Hoe wordt LEGO getest op veiligheid?

De bijttest
We simuleren een kind dat LEGO DUPLO®-elementen bijt om ervoor te zorgen dat er niets afbreekt tijdens het spelen. We gebruiken een apparaat in de vorm van de mond van een kind en bijten met een kracht die overeenkomt met 22,5 kg (49 pond).

De impacttest
We laten een metalen schijf van 1 kilogram vallen op potentiële zwakke punten van LEGO DUPLO-elementen vanaf een hoogte van 12 cm. Dit is om ervoor te zorgen dat het element tijdens het spelen niet breekt of splintert.

De compressietest
We simuleren een jong kind dat op bepaalde LEGO-elementen stapt door een metalen schijf met een kracht gelijk aan 15 kg op het element te drukken om ervoor te zorgen dat het tijdens het spelen niet breekt of splintert.

De valtest
We laten de elementen vanaf een hoogte van respectievelijk 1,5 m en 1 m vijf keer op een harde ondergrond vallen om ervoor te zorgen dat LEGO DUPLO- en LEGO-elementen niet splinteren of breken als een kind ze laat vallen tijdens het spelen .

De volledige lijst met ingrediënten
We hebben de volledige ingrediëntenlijst van alle grondstoffen en decoratie-inkt die we gebruiken voor LEGO-elementen. We bekijken of er in theorie nog een extra stof aanwezig zou kunnen zijn, bijvoorbeeld door onbedoelde besmetting.

Gevarenclassificatie
We raadplegen officiële databases voor gevarenclassificatie om te controleren of individuele stoffen een inherent gevaar met zich meebrengen waaraan een kind tijdens het spelen kan worden blootgesteld.

Kleurmigratie
We voeren chemische tests uit waarbij we kinderen simuleren die LEGO-elementen blootstellen aan zweet en speeksel. Dit zorgt ervoor dat er bij contact met deze vloeistoffen geen kleurpigmenten uit het LEGO-element migreren.

Inhoudsanalyse
Wij maken een totale inhoudsanalyse om vast te stellen dat er geen stoffen aanwezig zijn boven de wettelijke limieten of intern vastgestelde limieten.

Migratie van stoffen
We stellen ook vast dat geen enkele stof uit LEGO-elementen migreert, op welk zorgniveau dan ook, waarbij we er rekening mee houden dat kinderen tijdens het spelen LEGO-elementen in hun mond kunnen stoppen.

 

Waar zijn LEGO-elementen van gemaakt?

Het LEGO-systeem in Play omvat duizenden verschillende elementen gemaakt van een reeks verschillende plastic materialen. Het type materiaal dat wordt gebruikt om een element te maken, hangt af van hoe het samen met andere elementen moet worden gebruikt.

Sommige elementen moeten stevig zijn en een bepaald type plastic vereisen, terwijl andere flexibeler kunnen zijn en een ander type plastic vereisen. Een raam, een weelderig blad, een offroad-band of een goede oude muur van 2x4's, het zijn allemaal verschillende soorten plastic.

NIEUWSTE LEGO SETS

1 van 10

VOOR JOU GESELECTEERD

1 van 10