Spelen met Braille: nieuwe LEGO set | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

Spelen met Braille: nieuwe LEGO set

Enigszins verrassend heeft LEGO vandaag twee sets in braille uitgebracht: LEGO 40656 Spelen met braille-alfabet Engelstalig en LEGO 40655 Spelen met braille-alfabet Franstalig is vanaf 1 september 2023 in eerste instantie verkrijgbaar in het Frans en Engels.

Al in 2020 heeft LEGO via de LEGO Foundation speciale stenen in braille uitgegeven aan verschillende organisaties, maar deze waren niet op de vrije markt verkrijgbaar. Het is dan ook verheugend dat de stenen nu voor een grotere groep mensen toegankelijk worden gemaakt.

Het is toepasselijk dat oktober volgend jaar de World Blind Awareness Month is, met speciale aandacht voor de behoeften en problemen van blinde mensen. Martine Abel-Williamson, voorzitter van de World Blind Union, zegt: “Voor blinde en slechtziende kinderen, en ook voor volwassenen, maakt het een groot verschil als ze hun reis van het leren van braille kunnen delen met de mensen van wie ze het meest houden. Voor de blinde gemeenschap betekent braille niet alleen geletterdheid, het is onze toegang tot onafhankelijkheid en integratie in deze wereld. Het beschikbaar maken van LEGO braillestenen voor het bredere publiek is een enorme stap voorwaarts om ervoor te zorgen dat meer kinderen braille willen leren in de wereld. eerste plaats. En omdat het gebaseerd is op een product dat zoveel gezinnen al kennen en waarderen, is dit echt een uitnodiging voor alle gezinsleden om plezier te hebben in het ontwikkelen van tactiele vaardigheden en het vertrouwd raken met braille met hetzelfde hulpmiddel."

LEGO 40656 en 406555 "Spelen met braille - Engels/Frans alfabet"

Beide versies van de “Speel met Braille”-sets bevatten elk 287 onderdelen, en uiteraard zijn alle cijfers en letters dienovereenkomstig gedrukt. De stenen zijn eenvoudig gehouden in de basiskleuren blauw, rood, geel, groen en wit en worden aangevuld met 2 grijze grondplaten. De Engelse variant heeft het setnummer 40656 terwijl de Franse variant LEGO 40655 is.

  • LEGO Speel met braille Setnummer: 40655 / 40656
  • Titel: Spelen met braille – Frans/Engels alfabet
  • Aantal onderdelen: 287 steentjes
  • Releasedatum: 1 september 2023
  • Adviesprijs: € 89,99 

In het persbericht wijst LEGO er al op dat Play with Braille het komende jaar in andere talen beschikbaar zal zijn, dus we kunnen ervan uitgaan dat er ook Nederlands taligestenen beschikbaar zullen zijn.

Uitgaven in het Portugees of Italiaans zijn zeker ook denkbaar. 

Terug naar blog