Want niet alleen de eerste woordjes en eerste stapjes zijn iets om bij stil te staan...

Nieuwe ouders kijken vaak ongeduldig uit naar de grote ontwikkelingsmijlpalen van hun kindje, zoals het eerste woordje of de eerste stapjes. Terwijl er verstopt tussen deze prachtige mijlpalen zich nog veel meer minder bekende momenten van vreugde en verwondering voordoen. Kleine bewegingen of handelingen die laten zien dat jouw baby zich goed ontwikkelt, je laten weten dat er een bepaald stadium voorbij is of dat er weer een hindernis is genomen.  Terwijl je geduldig op de bekendere momenten wacht, zijn er nog een aantal bijzondere en speciale momenten om naar uit te kijken...

Spelenderwijs leren over VOORWERPEN

1. Als ze voorwerpen bestuderen - is dat een teken dat zij zich dingen beginnen af te vragen over hun omgeving en dat hun geest zich aan het uitbreiden is. Je mag daar best blij mee zijn, want dit is een grote stap.

2. Als ze dingen oppakken -is dat een teken dat hun fijne motoriek beter wordt en dat ze de superbelangrijke spieren in hun vingers aan het ontwikkelen zijn.

3. Als ze naar voorwerpen toe BEWEGEN - dan mag je echt enthousiast gaan worden! Vaak als kinderen leren lopen of zwemmen, komt dat omdat ze ergens naartoe willen dat ze herkennen, waarschijnlijk speelgoed. Dat is het menselijke equivalent van een paard een wortel voorhouden.

Spelenderwijs leren over GEVOLGEN

4. Als ze speelgoedstenen op of aan elkaar gaan passen – betekent dit dat ze aan het ontdekken zijn hoe voorwerpen met elkaar kunnen samenhangen.

5. Als ze torens gaan maken - laat dit zien dat ze leren hoe zij doelen voor zichzelf kunnen stellen en dat ze het concept van succes en prestatie beginnen te begrijpen. Dit is het goede moment om ze te overladen met lof, zelfs als de toren wiebelt of omvalt!

6. Als ze voorspellingen beginnen te doen - betekent dit dat zij hun eigen verhalen kunnen gaan creëren, dat ze verhalen over de wereld om hen heen gaan toepassen. Een simpel voorbeeld hiervan is weten dat als een stapel te hoog wordt, deze kan omvallen.

Spelenderwijs leren over ZICHZELF

7. Als ze geduldig op hun beurt wachten - is dat een teken dat ze leren rekening te houden met de behoeften van andere mensen. Wachten kan ondraaglijk zijn, vooral voor zeer jonge kinderen. Het is dus een gigantische stap in hun zoektocht naar hoe de wereld werkt en het laat zien dat ze al leren om te gaan met anderen.

8. Als ze emotioneel worden na het spelen - betekent dat dat ze de emotionele gevolgen van iets goed of fout doen voelen. Een duidelijk teken van innerlijke groei dat laat zien dat ze het emotionele vermogen om met situaties om te gaan aan het ontwikkelen zijn.

LEGO DUPLO 10884 Duplo Mijn eerste dieren

1 - 2
LEGO® DUPLO® 10884
15 LEGO's
BESTEL

LEGO DUPLO 10884 Duplo Mijn eerste dieren

LEGO 10884 Help je kind om de jungledieren te bouwen en daarna op de wip te laten balanceren. Lees meer...

Peuters leren met veel plezier bouwen en dingen balanceren met LEGO® DUPLO® 10884 Mijn eerste balancerende dieren. Ze vinden het leuk om de vrolijk gekleurde jungledieren op verschillende manieren op de wip te zetten en te zien hoe die omvalt. De kleurrijke aap, olifant, tijger en panda zijn eenvoudig te bouwen en te herbouwen met stevige DUPLO stenen. De 2 extra stenen houden de wip in evenwicht, of ze kunnen worden gebruikt om onder de wip te leggen, zodat die recht blijft. DUPLO stenen zijn speciaal ontwikkeld voor veilig spelen door kleine handjes

LEGO DUPLO 10870 Duplo Boerderij dieren

1 - 2
LEGO® DUPLO® 10870
16 LEGO's
BESTEL

LEGO DUPLO 10870 Duplo Boerderij dieren

LEGO DUPLO 10870 Zorg goed voor de dieren van deze leuke boerderij. Met varkentje, kip, koetje en een poes. Lees meer...

Kleine dierenvrienden zullen het heerlijk vinden om voor deze boerderijdieren te zorgen. Help hen de kip naar het hok te brengen, het biggetje en het kalf naar de voedertrog en wateremmer te leiden en de lieve kat te aaien. Het kippenhok is eenvoudig te bouwen voor peuters en daarmee vormt dit leerzame speelgoed een goede manier om de eerste bouwvaardigheden te oefenen. Inclusief 4 dierenfiguren

LEGO DUPLO 10860 Duplo Race wagen

1 - 2
LEGO® DUPLO® 10860
6 LEGO's
BESTEL

LEGO DUPLO 10860 Duplo Race wagen

LEGO DUPLO 10860 Mijn eerste race auto, hiermee win je alle wedstrijden, zeker weten. Lees meer...

Kleine coureurs zullen dolgraag deze My First Raceauto set bouwen en herbouwen voor eindeloos rijplezier. Het is eenvoudig voor jonge kinderen om te bouwen, fijne motoriek en vroege constructievaardigheden te ontwikkelen, en het is een leuk voorschoolse speeltje om mee te nemen en te spelen, waar je ook bent! Verander de versierde chauffeursteen om te kiezen wie de auto bestuurt! LEGO® DUPLO®-stenen zijn speciaal ontworpen om leuk en veilig te zijn voor kleine handen.

LEGO DUPLO 10852 Duplo Mijn eerste Vogel

1 - 2
LEGO® DUPLO® 10852
7 LEGO's
BESTEL

LEGO DUPLO 10852 Duplo Mijn eerste Vogel

LEGO DUPLO 10852 De fantasie van kleine bouwers krijgt vleugels met deze kleurige papegaai. Lees meer…

Je peuter zal veel plezier beleven aan deze vrolijk gekleurde LEGO® DUPLO® papegaai! Met het eenvoudig te bouwen model kunnen de bouwvaardigheid en de fijne motoriek worden gestimuleerd. Zet de fantasie aan het werk door de stenen op andere manieren te combineren en verschillende kleurige vogels te bouwen. DUPLO stenen zijn speciaal ontwikkeld voor veilig gebruik door kleine handjes.