Vorm de letters

Letters en hun klanken zijn de bouwstenen van je moedertaal. Als kinderen over deze intrigerende symbolen beginnen te leren, zijn ze instinctief nieuwsgierig naar hoe deze letters eruitzien, voelen, ruiken of smaken. (Steek je hand op als jij een van die volwassenen bent die vroeger zeker wisten dat een van de letters in jouw lettersoep beter smaakte dan alle andere.)

Er zijn veel manieren om de interesse van kinderen te stimuleren. Gebruik wat ze al graag doen om ze letters en klanken te laten herkennen en maken.
Als ze graag in de keuken helpen, kun je broodjes of pannenkoeken maken en ze helpen hun naam te spellen met het deeg, het beslag of de versieringen. Misschien smaakt de H wel naar chocola?
Als ze graag zingen, kun je samen met ze op zoek gaan naar bepaalde letters en klanken in hun favoriete liedjes.
Als ze graag buiten spelen, kun je ze helpen letters te vormen met takjes, stenen of bloemen.
Als ze graag tekenen of schilderen, kunnen ze bijvoorbeeld een pinguïn tekenen of schilderen voor de letter P.
Als ze van bouwspeelgoed houden, kunnen ze letters bouwen met robotonderdelen, bouwstenen of meubels uit het poppenhuis. 

Een van onze ontwerpers bouwde deze voorbeelden van letters die je met DUPLO stenen kunt maken. Download de gratis alfabetposter om in de kamer van je kind op te hangen en gebruik deze voor inspiratie. Wacht maar af: er zitten overal om je heen letters en klanken verborgen. Je moet alleen je ogen en oren openhouden om ze te vinden.

LEGO DUPLO 10915 Duplo Alfabet vrachtwagen

1 - 2
LEGO® DUPLO® 10915
36 LEGO's
BESTEL

LEGO DUPLO 10915 Duplo Alfabet vrachtwagen

LEGO 10915 Peuters bouwen, spelen en leren het alfabet met deze DUPLO alfabet vrachtwagen. Leuk en leerzaam. Lees meer...

Met de LEGO® DUPLO® Alfabet vrachtwagen kunnen jonge kinderen creatief bouwen, fantasierijk spelen en tegelijkertijd letters leren. Het ultieme leerzame speelgoed voor peuters! Speelgoed om kinderen het alfabet te leren Peuters verbeteren hun fijne motoriek als ze de letterstenen op de vrachtwagen stapelen. Wanneer ze fantasierijke avonturen spelen met de jongen, het meisje en de beer, ontwikkelen ze hun visuele en ruimtelijke bewustzijn. De 26 letterstenen bieden volop mogelijkheden om vertrouwd te raken met de letters van het alfabet en de taalvaardigheid te verbeteren. En als ouders en verzorgers meespelen, kunnen zij waardevolle ontwikkelingsmijlpalen met hun kleine bouwer delen. Onweerstaanbaar leerzaam bouwspeelgoed voor peuters LEGO DUPLO speelsets brengen vrij spel, zelfexpressie en leren binnen handbereik van peuters. Ze zijn ontworpen met het oog op de behoeften en interesses van peuters en kleuters – die kleine handjes kunnen haast niet wachten om de peutervriendelijke stenen vast te pakken en te beginnen met bouwen!

LEGO DUPLO 10861 Duplo Herken emoties

1 - 2
LEGO® DUPLO® 10861
28 LEGO's
BESTEL

LEGO DUPLO 10861 Duplo Herken emoties

LEGO DUPLO 10861 Fel gekleurde blokken om emoties uit te leggen en te begrijpen. Lees meer...

Help uw peuter om verschillende emoties te herkennen en te begrijpen, gebruikmakend van deze heldere, te bouwen karakters gemaakt van dikke LEGO® DUPLO® stenen die speciaal zijn ontworpen om leuk en veilig te zijn voor kleine handen. Verander de dubbelzijdige gezichtsbakstenen om verschillende gezichtsuitdrukkingen te verkennen en gebruik de dubbelzijdige verhaalstenen om je eigen verhalen over stemmingen en gevoelens te creëren. Er zijn uren plezier te beleven samen met deze grote stenen, en het ontwikkelen van taalvaardigheden onderweg.

LEGO DUPLO 10851 Duplo Gele schoolbus

1 - 2
LEGO® DUPLO® 10851
6 LEGO's
BESTEL

LEGO DUPLO 10851 duplo Gele schoolbus

LEGO DUPLO 10851 Kleine buschauffeurs gaan direct aan de slag met bouwen en spelen. Lees meer…

Voor peuters is er weinig leuker dan zelf deze schattige gele bus steeds opnieuw te bouwen en ermee rond te rijden. Met deze simpele set kunnen de fijne motoriek en de bouwvaardigheid worden gestimuleerd en de raam-elementen met opdruk van figuren zetten aan tot rollenspel. LEGO® DUPLO® stenen zijn speciaal ontwikkeld voor veilig gebruik door kleine handjes

SOLD OUT

LEGO DUPLO 10835 Duplo Mijn eerste Familiehuis

LEGO DUPLO 10835 Speel alledaagse gebeurtenissen na in dit leuke familiehuis. Lees meer...

Speel alledaagse gebeurtenissen na in LEGO® DUPLO® Mijn eigen stad: een herkenbare wereld met moderne DUPLO figuurtjes. Er zijn eindeloze speelmogelijkheden met dit eenvoudig te bouwen huis waarin van alles kan worden geoefend: opstaan en aankleden, eten klaarmaken en opdienen, de auto wassen en ga zo maar door. Volop rollenspel en leerzame activiteiten dus, met het naspelen van het dagelijks leven met de drie DUPLO figuurtjes.