LEGO x Climeworks | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

LEGO x Climeworks

De LEGO Groep heeft vandaag een langdurige samenwerking aangekondigd met het Zwitserse bedrijf Climeworks. Volgens Wikipedia is Climeworks wereldleider op het gebied van Carbon Dioxide Air Capture-technologie, in het Nederlands: het filtert kooldioxide rechtstreeks uit de omgevingslucht en slaat het ondergronds op, wat in veel industriële bedrijven steeds meer een grote rol speelt, vooral vanuit een duurzaamheidsperspectief. , en heeft volgens een rapport van het managermagazine een echte technologische hausse teweeggebracht

Zoals bekend heeft de LEGO Groep zichzelf hoge duurzaamheidsdoelstellingen gesteld, die met de nieuwe samenwerking nu sneller en beter moeten worden bereikt. Op de website staat: “Hoewel onze primaire focus blijft liggen op het verminderen van de milieu-impact van onze fabrieken, winkels en toeleveringsketens, verwelkomen we de mogelijkheid om Climeworks te helpen bij het opschalen van permanente oplossingen voor koolstofverwijdering voor moeilijk te verminderen emissies.”

Climeworks bouwt een nieuwe grootschalige faciliteit

Zoals Climeworks op zijn website meldt, bouwt het duurzaamheidsbedrijf in IJsland momenteel een tweede grootschalige faciliteit voor directe luchtafvang en -opslag in IJsland. Bovendien heeft de overeenkomst tussen beide bedrijven een looptijd van negen jaar en een contractomvang van 2,4 miljoen dollar.

LEGO-stenen moeten duurzamer worden
Naast initiatieven om kooldioxide te verminderen en te verwijderen, blijft de LEGO Groep werken aan oplossingen om haar producten van duurzamere materialen te maken. Hieronder valt ook het toegenomen gebruik van materialen die gecertificeerd zijn volgens de principes van de massabalans. In 2023 was 18 procent van alle aangekochte grondstoffen gecertificeerd volgens de massabalansprincipes, wat neerkomt op een geschat gemiddelde van 12 procent hernieuwbare bronnen. Het plan is om dit percentage in 2024 en daarna aanzienlijk te verhogen.

Terug naar blog