Terug in de tijd: LEGO | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

Terug in de tijd: LEGO

Keetongu.png

LEGO Bionicle 8755 Keetongu werd in 2005 als set uitgebracht. Hij bevatte een felrode Rhotuka-spinner. Dankzij een slot op zijn borstpantser kon iemand zijn borstholte openen en een Rhotuka-spinner afvuren, zoals in het verhaal. Zijn wervelende schilden konden worden rondgedraaid met een as op zijn rechterarm, en hun oppervlak werd groter naarmate ze ronddraaiden en kleiner als ze weer stil werden. De Keetongu-set bevatte 201 stukken die konden worden gecombineerd met de stukken van Roodaka om de set The Shadowed One te creëren, met de stukken van Sidorak om de Sentrakh-set te creëren, of met de stukken van zowel Sidorak als Roodaka om de Voporak-set te creëren.

LEGO 8755 Keetongu is een legendarische Rahi, iemand met een uitgebreide kennis van vergiften en tegengiffen. Hij behoort tot een ras van intelligente Rahi, en is de enige van zijn soort die is gezien, en zou de laatste in zijn soort kunnen zijn nadat zijn eiland door de Visorak was veroverd.

Keetongu werd in 2005 als set uitgebracht. Hij bevatte een felrode Rhotuka-spinner. Dankzij een slot op zijn borstpantser kon iemand zijn borstholte openen en een Rhotuka-spinner afvuren, zoals in het verhaal. Zijn wervelende schilden konden worden rondgedraaid met een as op zijn rechterarm, en hun oppervlak werd groter naarmate ze ronddraaiden en kleiner als ze weer stil werden. De Keetongu-set bevatte 201 stukken die konden worden gecombineerd met de stukken van Roodaka om de set The Shadowed One te creëren, met de stukken van Sidorak om de Sentrakh-set te creëren, of met de stukken van zowel Sidorak als Roodaka om de Voporak-set te creëren.


Achtergrond


Keetongu kwam oorspronkelijk van een eiland waar zijn soort en de Tahtorak samenleefden, waarbij de laatste een ros was voor de aapachtige Rahi. Op een gegeven moment werd hun eiland geplaagd door de Visorak, en de soort van Keetongu was uitgestorven, behalve hem. Keetongu migreerde naar Metru Nui, waar zijn aanwezigheid eeuwenlang onopgemerkt bleef.

Velen, waaronder Iruini, dachten dat Keetongu slechts een mythe was, maar bleek echt te bestaan toen de Toa Hordika hem ontdekten in de Ko-Metru Hideaway. Nadat hij met Norik had gesproken, assisteerde hij vijf van de Toa Hordika tijdens de slag om Metru Nui. Tijdens het gevecht beklom Keetongu de zijkant van het Colosseum in een poging Sidorak en Roodaka te bevechten. Terwijl Keetongu nog aan het klimmen was, probeerde Sidorak hem meerdere keren te raken met een explosie van zijn Herding Blade, maar hij miste. Roodaka vuurde een explosie af met haar Catcher Claws waardoor hij werd afgeslagen. Ze overtuigde Sidorak ervan dat ze ervoor moesten zorgen dat hij dood was, en toen ze controleerden, ontdekten ze dat hij eigenlijk meer boos dan gekwetst was. Hij stond op en doodde Sidorak, die door Roodaka in de steek was gelaten. Na het gevecht vond hij dat de Toa Hordika zijn macht waard waren, en veranderde ze terug in Toa Metru.

Toen Vakama terugkwam om de Vahi op te halen, vocht Keetongu tegen Teridax buiten de Grote Tempel. Hij overleefde de ontmoeting, maar werd geslagen. Zijn Rhotuka-spinnercompartiment werd afgesloten en hij werd bewusteloos geslagen. Sindsdien is hij hersteld van zijn wonden. Nadat de Toa Metru naar het eiland Mata Nui waren gereisd, bleef Keetongu enige tijd om te helpen bij de wederopbouw van de stad en vertrok vervolgens om de slachtoffers van de Visorak op andere eilanden te redden. Zijn huidige locatie is onbekend; of hij al dan niet zal terugkeren naar Metru Nui is onzeker.

Vaardigheden en hulpmiddelen

Keetongu kan iedereen genezen die door vergif of vergif is getroffen, zolang het gif nog niet volledig effect heeft gehad; en zijn draaiende schildreeks kan aanvallen absorberen die hij vervolgens naar zijn tegenstander kan terugsturen met behulp van zijn Rhotuka-spinner (hoewel hij de spinners van Roodaka of Sidorak niet kan absorberen). Zijn enige zichtbare oog kan niet echt zien, maar kan wel het goede of het kwade in iemand ontdekken; de ogen waarmee hij ziet, zijn erachter verborgen. Rahaga Norik zei zelfs dat "Keetongu met één oog ziet, wat we met ons hele oog hebben gemist." Hij heeft ook een klimklauw bij zich die als slagwapen kan worden gebruikt. Hij beschikt over grote kracht, vergelijkbaar met die van een Makuta. Omdat Keetongu de enige van zijn ras is die nog bestaat, is het onmogelijk te zeggen welke krachten door het hele ras worden gedeeld. Hij spreekt in een schurende taal die alleen voor hemzelf en de Rahaga begrijpelijk is. Keetongu heeft kennis van veel tegengiffen, waaronder een tegengif tegen Hordika. Hij kan degenen die volledig gemuteerd zijn echter niet genezen.

Keetongu hanteert Whirling Shields die in staat zijn elke kracht die tegen hem wordt gebruikt te absorberen. Zodra die kracht is geabsorbeerd, kan zijn Rhotuka die kracht terugschieten op zijn tegenstander. Keetongu heeft ook nog een andere verdediging: zijn grote oog is eigenlijk niet zijn ware ogen, die ergens achter verborgen zitten. Hij kan dit nepoog gebruiken om te beoordelen of een wezen goed of slecht is, en daarom zijn trouw en macht waardig is. Hij beschikt ook over een enorme kracht, vergelijkbaar met die van een Makuta. Keetongu is ook extreem duurzaam en kan een val van dichtbij de top van het Colosseum overleven, zoals te zien in Web of Shadows.

Retour au blog