LEGO Dino's

LEGO Dino's

Alle dino's van LEGO Jurassic World

Om de bioscooprelease van Jurassic World Dominion te vieren,zetten we speciaal voor jou alle LEGO dinosaurussen op een rijtje.

The Dinosaurs of LEGO Jurassic World

Hoe is het begonnen: Al in 1993 hielp de legendarische regisseur Steven Spielberg de 'dino-mania' op gang te brengen. Jurassic Park bracht prehistorische roofdieren weer tot leven en introduceerde een nieuwe generatie in de mysteries van dinosaurussen. Het werd bijna 10 jaar later tot dinosaurussen de wereld van LEGO binnenstapten met thema's als LEGO Dinosaurs, Dino Attack en Dino 2010.

Het zou dus bijna 10 jaar na het uitbrengen van de eerste film duren, tot we echte LEGO-dinosaurussen in het assortiment kregen. De "LEGO Dino" lijn introduceerde echte dinosaurusfiguren en hun invloed is blijven bestaan, aangezien veel van die eerste LEGO-dinosaurussen de basis hebben gevormd van wat de LEGO Jurassic World-sets te bieden hebben.

The Dinosaurs of LEGO Jurassic World

Het Jurassic World-thema debuteerde in 2015 samen met de nieuwe reeks films. Sinds de introductie zijn er sets geïnspireerd op de hoofdfilms, de legacy-trilogie en zelfs de animatieseries, waaronder de Netflix-companionserie Camp Cretaceous. Deze zomer zullen zowel de Jurassic World-trilogie als Camp Cretaceous in hun huidige vorm eindigen. Het perfecte moment om te zien wat de door hen geïnspireerde sets te bieden hebben.

The Dinosaurs of LEGO Jurassic World

Zoals vermeld, zijn er sinds 2015 een aantal Jurassic World-sets uitgebracht. Maar laten we eerlijk zijn, veel mensen kopen ze alleen op voor de verschillende dinosaurussen die ze bevatten. De nieuwste sets introduceren een aantal nieuwe soorten dino's, maar in tegenstelling tot andere uitgaven, zijn alle dinosaurussen in deze sets echte soorten en geen gekke hybriden. Hieronder vind je een overzicht van de dinosaurussen die te vinden zijn in zowel de LEGO Jurassic World Camp Cretaceous als de LEGO Jurassic World Dominion sets.

LEGO Jurassic World Camp Cretaceous Dinosaurs

Tussen de Jurassic World-films door is er een geanimeerde spin-off gestreamd op Netfilx. Camp Cretaceous is inherent verbonden met de films, ondanks dat het geanimeerd is. Het volgt de avonturen van een groep tieners die hun tijd doorbrengen op Isla Nublar, de thuisbasis van zowel het Jurassic Park als het Jurassic World-park. Het verhaal begint rond dezelfde tijd als de gebeurtenissen in de eerste Jurassic World-film, wanneer de tieners gestrand zijn op Isla Nublar en de prehistorische wezens van het eiland moeten overleven. De serie begon in 2020 en wordt deze zomer afgesloten met een vijfde en laatste seizoen. In 2021 inspireerde de show een aantal sets, die vreemd genoeg personages uit de filmserie bevatten, ondanks dat ze niet in de serie voorkomen. In de vier sets zijn verschillende dinosaurussen te zien, waaronder een aantal unieke varianten van sommige soorten.

LEGO 76939: Stygimoloch Dinosaurus ontsnapping

De Stygimoloch verschijnen voor het eerst in een van de Fallen Kingdom-sets en maken een tweede LEGO-optreden in de Camp Cretaceous-sets. De verschillende kleurstelling maakt het uniek voor deze set. Gelukkig zijn niet alle dinosaurussen van Camp Cretaceous dodelijk en zorgen de gestrande tieners voor een baby Ankylosaurus die ze Bumpy noemen, die ook in de set zit.

The Dinosaurs of LEGO Jurassic World

LEGO 76940: Tentoonstelling T. rex dinosaurusfossielen

Deze set heeft een ongebruikelijke kijk op een dinosaurus met een T. rex-skelet. Dit combineert een van stenen gebouwd lichaam met een uniek geprinte T. rex-kop. De set bevat ook een baby Triceratops-figuur, het is de tweede verschijning voor dit element, maar nogmaals, de kleur maakt het uniek.

76940: T. rex Dinosaur Fossil Exhibition Set Review

76940: T. rex Dinosaur Fossil Exhibition Set Review

LEGO 76941: Carnotaurus dinosaurusachtervolging

De Carnotaurus-figuur lijkt qua uiterlijk sterk op de T. rex, maar gebruikt een enigszins aangepaste versie van zijn lichaam en hoofd. Deze specifieke dinosaurussoort verscheen voor het eerst in LEGO-vorm in de Fallen Kingdom-sets van 2018. De versie in deze set heeft een iets ander patroon dan zijn achterste. Uniek aan deze set.

The Dinosaurs of LEGO Jurassic World

LEGO 76942: Baryonyx Dinosaurus Boot Ontsnapping

De Baryonyx is een behoorlijk grote dinosaurus en de LEGO-figuurversie is qua schaal vergelijkbaar met de T. rex. Toch is het alleen verschenen in sets die zijn geïnspireerd op geanimeerde Jurassic World-eigenschappen. De eerste was opgenomen in een Legend of Isla Nublar-set. De Camp Krijt-versie is zeker helderder en natuurlijk een exclusieve variant. Het wordt vergezeld door een baby-roofvogelfiguur.

