Nieuwe minifiguur met Vitiligo verschijnt in de Ideas 21337 tafelvoetbaltafel

Nieuwe minifiguur met Vitiligo verschijnt in de Ideas 21337 tafelvoetbaltafel

Net als in het echte leven vordert de "inclusie" van LEGO geleidelijk. In de huidige LEGO Ideas set 21337 tafelvoetbaltafel zitten een flink aantal minifiguren die je naar eigen wens kunt samenstellen. De set bevat in totaal tien blauwe en rode voetballerslichamen, evenals twee keepers. Je kunt deze aanpassen met 43 verschillende kapselonderdelen en 44 verschillende minifiguurhoofden. Een van de hoofden is heel bijzonder: het stelt een persoon of minifiguur voor met Vitiligo.

Vitiligo

Ook al kennen maar heel weinig mensen de naam, de huidziekte, ook wel vitiligo genoemd, is wijder verspreid dan men zich realiseert. Er wordt aangenomen dat het tot 2% van de wereldbevolking treft. Typisch voor vitiligo zijn pigmentstoornissen, die verschijnen in de vorm van witte, pigmentvrije huidgebieden. Enkele van de beroemdste mensen met vitiligo zijn model Winnie Harlow, Michael Jackson en de voormalige Franse premier Édouard Philippe.

Andere handicaps

Sinds enkele jaren brengt LEGO minifiguren uit met speciale "uitdagingen" in verschillende sets om ook opname in de binnenlandse speelwereld te bevorderen. In 2016 verscheen de eerste rolstoelgebruiker in de LEGO City set LEGO 60134 Ville Minifiguren Plezier in het park

in de jaren sinds gevolgd door een vrouw met een gehoorapparaat, mensen met een beenprothese, een racerolstoelgebruiker en een man met een geleidehond.

Overigens is er ook nog een ander figuur met een gehoorapparaat in het tafelvoetbalspel.

Wij vinden Knap werk LEGO!

Zo kan "inclusie" ook de komende jaren doorgaan!