Waarom hebben we verbeeldingskracht nodig?

Fantasiedingen, -vrienden en -werelden voelen net zo reëel aan als de echte. Heb je geen racewagen? Gebruik dan stoelen om er een te maken! Heb je geen kasteel? Maak er een van een doos! Heb je een extra personage nodig voor je rollenspelverhaal? Die teddybeer krijgt ineens een eigen stem!

Verbeelding voedt creativiteit. Om onze ideeën werkelijkheid te laten worden of om te proberen de werkelijkheid te veranderen. Als volwassenen beperken we onszelf vaak tot wat we hebben geleerd dat kan of niet kan. De kartonnen doos van jou is geen kasteel, maar je kunt het zien als een kleine stap in de richting van het omzetten van ideeën in concrete oplossingen. Het creatief denken en de probleemoplossende vaardigheden van je kind door alledaagse voorwerpen in nieuwe dingen om te zetten, kunnen later worden gebruikt om grotere uitdagingen, problemen en uitdagingen het hoofd te bieden.
Een van de beste dingen die je kunt doen om je eigen verbeelding en die van je kind te voeden, is om onbevreesd nieuwe ‘wat-als’ omstandigheden te blijven verkennen - alleen en als gezin. We vinden het logisch dat onze kinderen dingen de eerste keer niet perfect doen. We moedigen ze juist aan om te blijven oefenen. Gun jezelf ook een tweede kans. En een derde. Veel plezier met het verzinnen van volledig onrealistische scenario's - het is jouw verhaal! En als nieuwe dingen je niet meteen lukken, probeer je het toch gewoon nog een keer! Durf te geloven in je ideeën, en in die van je kind. Probeer onvolmaakte nieuwe oplossingen uit zonder een bepaalde uitkomst te verwachten.
BESTEL

LEGO DUPLO 10521 Duplo Zorg samen met oma voor het kalfje

LEGO DUPLO 10521 Zorg samen met Oma boerin goed voor het lieve kleine kalfje. Lees meer...

Oma past goed op het lieve kalfje en zorgt dat het gezond en tevreden is. Kinderen beleven veel plezier aan het in elkaar zetten van de grote, vrolijk gekleurde LEGO® DUPLO® stenen en het spelen met deze set met boerderij-thema. Tegelijk kunnen ze meer te weten komen over dieren en hoe die moeten worden verzorgd. Inclusief DUPLO Oma figuur.

LEGO DUPLO 10884 Duplo Mijn eerste dieren

1 - 2
LEGO® DUPLO® 10884
15 LEGO's
BESTEL

LEGO DUPLO 10884 Duplo Mijn eerste dieren

LEGO 10884 Help je kind om de jungledieren te bouwen en daarna op de wip te laten balanceren. Lees meer...

Peuters leren met veel plezier bouwen en dingen balanceren met LEGO® DUPLO® 10884 Mijn eerste balancerende dieren. Ze vinden het leuk om de vrolijk gekleurde jungledieren op verschillende manieren op de wip te zetten en te zien hoe die omvalt. De kleurrijke aap, olifant, tijger en panda zijn eenvoudig te bouwen en te herbouwen met stevige DUPLO stenen. De 2 extra stenen houden de wip in evenwicht, of ze kunnen worden gebruikt om onder de wip te leggen, zodat die recht blijft. DUPLO stenen zijn speciaal ontwikkeld voor veilig spelen door kleine handjes

LEGO DUPLO 10901 Duplo Brandweer auto

1 - 2
LEGO® DUPLO® 10901
21 LEGO's
BESTEL

LEGO DUPLO 10901 Duplo Brandweer auto

LEGO DUPLO 10901 Kom snel met de brandweer ladder wagen de brand blussen. Met brandweerman. Lees meer...

Speel alledaagse gebeurtenissen na met LEGO® DUPLO® Mijn eigen stad: een herkenbare wereld met moderne DUPLO figuren. Laat je kleine brandweerman of -vrouw anderen te hulp schieten met de 10901 Brandweertruck voor kinderen met blauw zwaailicht en sirene! Deze brandweertruck is eenvoudig te bouwen en heeft een la die open kan en een ladder. Peuters zullen het geweldig vinden om de brandweerman te helpen de kat uit de bouwbare boom te redden! Inclusief 2 DUPLO figuren en een kattenfiguur.

LEGO DUPLO 10902 Duplo Politie station

1 - 2
LEGO® DUPLO® 10902
38 LEGO's
BESTEL

LEGO DUPLO 10902 Duplo Politie station

LEGO DUPLO 10902 Peuters beleven eindeloos speelplezier met het politiebureau. Met politie auto en gevangenis. Lees meer...

Speel alledaagse gebeurtenissen na met LEGO® DUPLO® Mijn eigen stad: een herkenbare wereld met moderne DUPLO figuren. Peuters zullen het geweldig vinden om zelf verhalen te bedenken waarin het eenvoudig te bouwen 10902 Politiebureau centraal staat. Laat de politieagenten wegscheuren in hun politieauto met zwaailichten en gillende sirenes om de boef te vangen die er met de donuts van de agent vandoor is gegaan! Neem de boef mee naar het politiebureau en sluit hem veilig op in de cel. Inclusief 3 DUPLO figuren.