LEGO Marvel Guardians of the Galaxy

LEGO Marvel Guardians of the Galaxy

LEGO Guardians of the Galaxy

Ondanks dat de Guardians of the Galaxy een minder bekend kosmisch team is in de Marvel-strips, zijn ze naar de voorgrond gestuwd dankzij hun MCU-debuut in de film 'Guardians of the Galaxy' uit 2014. Op papier klinkt het samengaan van een mens, wandelende boom, pratende wasbeer, een krijger-alien en de adoptiedochter van Mad Titan niet alsof het zou werken, maar dat deed het wel! Nu zijn de Guardians net zo bekend en geliefd als veel populaire superhelden

Ze hebben ook als inspiratie gediend voor een verrassend aantal LEGO-sets. Maar hun eerste Minifigure-optreden was eigenlijk in spelvorm.

Guardians of the Galaxy film

Om samen te vallen met de release van de Guardians of the Galaxy-film, werden drie LEGO-speelsets uitgebracht. Ze waren gebaseerd op de films en het zijn MCU-personages. Sets bevatten een van de Nova Corps Starblaster-schepen, met een andere gebaseerd op de Knowhere, het afgehakte hoofd van een gevallen Celestial. Maar het meest indrukwekkende was een van stenen gebouwde recreatie van het Milano-schip. In de drie sets kon je de Guardians verzamelen, waaronder een van stenen gebouwde Groot en een uniek Rocket-minifiguur. 

In hetzelfde jaar waren de Guardians de inspiratie voor een paar exclusieve Comic-Con-goodies. Deze omvatten een Collector Minifiguur en een Rocket's Warbird-scheepsset. Beide waren in beperkte hoeveelheden beschikbaar tijdens San Diego Comic-Con 2014 en zijn de meest ongrijpbare van alle Guardians of the Galaxy-producten.

 

Toen de Guardians terugkeerden voor Volume 2 in 2017, werd de release van de film opnieuw ondersteund door nog drie LEGO-speelsets. Deze hielpen het team uit te breiden met Mantis, Nebula en Yondu, evenals een andere unieke versie van Groot, nu in zijn kindervorm. De opvallende set bevatte opnieuw een nieuwe versie van de Milano.

 

In 2018 verschenen de Guardians ook in een paar Infinity War-sets. Deze zagen Rocket en Groot samenwerken met Thor. Dit introduceerde een andere unieke versie van Groot. Het werd vergezeld door het nieuwe schip van de Guardians, de Benatar. Dit werd door de Avengers gebruikt om de ruimte in te gaan voordat het door de Guardians werd gevorderd.

  • LEGO 76102 Thor's wapenzoektocht
  • LEGO 76107 Thanos: het ultieme duel

Eerder dit jaar werd een nieuwe versie van hetzelfde schip uitgebracht. Deze versie van de Benatar is veel gedetailleerder dan de originele versie en introduceert een nieuwe stijl van Star-lord en een lichtere variant van Minifigure Groot. Nu de Guardians in 2023 terugkeren, weet ik zeker dat we nog veel meer sets zullen krijgen die zijn geïnspireerd op de personages, schepen en locaties uit Vol.3. Ik heb ook het gevoel dat de LEGO Guardians in 2022 een feestelijke make-over kunnen krijgen. Als we volgend jaar een tweede LEGO Marvel's Avengers adventskalender krijgen, zal deze rond dezelfde tijd beschikbaar zijn als de Disney+ Guardians of the Galaxy Holiday Special. Dus op dezelfde manier als de 2020 Star Wars-kalender, zou het inspiratie kunnen halen uit de special.

LEGO 76193 Het schip van de Guardians of the Galaxy.

 

Bekijk ook alle andere LEGO Superheroes sets!