LEGO en Epic games ( van Fortnite) gaan samenwerken

De LEGO Group en Epic Games werken samen om een ​​plek te bouwen waar kinderen kunnen spelen in de metaverse

BILLUND, DENEMARKEN: De LEGO Group en Epic Games (NB: je weet wel, die van Fortnite) hebben aangekondigd dat ze een langdurige samenwerking aangaan om de toekomst van de metaverse vorm te geven en deze veilig en leuk te maken voor kinderen en gezinnen. De twee bedrijven zullen samenwerken om een ​​meeslepende, creatief inspirerende en boeiende digitale ervaring te bouwen waar kinderen van alle leeftijden samen van kunnen genieten.

De gezinsvriendelijke digitale ervaring geeft kinderen toegang tot tools waarmee ze zelfverzekerde makers kunnen worden en geweldige speelmogelijkheden bieden in een veilige en positieve ruimte.

Niels B Christiansen, CEO van de LEGO Group zei: “Kinderen vinden het leuk om in fysieke en digitale werelden te spelen en bewegen naadloos tussen beide. Wij geloven dat er een enorm potentieel voor hen is om levenslange vaardigheden te ontwikkelen, zoals creativiteit, samenwerking en communicatie in beide. We hebben de verantwoordelijkheid om digitaal spelen veilig, inspirerend en voordelig te maken voor iedereen, en net zoals we de rechten van kinderen op veilig fysiek spelen al generaties lang beschermen, zetten we ons in om hetzelfde te doen voor digitaal spelen. We kijken ernaar uit om met Epic Games samen te werken om deze spannende en speelse toekomst vorm te geven.”

Tim Sweeney, CEO en oprichter van Epic Games zei: “De LEGO Group heeft bijna een eeuw lang de verbeelding van kinderen en volwassenen geboeid door creatief spel, en we zijn verheugd om samen te komen om een ​​ruimte in de metaverse te bouwen die leuk, vermakelijk, en gemaakt voor kinderen en gezinnen.”

METAVERSE

Naarmate de Metaverse evolueert, verandert het de manier waarop mensen elkaar ontmoeten, spelen, werken, leren en communiceren in een virtuele 3D-wereld. De LEGO Group en Epic Games zullen hun uitgebreide ervaring combineren om ervoor te zorgen dat de volgende iteratie van internet vanaf het begin is ontworpen met het welzijn van kinderen in gedachten.

Epic Games heeft expertise in het bouwen van creatieve tools en meeslepende werelden die open en toegankelijk zijn voor spelers en ontwikkelaars overal. Het loopt voorop in de populaire cultuur en creëert ervaringen die mensen verbinden door middel van gaming, muziek, creativiteit en sociale samenwerking. Epic Games zet zich ook in om ontwikkelaars in staat te stellen online ervaringen te creëren die bij hun leeftijd passen en heeft in 2020 SuperAwesome overgenomen, een bedrijf dat baanbrekend werk heeft verricht op het gebied van technologie die is ontworpen om veilige digitale betrokkenheid bij kinderen onder de 16 jaar te bieden.

Epic kun je kennen van het bekende spel "Fortnite"... maar we willen niks impliceren omdat we verder niets weten.

Al 90 jaar inspireert de LEGO Groep generaties kinderen door te spelen en de eindeloze creatieve mogelijkheden van de LEGO-steen, die de kern van haar bedrijf blijft. Het bedrijf is ook een leider in het definiëren van veilige digitale speelervaringen voor kinderen, waaronder de ontwikkeling van een industriestandaard Digital Child Safety Policy met UNICEF en de lancering in 2016 van LEGO Life, de eerste live gemodereerde sociale app voor kinderen.

De LEGO Group en Epic Games zijn het eens geworden over drie principes die ervoor zullen zorgen dat de digitale ruimtes die ze ontwikkelen veilige speelmogelijkheden bieden. Zij zijn:

  • Bescherm het recht van kinderen om te spelen door veiligheid en welzijn a
  • prioriteit.
  • Bescherm de privacy van kinderen door hun belangen voorop te stellen.
  • Geef kinderen en volwassenen tools die hen controle geven over hun digitale ervaring.

LEGO heeft al meer ervaring met het uitbrengen van speciale sets op gebaseerd op computerspellen:

  

en natuurlijk van de set LEGO 76989 Horizon