Niet spelen met je eten!

Niet spelen met je eten!

Men zegt dat je niet met je eten mag spelen, maar het is prima als het "eten" is gemaakt van plastic en eigenlijk een LEGO minifiguurtje is. Naarmate LEGO minifiguren ingewikkelder zijn geworden, hebben ze allerlei rare en prachtige outfits aangetrokken. Dit komt het meest voor in de langlopende LEGO Minifigures-lijn en begon in 2015 met Series 13 en de Hot Dog Man. Sindsdien hebben meer dan voedingsmiddelen andere soortgelijke gekostumeerde voedselmascottes geïnspireerd. 

Hot Diggity Dog

The Hot Dog Man verscheen in LEGO Minifigures Series 13 en was het begin van de "maak een LEGO figuur in de vorm van eten" trend. De outfit voor het hotdogbroodje is gebruikt in andere sets, waaronder die gebaseerd op de LEGO NINJAGO Movie en zelfs in een Friends-set, waar het werd gebruikt door dit minipoppetje.

Let's Go Bananas

In 2016 verscheen de Bananen Man in serie 16 van de LEGO Minifiguren. Deze LEGO figuur in bananen pak inspireerde ook tot een grotere Keychain Light en bagtag. Hetzelfde element werd in 2019 hergebruikt voor de Party Banana Juice Bar GWP (gift with purchase) set. Beide figuurtjes zijn hieronder te zien.

Hij is A-Maize-ing

In 2017 debuteerde Serie 17 van de LEGO Minifiguren nog een nieuw voedselpak, dit keer geïnspireerd op een maïskolf. The Corn Cob Guy transformeerde suikermaïs in een draagbaar kostuum. Voor de echte fans is het leuk om te weten dat LEGO City-burgemeester Solomon Fleck dit maïskolfpak droeg.

Kerel, doe niet zo meloendramatisch

Na het succes van The LEGO Movie was het tweede deel nog gekker en bevatte het veel kleurrijke personages. Velen van hen verschenen in The LEGO Movie 2 Minifigure-serie die samen met de film in 2019 werd uitgebracht. Een zo'n personage was de Watermelon Dude / Watermeloen Man. Hij droeg een interessant nieuw kostuumstuk, dat een sterke connectie heeft met andere etenswaren minifiguren.

Pizza, Pizza... ooowww Pizza

Nu blijkt dat de vorm van het plakje watermeloen ook kan dienen als een smakelijk stuk pizza. Serie 19 van de LEGO Minifiguren bevatte hetzelfde onderdeel dat werd gebruikt voor de Watermelon Dude / Watermeloen minifiguur voor deze Pizza Costume Guy. Terwijl andere minifiguren het uitstralen het leuk te vinden het etenswaren kostuum te dragen, lijkt het wel of de Pizza man gedwongen wordt om het te dragen.

Give "Peas" a chance

Toen de LEGO-minifigurenlijn in 2020 zijn 20e serie bereikte, werd het Erwten meisje / Pea Pod-kostuummeisje geïntroduceerd. Vreemd genoeg had ze, ondanks haar liefde voor erwten, ook een appel. Misschien is het een Deens ding. Net als bij andere Minifiguren gebaseerd op etenwaren, werd het Erwten meisje / Pea Pod Costume Girl ook een sleutelhanger.

Too Hot!!!!

Met de 22e serie LEGO Minifiguren groeide het aantal Food Mascots met de Hete Peper Fan / Chili Costume Fan. Zoals je zult zien, zijn de tags 'jongen / many' en 'Meisje / vrouwl' in 2022 verwijderd ten gunste van de bijnaam 'fan'. De Chili-kostuumfan was ook een van de eerste voedselmascottes die het personage toestond het kostuum uit te trekken en dan een haarstukje op te doen.

Waar cake jij naar?

Het is niet alleen de LEGO Minifigures-serie die ons etenswaren Minifiguurtje heeft opgeleverd. Het onlangs uitgebrachte Verjaardags Bouw Een Minifiguur-pakket dat te vinden was in LEGO Stores, bevat een Cake pak-fan. Dit gebruikt opnieuw het driehoekige kostuums die worden gebruikt voor zowel de Watermeloen- als de Pizza Food-fan. Deze keer is het gedecoreerd als een lekker stukje taart. Onder het taartkostuum heeft de minifiguur een geweldige decoratie. Dus daar keek je naar!

Voor als je veel "ijs"-end bent

Het komt niet vaak voor dat op voedsel gebaseerde personages worden geïntroduceerd buiten de LEGO Minifigures-lijn. Maar in 2022 debuteerde LEGO City met het Ice Cream-pak, dat in drie verschillende kleuren wordt geleverd in twee verschillende LEGO City-sets. De blauwe en roze ijspakken worden gedragen door de ijsboeven in de set Ice Cream Truck Police Chase. Met een groene variant gevonden in de Beach Lifeguard Station-set en gedragen door een ijsverkoper.