Waarom hebben we verbeeldingskracht nodig?

Fantasiedingen, -vrienden en -werelden voelen net zo reëel aan als de echte. Heb je geen racewagen? Gebruik dan stoelen om er een te maken! Heb je geen kasteel? Maak er een van een doos! Heb je een extra personage nodig voor je rollenspelverhaal? Die teddybeer krijgt ineens een eigen stem!

Verbeelding voedt creativiteit. Om onze ideeën werkelijkheid te laten worden of om te proberen de werkelijkheid te veranderen. Als volwassenen beperken we onszelf vaak tot wat we hebben geleerd dat kan of niet kan. De kartonnen doos van jou is geen kasteel, maar je kunt het zien als een kleine stap in de richting van het omzetten van ideeën in concrete oplossingen. Het creatief denken en de probleemoplossende vaardigheden van je kind door alledaagse voorwerpen in nieuwe dingen om te zetten, kunnen later worden gebruikt om grotere uitdagingen, problemen en uitdagingen het hoofd te bieden.
Een van de beste dingen die je kunt doen om je eigen verbeelding en die van je kind te voeden, is om onbevreesd nieuwe ‘wat-als’ omstandigheden te blijven verkennen - alleen en als gezin. We vinden het logisch dat onze kinderen dingen de eerste keer niet perfect doen. We moedigen ze juist aan om te blijven oefenen. Gun jezelf ook een tweede kans. En een derde. Veel plezier met het verzinnen van volledig onrealistische scenario's - het is jouw verhaal! En als nieuwe dingen je niet meteen lukken, probeer je het toch gewoon nog een keer! Durf te geloven in je ideeën, en in die van je kind. Probeer onvolmaakte nieuwe oplossingen uit zonder een bepaalde uitkomst te verwachten.

LEGO DUPLO 10521 Duplo Zorg samen met oma voor het kalfje

LEGO DUPLO 10521 Duplo Zorg samen met oma voor het kalfje

LEGO DUPLO 10521 Zorg samen met Oma boerin goed voor het lieve kleine kalfje. Lees meer...

LEGO® DUPLO® 10521
BESTEL

LEGO DUPLO 10884 Duplo Mijn eerste dieren

LEGO DUPLO 10884 Duplo Mijn eerste dieren

LEGO 10884 Help je kind om de jungledieren te bouwen en daarna op de wip te laten balanceren. Lees meer...

LEGO® DUPLO® 10884 Mijn eerste dieren

LEGO® DUPLO® 10884
BESTEL

LEGO DUPLO 10901 Duplo Brandweer auto

LEGO DUPLO 10901 Duplo Brandweer auto

LEGO DUPLO 10901 Kom snel met de brandweer ladder wagen de brand blussen. Met brandweerman. Lees meer...

LEGO® DUPLO® 10901 Brandweer auto

LEGO® DUPLO® 10901
BESTEL

LEGO DUPLO 10902 Duplo Politie station

LEGO DUPLO 10902 Duplo Politie station

LEGO DUPLO 10902 Peuters beleven eindeloos speelplezier met het politiebureau. Met politie auto en gevangenis. Lees meer...

LEGO® DUPLO® 10902
BESTEL