LEGO Her- introduceert Friends!

LEGO Her- introduceert Friends!

LEGO herlanceert Friends in 2023 met nieuwe personages, kleuren en verpakkingen


De LEGO Groep lanceert in 2023 het Friends-thema opnieuw met gloednieuwe personages, kleuren en verpakkingen om 'diverse vriendschappen in de moderne wereld te vieren'.

BEKIJK ALLE NIEUWE LEGO FRIENDS SETS >>>

De huidige line-up van personages – waaronder Emma, Olivia en de bende – wordt vertegenwoordigd als volwassenen in de nieuwe sets en tie-in-content, waaronder de LEGO Friends TV-show, terwijl een nieuwe generatie minipoppetjes de hoofdrol zal spelen. centrum vanaf januari 2023. De nieuwe cast is het resultaat van uitgebreid onderzoek, testen met kinderen en brieven ontvangen door de LEGO Groep, die allemaal wezen op de wens van kinderen om een betere vertegenwoordiging van LEGO Friends te zien.

Als gevolg hiervan omarmen de nieuwe personages, decors en verhaallijnen een meer diverse mix van huidtinten, fysieke en onzichtbare handicaps en neurodiversiteit. Volgens een persbericht van de LEGO Group zullen de nieuwe sets personages bevatten met verschillen in ledematen, angstgevoelens, vitiligo, het syndroom van Down en meer, terwijl de verhalen in bredere inhoud moderne vriendschappen beter zullen weerspiegelen.

LEGO Friends 2023 minipoppetjes namen

"Bij de LEGO Groep begrijpen we dat kinderen willen dat de personages die ze tegenkomen meer lijken op de diverse persoonlijkheden die ze in het echte leven ontmoeten", zegt LEGO Friends Head of Product Tracie Chiarella. “We zijn continu bezig met het ontwikkelen van onze producten zodat ze een afspiegeling zijn van de samenleving van vandaag en daarom zijn we trots om deze gloednieuwe generatie LEGO Friends te lanceren.“We willen dat kinderen het nieuwe LEGO Friends Universum zien, zowel in het fysieke product als in de content die we in 2023 lanceren, als een weerspiegeling van hun eigen vriendschappen en dat ze de personages als authentiek zien. We hebben ervoor gekozen om het LEGO Friends Universum en de tv-show te ontwikkelen om meer inclusief te zijn om ouders en kinderen meer tools te geven om door vriendschap en hun emoties te navigeren terwijl ze groeien en leren.

De acht nieuwe hoofdpersonages omvatten vijf meisjes en drie jongens, en de LEGO Groep heeft ongelooflijk uitgewerkte achtergrondverhalen voor elk van hen bedacht. Hun persoonlijkheden zullen blijkbaar net zo goed worden gecommuniceerd via details in bepaalde sets als bredere Friends Universe-content, zoals de LEGO Friends TV-show, maar hun bios zal vermoedelijk ook online toegankelijk zijn op LEGO.com.

De Play Well Study 2022 van de LEGO Groep heeft ook bijgedragen aan de herlancering van Friends, met als belangrijkste conclusies dat bijna 75% van de kinderen het gevoel heeft dat er niet genoeg speelgoed is dat hen vertegenwoordigt, terwijl acht op de tien kinderen meer personages willen die op hen lijken.

De nieuwe verhaallijnen van de tv-show zijn ondertussen ontwikkeld in samenwerking met het Geena Davis Institute on Gender in Media, om ervoor te zorgen dat de reizen van de personages 'relateerbaar, inclusief en een afspiegeling zijn van de moeilijkheden en ervaringen waarmee kinderen tegenwoordig worden geconfronteerd, inclusief de ups en downs van vriendschappen'. In februari 2023 wordt een LEGO Friends tv-special uitgezonden, waarmee de nieuwe serie een vliegende start krijgt.

Klik hier om de eerste reeks LEGO Friends-sets die voor 2023 is aangekondigd, nader te bekijken. Deze producten laten de typische roze gedomineerde verpakking (en ongewoon gevormde dozen) achter zich en nemen een kleurenschema aan dat wordt geleid door groenblauw en paars.

Steun het werk dat Brick Fanatics doet door je LEGO te kopen via onze aangesloten links.