The Dinosaurs of LEGO Jurassic World

LEGO Jurassic World Dominion dinosaurussen

22 jaar na Jurassic Park, Jurassic World is een gloednieuw dinosaurus themapark, opgezet op hetzelfde eiland als het oorspronkelijke park, wat kan er mis gaan? Het vervolg, Jurassic World: Fallen Kingdom, volgde in 2018 en na enige vertraging wordt de trilogie 'World' afgesloten met Jurassic World: Dominion. Het roept ook terug op de 'Park'-trilogie met originele personages die terugkeren. Alle drie de films hebben een aantal LEGO-sets geïnspireerd en de nieuwste film heeft een enorm aantal sets en veel nieuwe dinosaurussen om te verzamelen.

LEGO 76943: Pteranodon-achtervolging

Als het gaat om LEGO-sets, is de Pteranodon een aantal keren uitgekomen en voor de Dominion-sets verschijnt er een in de kleinere van de Jurassic World 4+ sets. Ondanks dat er een paar andere versies van deze vliegende pterosauriërs zijn, is degene in deze set uniek. Ik weet niet zeker hoe nauwkeurig de blauwe kleur is.

The Dinosaurs of LEGO Jurassic World

LEGO 76944: T. rex Dinosaur Breakout

De T. rex is een populaire dinosaurussoort, grotendeels dankzij Jurassic Park-films en de tweede van de LEGO Jurassic World 4+ sets bevat een zeer unieke versie van Rexy. De felgekleurde limoengroene Tyrannosaurus rex is misschien niet erg nauwkeurig voor hoe ze er miljoenen jaren geleden uitzagen, maar hij ziet er wel cool uit.

The Dinosaurs of LEGO Jurassic World

LEGO 76945: Atrociraptor-dinosaurus: motor achtervolging

De Atroiraptor is een nieuwe dinosaurus voor zowel de Jurassic World-films als de LEGO-sets. Ze lijken op de roofvogels, maar zijn iets kleiner en gebruiken een nieuw enkelvoudig lichaam met een beweegbare kaak. De witte versie in deze set is het vrouwtje en de oranje variant in de grotere set is het mannetje. Beide sets met de Atrociraptors kunnen worden samengevoegd om een grotere set te creëren. Er zijn ook twee van de originele baby-roofvogelfiguren in de set.

The Dinosaurs of LEGO Jurassic World

LEGO 76946: Blue & Beta Velociraptor Capture

De angstaanjagende Velociraptor is de tweede alleen voor de T. rex in termen van populariteit. In Jurassic World maakten we kennis met Blue, de alfa van het getemde roofvogelteam. Ze is in een paar LEGO-sets verschenen en vreemd genoeg ziet ze er altijd anders uit. Normaal wordt ze lichtgroen afgebeeld, in deze set is ze grijs. Ze wordt ook vergezeld door haar nakomelingen, Beta. Dit is een gloednieuw element en voegt een andere maat toe tussen de oude baby roofvogel en de volwassen versie.

The Dinosaurs of LEGO Jurassic World

LEGO 76947: Quetzalcoatlus vliegtuig hinderlaag

De Quetzalcoatlus is een andere nieuwe soort die wordt geïntroduceerd in zowel de nieuwste Jurassic World-film als de LEGO-sets. Deze grotere vliegende pterosauriër dwergt de Pteranodon, de vleugels alleen zijn groter dan de hele Pteranodon en de versie met LEGO-figuren is behoorlijk indrukwekkend.

The Dinosaurs of LEGO Jurassic World

LEGO 76948: T. rex & Atrociraptor Dinosaur Breakout

De machtige T. rex is ook te vinden in een van de standaard sets en de kleuring is iets natuurlijker. In vergelijking met eerdere T. rex-figuren is die in deze set veel gedetailleerder. Het wordt vergezeld door een nieuwe dinosaurus voor zowel de Jurassic World-films als de LEGO-sets. De Atrociraptors zijn getrainde wezens die lijken op de Raptor-ploeg uit de eerste film. Deze set bevat de mannelijke Atrociraptor.

76948: T. rex & Atrociraptor Dinosaur Breakout Set Review

76948: T. rex & Atrociraptor Dinosaur Breakout Set Review

LEGO 76949: Aanval van Giganotosaurus en Therizinosaurus

De Giganotosaurus lijkt misschien veel op een opgepoetste variant van een T. rex, maar hij is een stuk groter, grotendeels dankzij de vin langs zijn rug. De kop is vergelijkbaar met die van de Indomimus rex. De combinatie resulteert in een angstaanjagend uitziend beest. Het wordt vergezeld door een andere nieuwe dinosaurus, Therizinosaurus, die banden heeft met de Jurassic World-film omdat zijn DNA ook werd gebruikt om de Indominus rex te maken

76949: Giganotosaurus & Therizinosaurus Attack Set Review

76949: Giganotosaurus & Therizinosaurus Attack Set Review

LEGO 76950: Triceratops pick-up truck hinderlaag

Dit is de eerste keer dat de Triceratops is verschenen in een Jurassic World-set gebaseerd op de hoofdfilms. Een daarvan was opgenomen in de Legend of Isla Nublar Jurassic World-sets. Deze versie gebruikt exact dezelfde mal en stukken om de dinosaurus te maken, maar de kleur is uniek voor deze set.

76950: Triceratops Pick-up Truck Ambush Set Review

LEGO 76951: Pyroraptor & Dilophosaurus Transport

Dilophosarus was in eerdere sets te zien, deze gebruikt de nieuwe gegoten versie. Het is eigenlijk een kleiner type dinosaurusfiguur, in tegenstelling tot de eerste versies. De Pyroraptor is een andere dinosaurus met een enkele mal, met een beweegbare kaak maar heeft veerachtige details op het lichaam en de staarten. Het is veel groter dan zijn echte inspiratie is.

76951: Pyroraptor & Dilophosaurus Transport Set Review

 

BEKIJK ALLE LEGO JURASSIC WORLD SETS