Oeps... foutje op de doos van de nieuwe set LEGO 75309 Republic Gunship

LEGO, STARWARS -

Oeps... foutje op de doos van de nieuwe set LEGO 75309 Republic Gunship

LEGO is een speelgoed fabrikant met oog voor detail. Over het algemeen zijn  alle sets compleet en bij de introductie van een nieuwe LEGO set wordt er niet veel aan het toeval over gelaten

Nee.... dat klopt niet...

Maar toch ging er iets fout bij de introductie van een nieuwe LEGO Starwars set. De fout wordt door LEGO hersteld, maar er zijn enkele sets uitgeleverd met de "fout".

In plaats van het voor deze set van toepassing zijnde "Republic" logo, zijn de doos en instructies van deze onlangs onthulde 75309 Republic Gunship voorzien van het "Imperial" logo. Het zijn vrij gelijkaardige logo's natuurlijk, aangezien de ene regering gewoon overging in de andere in de StarWars film "Revenge of de Sith", maar het is nog steeds een gemakkelijke fout om te herkennen als je je Clone Troopers van je Stormtroopers kent.

Update

LEGO 75309

LEGO Group's Senior Marketing Manager Ivan Podryadchykov heeft nu uitgelegd dat het bedrijf werkt aan een update van de verpakking en instructies van de set, maar dat deze niet snel in de schappen zal liggen.

“Het hangt van veel factoren af, maar we zijn van mening dat je moet zien 75309 Republic Gunship in de vernieuwde verpakking al in december, of in sommige gevallen pas in februari, afhankelijk van de regio”, zegt Ivan. "Het hangt natuurlijk af van de vraag naar dit product, maar zeker begin Q1 2022 zouden we dit product beschikbaar moeten zien met de juiste logo's op de verpakking."

Meer waard?

Ivan gaf ook commentaar op de mogelijkheid dat de verkeerd bedrukte doos in waarde zou stijgen, en verklaarde dat de LEGO Group met deze fout niet opzettelijk geprobeerd om verzamelverpakkingen te maken, of zelfs meer verkoop te stimuleren in het begin van de levensduur van de set.

"We moeten toegeven dat het een echte fout was", legt Ivan uit. “Het is nooit ons doel geweest om extra commercieel momentum te creëren door een Empire-symbool op de verpakking toe te voegen. Wij zijn van mening dat de waarde van het model nog steeds erg hoog is, ook al staat er een fout op de verpakking en bouwinstructies.”

Ivan erkende echter wel dat de fout fans inderdaad zou kunnen aanmoedigen om op te halen 75309 Republic Gunship eerder dan ze van plan waren, en mogelijk zelfs twee exemplaren te kopen.

Collectors item

Bekijk de LEGO 75309 StarWars Republic Gunship

"We weten dat sommige fans het op prijs stellen om beide versies van de verpakking met het verkeerde symbool en met het juiste symbool te hebben, om de goede herinneringen aan de lancering van dit product te bewaren", zegt Ivan.

De tijd zal leren of de eerste batch dozen en instructies voor: 75309 Republic Gunship enige toegevoegde waarde hebben op de secundaire ma