HOE LEGO WERKT AAN EEN BETER MILIEU

HOE LEGO WERKT AAN EEN BETER MILIEU

Zorgen voor de wereld waarin we leven is de afgelopen jaren belangrijker dan ooit geworden. De volgende generatie is zich bewust van de impact die we hebben op het milieu en net zoals de LEGO Groep creativiteit stimuleert door te spelen, draagt ​​het ook zijn steentje bij om een ​​betere toekomst op te bouwen. De LEGO Groep heeft een aantal plannen en veranderingen om te werken aan een duurzamer bedrijf. Onlangs heeft de LEGO Groep prototype stenen onthuld die zijn gemaakt met plastic afkomstig van gerecyclede flessen. Hoewel het nog een tijdje zal duren voordat ze in LEGO-sets verschijnen, zijn er al stenen van duurzame oorsprong in veel sets. Een paar jaar geleden werden de eerste elementen die gemaakt werden van plastic afkomstig van suikerriet geïntroduceerd in sets. Nu worden veel van de plantelementen zoals bladeren, bloemen en bomen gemaakt door dit plantaardige plastic.Naast de elementen die in LEGO-sets worden aangetroffen, zorgen de tassen waarin ze momenteel zijn verpakt ook voor een grote hoeveelheid plastic afval. Deze zullen langzaam verdwijnen ten gunste van gemakkelijker recyclebare papieren zakken. Deze zouden tegen het einde van het jaar of begin 2022 in sets moeten verschijnen. Verpakkingen in dozen zijn al begonnen te evolueren met instructieboekjes en stickers die nu worden ondergebracht in gerecyclede kaartenveloppen in plaats van plastic.

LEGO-winkels blijven bij papieren tassen en zijn overgestapt van plastic draagtassen naar papieren draagtassen in winkels over de hele wereld. Deze hebben geholpen om een ​​enorme hoeveelheid plastic te verminderen en een coole nieuwe manier te introduceren om je nieuwe LEGO-spulletjes veilig te houden.

Het nieuwe LEGO HQ-gebouw zit boordevol milieuvriendelijke functies. Inclusief zonnepanelen op het dak van de parkeergarage en Sedumplanten op het dak van het hoofdgebouw om water en CO2 op te nemen. Met het water dat wordt gebruikt om de omliggende wilde weiden en parken te irrigeren die in het omliggende land zijn ingebouwd.Vanuit het oogpunt van speelsets hebben we gezien dat de Vestas-windturbineset opnieuw is uitgebracht met de toevoeging van een paar plantaardige elementen en LEGO City's energieleverancier Octan is vertakt om groenere brandstof en zelfs elektrische auto's te leveren. Andere inwoners van LEGO City hebben ook het milieu in de schijnwerpers gezet met subthema's gericht op het leven in de zee en dieren in het wild.