Nieuws over LEGO Ninjago

Nieuws over LEGO Ninjago

In november 2020 verloor de LEGO® NINJAGO-gemeenschap een vriend. Kirby Morrow, de stem van Cole, is helaas overleden. Sindsdien waren de afleveringen van de show al opgenomen, maar het is tijd om naar de toekomst te kijken. Omdat de NINJAGO TV zal doorgaan met nieuwe afleveringen, heeft het LEGO NINJAGO Team dit bericht gedeeld om jullie, de fans, precies te laten weten wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Bekijk alle LEGO Ninjago sets...

"Beste Ninjago-fans

Het wordt tijd dat we het hierover hebben:

Toen Kirby voor het eerst als Cole werd gecast, was het een kwestie van een stem vinden die paste bij het personage dat door de Hageman-broers werd geschreven. Het was geen moeilijke keuze om te maken... misschien had hij wat begeleiding van stemregisseur Michael Donovan, en zo ja, goed gedaan Michael!

Maar wat we ontvingen om onze castingbeslissing op te baseren, was gewoon perfect. Vanaf dat moment werd het een kwestie van een personage schrijven dat bij de stem paste. Elke animatie die sindsdien op Cole is gemaakt, is gebaseerd op de prestaties van Kirby. Hij speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het personage en het werd al snel duidelijk dat Kirby's vertolking een gevoeligheid had waar we op moesten leunen: het ultieme team. Hij is de beste vriend die een Ninja ooit zou kunnen hebben en zorgt altijd voor zijn vrienden en aarzelt nooit om onbaatzuchtig alles te geven wat hij kan helpen.

Op 18 november 2020 werden we allemaal getroffen door een 'aardbeving' van epische proporties: Kirby Morrow was overleden.

We waren toen klaar met het schrijven en opnemen van alle afleveringen van 'Ninjago Seabound' en waren bezig met het samenstellen van de verhaallijn voor 2022 … een waarin zowel Cole als een aantal van de andere Ninja's absoluut cruciaal zijn om een ​​mythisch stuk te maken. Na een paar dagen die het best als 'verdoofd' kunnen worden omschreven, zijn we onze opties gaan bekijken.

Hier kwamen we op uit:

Met pensioen gaan van Cole als een personage.
Gebruik bestaande dialogen van alle beschikbare Ninjago-content sinds 2011 om Kirby's optreden in de show te houden.
Verzin een verhaalreden waarom Cole niet zou spreken.

Herschikking.
Probeer, voordat je verder leest, een moment te nemen om na te denken: hoe zou jij het aanpakken? Er komen veel overwegingen kijken bij een beslissing als deze en gezien de omstandigheden is het een zeer emotionele. Maar toen we het vanuit alle hoeken bekeken, werd het antwoord duidelijk. Dit zijn de redenen waarom we deden wat we wel en niet deden:

1: Met pensioen gaan van Cole als personage.

We zouden dit alleen doen als we het personage een bevredigend einde konden geven. Een ‘riding into the sunset’ dierbaar afscheid van Cole. Dit zou zoiets kunnen zijn als Cole die een hoger doel vindt, zoals de leider van de Upply worden, live gaan als adviseur van koningin Vania in Shintaro of iets dergelijks. Daaraan denken geeft een goed en bevredigend gevoel. Cole zou niet langer deel uitmaken van het verhaal, maar de kijkers zouden weten dat hij zich op een goede plek bevindt. Het zou gewoon heerlijk zijn!

Gezien het einde van Seabound was er echter geen manier om dat punt te bereiken. We waren bijna klaar met de productie van dat hoofdstuk, we konden geen nieuwe dialoog opnemen en vooral: het zou Cole's karakter verraden. Hij is de rots in de branding van het team en hij zou er zijn voor de anderen om de last te verlichten en het verdriet opnieuw te beleven.

