LEGO Star Wars 501st Battle Pack-verklaring

LEGO Star Wars 501st Battle Pack-verklaring

Het LEGO® Star Wars Design Team heeft een statement afgegeven met betrekking tot de box art van het LEGO 75345 Star Wars 501st Battle Pack. Er staat een fout op de afbeelding van de doos met betrekking tot de minifiguur van de 501e officier en de plaatsing van de blauwe afstandsmeterantenne. De box art laat zien dat dit op een lager punt is aangesloten dan het fysieke element kan worden bevestigd, daarom weerspiegelt de gerenderde afbeelding niet het fysieke product. Dit heeft geen invloed op de daadwerkelijke elementen in de doos of de bouwervaring. Volledige verklaring hieronder en verontwaardiging van een bepaald deel van LEGO-fans in 5, 4, 3, 2, 1...

Jens Kronvold Frederiksen, Creative Lead voor LEGO Star Wars zei:

“Bij het maken van nieuwe sets moeten een aantal verschillende teams parallel samenwerken, en helaas bevat de gedrukte box-art voor 75345 een computerweergave van een Phase 2 Clone Trooper-helm die niet het uiteindelijke voltooide fysieke element en de positionering van de afstandsmeter op de figuur.

In het uiteindelijke ontwerp van het fysieke helmelement bepaalt het vizier waar gaten voor extra bevestigingen moeten worden geplaatst om ze te laten zitten. Dit is iets hoger dan de positie waar de afstandsmeter zich bevindt op de render op de 75345-doos."