LEGO 40516 De "Iedereen is geweldig" LEGO set viert de diversiteit van LEGO fans

AWESOME, NIEUWS -

LEGO 40516 De "Iedereen is geweldig" LEGO set viert de diversiteit van LEGO fans

De LEGO Groep kondigt de  LEGO® Everyone is Awesome aan, een set die is ontworpen om de diversiteit van onze fans en de wereld om ons heen te vieren. Het bouwbare displaymodel is geïnspireerd op de iconische regenboogvlag die wordt gebruikt als symbool van liefde en acceptatie door de LGBTQIA + -gemeenschap, en bevat 11 monochrome minifiguren met elk hun eigen kapsel en regenboogkleur.

Decorontwerper Matthew Ashton, Vice President van de afdeling Design zei: “Ik wilde een model creëren dat inclusiviteit symboliseert en iedereen viert, ongeacht hoe ze zich identificeren of van wie ze houden.

“Iedereen is uniek, en met een beetje meer liefde, acceptatie en begrip in de wereld, kunnen we ons allemaal vrijer voelen om ons ware GEWELDIGE zelf te zijn! Dit model laat zien dat we om ons geven, en dat we echt geloven ‘Iedereen is geweldig’! ''


Het 346-delige model is 10,24 cm hoog en heeft een diepte van 12,80 cm - een perfecte pasvorm voor de meeste planken of vensterbanken. Het gaat in de verkoop op 1 juni, om de start van Pride Month te markeren.

Matthew zei dat de set ook een viering was van de LGBTQIA + -gemeenschap binnen de LEGO Group en onder de volwassen fans van het merk.

“Ik heb het geluk deel uit te maken van een trotse, ondersteunende en gepassioneerde gemeenschap van collega's en fans. We delen liefde voor creativiteit en zelfexpressie door middel van LEGO-stenen en deze set is een manier om mijn dankbaarheid te tonen voor alle liefde en inspiratie die constant wordt gedeeld. "

De LEGO Groep zet zich in voor het bouwen van een diverse en inclusieve werkplek. Het werkt samen met Workplace Pride, Stonewall en Open for Business om strategieën te helpen vormgeven ter ondersteuning van werknemers die zich identificeren als LGBTQIA + en bondgenoten in het hele bedrijf. Het ondersteunt ook de in het VK gevestigde liefdadigheidsinstelling, Diversity Role Models, die werkt om kinderen voor te lichten over inclusiviteit en empathie om ondersteunende en inclusieve toekomstige generaties op te bouwen.