Er is ook een ander zeer belangrijk aspect om te overwegen, dat misschien niet zo duidelijk is:

Kirby Morrow is gewoon Cole, maar alleen in de Engelse versie van de show. Er zijn meer dan 40 verschillende stemmen van de show waarin andere acteurs alles geven om van Cole een geweldig en lief personage te maken. Hoewel Kirby's vertolking als Cole het personage heeft bepaald, zijn er in de rest van de wereld veel kinderen die genieten van de Meester van de aarde zonder ooit Kirby's stem te horen. Zouden we ze het plezier van Cole's gezelschap willen ontzeggen om redenen waarvan ze niet op de hoogte waren? Het antwoord is eenvoudig. Cole met pensioen laten gaan in wat een zonder pardon off-screen vertrek zou zijn, zou al het werk teniet doen wat Kirby heeft gedaan om hem gestalte te geven. De Ninjago wereld van Cole beroven zou een egoïstische daad zijn … en Cole zelf zou het niet goedkeuren.

2: Gebruik bestaande dialogen van alle beschikbare Ninjago-content sinds 2011 om Kirby in de show te houden.

Onder die omstandigheden door meer dan 50 uur aan Ninjago-content gaan, is geen plezierige bezigheid. Maar we hebben het tenminste geprobeerd. Het werd al snel duidelijk dat, hoewel het kan worden gedaan, zou het ons enorm beperken in wat we konden doen om Cole's 2022-bijdrage aan het verhaal aantrekkelijk te maken. Het zou een flink karwei zijn om het gevoel te geven dat Cole nog aanwezig zou zijn, en uiteindelijk zou het aanvoelen als een vage en onbetrouwbare versie van Cole. Dit was een gemakkelijke te passeren station (hoewel er vele uren gingen zitten in het uitzoeken met welke lijnen we moesten spelen).

3: Verzin een verhaalreden waarom je Cole niet meer hoort.

Deze werd snel weggestuurd. Ideeën als 'Cole is in een catatonische depressieve toestand geraakt en spreekt niet', 'Cole heeft een klap op de keel gekregen' of 'Cole heeft een gelofte van stilte afgelegd' pasten gewoon niet. Cole is er om te helpen en comfort te bieden.

4: Herschikking

En dit is degene waar we voor gingen.

Hopelijk ligt deze keuze voor de hand gezien het bovenstaande. We moeten trouw blijven aan het personage dat Kirby heeft gevormd. Cole is cruciaal in het verhaal van 2022 en de wereld en Ninjago hebben Cole nodig. Dus, herschikking werd het! En dan nog een heel moeilijke en emotionele.

Het eerste dat opvalt in Kirby's werk als Cole, is zijn gezaghebbende schorre stem. Dit klinkt als een man die je kunt vertrouwen. Maar is het gevoel mogelijk in zijn interactie met andere personages waardoor hij echt tot leven komt en een echt persoon wordt? En dan heb je in actiescènes een wilde schommeling tussen moed en gecontroleerde paniek. We hadden een acteur nodig die dat voor elkaar kon krijgen, maar even belangrijk: we hadden een acteur nodig die zich op de rol zou toeleggen en zich er prettig bij zou voelen. Hoewel we op zoek waren naar de gelijkenis van de Cole-stem die we kennen en waar we van houden, waren we niet op zoek naar een imitatie. We wilden een oprechte en echte uitvoering van een acteur die zijn eigen unieke benadering en talenten aan Cole zou geven.

Welkom Andrew Francis!

Andrew maakt al lang deel uit van de Ninjago-stemcast en heeft kleurrijke en gedenkwaardige personages geportretteerd zoals Shade, Beta Jay 137 en de Master of Wind zelf, Morro.

We hopen dat je Andrew zult begroeten en steunen en hem met open armen en een hartelijke NIINJAAAA-GO zult verwelkomen! We zijn ervan overtuigd dat we de best mogelijke keuze hebben gemaakt en de stemopnames voor 2022 hebben ons vertrouwen volledig gekristalliseerd in Andrew als een waardige opvolger van Kirby. Begin 2022 hoor je de eerste optredens van Andrew Francis als Cole in een reeks korte films.

Namens het Ninjago Team

Tommy Andreasen"