden op Johnny Hartman Plaza, 140 Hamilton Place, New York tot 5 november. Bekijk een video er over hieronder.

DE LEGO GROEP ONTHULT ‘FLY AWAY ISLES’, EEN NIEUWE SPEELSE INSTALLATIE VAN KUNSTENAAR HEBRU BRANTLEY DIE DE VERBEELDING VAN KINDEREN VIERT

De nieuwe installatie, met Hebru's eerste muurschildering in New York, neemt bezoekers mee op een speelse, kosmische reis van fantasierijke verkenning in West Harlem
Lokale kinderen inspireerden het ontwerp met hun eindeloze creativiteit en ideeën om de straten van Harlem speelser te maken
Fly Away Isles wordt onthuld op de eerste Wereldspeeldag van de LEGO Groep om de kinderen, gezinnen en de gemeenschap deze zomer een nieuwe plek te bieden om elkaar te ontmoeten en te spelen

New York, VS – 10 AUGUSTUS 2022 – De LEGO Group werkt samen met visionair kunstenaar Hebru Brantley om Fly Away Isles te creëren, een nieuwe meeslepende speelinstallatie in het hart van West Harlem die is geïnspireerd door de verbeelding van enkele van de meest creatieve geesten: kinderen.

Fly Away Isles is geïnspireerd op de speelse, optimistische verbeeldingskracht van lokale kinderen van de non-profitorganisatie voor jeugdontwikkeling, The Brotherhood Sister Sol (BroSis). Samen met Hebru nodigde de LEGO Groep de kinderen uit om het ultieme creatieve medium, LEGO®-stenen, te gebruiken om te bouwen en hun ideeën te delen over hoe ze hun gemeenschap zouden helpen meer te spelen. De installatie volgt op nieuw onderzoek van de LEGO Group, waaruit bleek dat een derde van de ouders (29%) in de VS zegt dat ze niet genoeg spelen als gezin, en 82% van de kinderen die in New York wonen die meer willen spelen*.

Van een raket die door wolken vliegt tot piramides geïnspireerd door vulkanen en stapstenen die bezoekers tussen kleurrijke eilanden vervoeren, Hebru veroverde het creatieve optimisme en grenzeloze ideeën van de kinderen en maakte van hun dromen werkelijkheid. De nieuwe toegankelijke, inclusieve en creatieve ruimte neemt bezoekers mee op een kosmische reis terwijl ze samenkomen om de vreugde te ervaren van het zien van de wereld door de ogen van kinderen.

Fly Away Isles wordt geopend in Johnny Hartman Plaza, 140 Hamilton Place, New York, ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van het LEGO-merk, dat het bedrijf viert met zijn allereerste World Play Day - een dag die erop is gericht kinderen, gezinnen en gemeenschappen over de hele wereld te helpen bij het vinden van een speelmoment. De installatie is tot 5 november 2022 open voor het publiek en de muurschildering is tot juli 2023 te zien.

“Spelen is fundamenteel voor het welzijn en geluk van het hele gezin – het verandert levens en brengt ons dichter bij elkaar, maar we weten dat gezinnen tegenwoordig het gevoel hebben dat ze niet genoeg spelen. Kinderen kunnen de meest alledaagse momenten speels maken en zitten vol geweldige ideeën om de wereld om ons heen ten goede te herbouwen. Dus het voelde alleen maar passend voor het 90-jarig jubileum van het merk dat we kinderen aan het stuur zetten om ons te helpen inspireren en meer spel in de wereld te brengen”, aldus Alero Akuya, VP van Global Brand bij de LEGO Group. "We hopen dat het geweldige nieuwe speellandschap dat Hebru en de kinderen hier in Harlem hebben gecreëerd, mensen van alle leeftijden inspireert om de creativiteit, verbeeldingskracht en het plezier van spelen te ervaren."

Hebru staat bekend om zijn levendige kleurgebruik en gebruikt een speelse artistieke benadering om belangrijke thema's rond nostalgie, kracht en hoop in zijn werk aan te pakken. Hij daagt de kijker vaak uit om de wereld door de ogen van anderen te zien en gebruikt de avonturen van zijn personages om te onderzoeken hoe de wereld ten goede kan worden herontworpen. Naast een reeks spannende speelactiviteiten omvat de installatie Hebru's eerste muurschildering in New York, wat bijdraagt ​​aan zijn beroemde werk dat de straten van Chicago en andere steden in het hele land verlicht.

Over Fly Away Isles zei Hebru: "Mijn werk verkent vaak verhalen over de wereld waarin ik ben opgegroeid, dus het ontmoeten van de kinderen van BroSis en het horen van hun visie op de wereld waarin we nu leven, had een diepgaande invloed op het ontwerp van dit stuk ruimte. Ik wilde iets creëren dat de lokale gemeenschap een kans bood om samen te komen, ongeacht hun achtergrond of cultuur, de druk van de drukke wereld waarin we leven achter ons te laten en te onderzoeken hoe het werk eruit ziet door de optimistische ogen van kinderen.”

The Brotherhood Sister Sol is een jeugdontwikkelingsorganisatie voor sociale rechtvaardigheid, gevestigd in Harlem, die jonge mensen opleidt, samen met hen organiseert voor het nastreven van gerechtigheid en onderwijzers door het hele land opleidt. De LEGO Groep ondersteunt haar werk sinds 2020 door de groep te helpen bij het opzetten van een leiderschapsprogramma voor jongeren die geïnteresseerd zijn in milieubescherming, en een voedseldistributieprogramma voor gezinnen tijdens de pandemie. Het bedrijf heeft onlangs een aanvullende subsidie ​​toegekend om BroSis' programma's voor milieueducatie, creatief leren en ontwikkeling van vaardigheden voor jongeren in 2023 voort te zetten.

"Als kinderen de vrijheid krijgen om hun ideeën te uiten, ontwikkelen ze vaardigheden zoals creativiteit en zelfvertrouwen die cruciaal zijn bij het navigeren door de complexe wereld van vandaag", zegt Jason Warwin, medeoprichter van BroSis. "Gecreëerd door onze ongelooflijke BroSis-jeugdleden en Hebru, hopen we dat Fly Away Isles hier in onze gemeenschap meer kinderen en gezinnen aanmoedigt om samen te komen, te spelen en de voordelen en vreugde te ervaren die het met zich meebrengt."

LEGO-spelen is al lang het ultieme platform voor creatieve expressie en biedt kinderen de tools om alles te bouwen wat ze maar kunnen bedenken. In het 90-jarig bestaan ​​van het bedrijf viert het merk de creativiteit van kinderen, inspireert het hen om zich een betere wereld voor te stellen en laat het zien hoe LEGO-spel hen helpt de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om daarin succesvol te zijn.

Fly Away Isles bevindt zich in The Johnny Hartman Plaza buiten The Brotherhood Sister Sol, 140 Hamilton Place, tussen W. 143rd en W. 144th Streets, New York, NY. Het is slechts een van de vele wereldwijde evenementen, samenwerkingen en verrassingen die zijn gepland op World Play Day om gezinnen en gemeenschappen over de hele wereld te helpen meer te spelen. 

Fly Away Isles is geïnstalleerd in samenwerking met NYC DOT Public Space. De Asphalt Art-muurschildering van Hebru wordt gepresenteerd in samenwerking met het kunstprogramma van het NYC Department of Transportation.