De reptielen worden gekozen voor de LEGO Ideas Review

In de laatste week van 1 tot 7 april 2024 wist alleen het LEGO-reptielmodel de benodigde 10.00 stemmen van fans te krijgen op LEGO-Ideas om te inj aanmerking te komen voor een mogelijke uitgave van de set.

De reptielen zullen in 2024 de eerste beoordelingsfase ingaan als het 39e ontwerp. Terwijl de waaierontwerper Legotruman nu nog kan hopen dat zijn ontwerp als model zal worden gerealiseerd, laten we de reptielen eens nader bekijken!

  • Feiten over het ontwerp
  • Titel: LEGO Reptielen
  • Fanontwerper: Legotruman
  • Dagen: 85
  • Minifiguren: 0
  • Aantal onderdelen: ca. 800


Reptielen worden elk jaar steeds populairdere huisdieren omdat steeds meer mensen ontdekken hoe mooi en vriendelijk ze kunnen zijn. In dit project zijn drie modellen opgenomen die de unieke kleuren, texturen en patronen van deze dieren laten zien als realistische LEGO-creaties op schaal 1:1.

De Jemenitische kameleon, ook bekend als Chamaeleo calyptratus, komt oorspronkelijk uit het Arabische schiereiland. Deze kameleon is te herkennen aan zijn prachtige kleurstelling en de iconische pet die uit zijn kop steekt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verandert de kameleon niet van kleur om zichzelf te camoufleren, maar eerder om zijn emoties, stressniveaus en sociale status te tonen. De LEGO Kameleon rust op een tak; de huidtextuur en prachtige kleuren zijn nagemaakt met LEGO-noppen en kleine tegels.

De schattige luipaardgekko of Pakistaanse dikstaartgekko (Eublepharis macularius) is een hagedis die in de woestijn leeft. Het is een van de meest populaire huisdierenreptielen ter wereld geworden. Ze hebben een donker vlekkenpatroon op een geeloranje huid dat doet denken aan luipaarden. De luipaardgekko’s staan ​​bekend om hun grote ogen, schattige glimlachjes en iconische mollige staart. Volwassen vrouwtjes kunnen tot 20 cm lang worden, terwijl mannetjes tot 28 cm lang kunnen worden. Hun levensverwachting is maximaal 15 jaar. De LEGO Gekko zit ook op een plantenbasis.

De vijverschildpad (Emys orbicularis) is een zeer populaire keuze voor huisschildpadden, gekenmerkt door zijn koepelvormige schelpen. Sommige hebben een uniek straalpatroon op hun schild met opvallende gele en oranje kleuren. Hoewel ze op schildpadden lijken, zijn het eigenlijk vijverschildpadden, die tot dezelfde groep behoren als andere waterschildpadden, zoals: B. de roodwangschildpad. Vijverschildpadden kunnen 40-50 jaar oud worden. Voor het LEGO-model zijn zwarte en oranje Lego-elementen gebruikt om de prachtige tank te bouwen; kwarttegels om het pootschaalpatroon te creëren en gouden ringelementen om de ogen te vormen.

Ik vind de keuze van de reptielen en de uitvoering zeer geslaagd. Ik ben geen grote fan van de dieren, maar ik vind het wel leuk om ze als LEGO-set te bekijken. Er zijn al vrij vergelijkbare sets uitgebracht of staan ​​in de planning via LEGO Ideas, zoals de 21342 Insecten of de nog steeds uitstekende LEO Cat-set. De interesse lijkt niet alleen te zijn gewekt bij de Ideas Community, maar ook bij het LEGO-ontwerpteam.

Er moet echter ook gezegd worden dat sommige diermodellen, zoals de vele schildpadmodellen, al zijn afgewezen. Een kameleonmodel wordt momenteel ook beoordeeld. Toch denk ik dat de LEGO-reptielen binnenkort een kans maken om in onze schappen te verschijnen als LEGO-sets.

Terug naar blog