LEGO Lancia Delta HF Integrale

LEGO Ideas Lancia Delta Integrale Rallyauto

Het volgende ontwerp van Ideas is een schot in de roos! De Lancia Delta Interale 16V Rally Car (1990) van Lumik had in 612 dagen 10.000 stemmen ontvangen van fans op de site van LEGO Ideas. Hiermee is de rallyauto de 22e draft in de 1e review fase in 2022. De Lancia Delta is een bekende weg- en rallyauto die tussen 1987 en 1992 zes opeenvolgende FIA ​​Wereldkampioenschappen won. Ook heeft de auto wereldwijd veel fans en enthousiastelingen, tot het punt dat er heruitgaven zijn gemaakt om zijn 30-jarig jubileum te vieren. Geen wonder dus dat een LEGO model voor de auto niet mag ontbreken. Lumik dacht er ook zo over en sleutelde 15 maanden aan zijn Ideas-model.

LEGO Ideas Lancia Delta Integrale Rallyauto

  

De Lancia Delta Rally Car bestaat uit 2.584 steemtjes en is modulair opgebouwd. De voor-, achter-, zijpanelen, het dak, de motorkap en het chassis kunnen eenvoudig worden verwijderd en weer worden gemonteerd. Het ontwerp van de Lancia Delta Rally is een klassiek showmodel met technische kenmerken. Lumik beschrijft zijn ontwerp als een mix van LEGO Technic voor het chassis en LEGO Creator voor het bouwen van de carrosserie.

Alle wielen worden aangedreven en zijn gemonteerd via een dubbele wishbone-ophanging. De voorwielbesturing werkt volgens de precieze Ackermann-geometrie, het stuur draait mee met de wielen en is bovendien in hoogte verstelbaar. De cockpit-shifter regelt de 4WD-optie met achterwielaandrijving. De rallyauto wordt aangedreven door een 3 PF Large motor, die ook uitgebreid kan worden naar 2 of 3 PF XL motoren. De voor- en achterlichten zijn volledig functioneel. Er is ook de mogelijkheid om grootlicht koplampen te installeren.

Het model heeft veel details van de originele Lancia Delta Rally: de vuilopnemende rode kleppen, de instrumenten, pedalen, spiegels, zonnekleppen, luchtinlaten en de vele stickers die kenmerkend zijn voor rallyauto's. Hoe meer hoe beter!

LEGO Ideas Lancia Delta Integrale Rallyauto

 

 

Bekijk alle andere LEGO auto's