Want niet alleen de eerste woordjes en eerste stapjes zijn iets om bij stil te staan...

Nieuwe ouders kijken vaak ongeduldig uit naar de grote ontwikkelingsmijlpalen van hun kindje, zoals het eerste woordje of de eerste stapjes. Terwijl er verstopt tussen deze prachtige mijlpalen zich nog veel meer minder bekende momenten van vreugde en verwondering voordoen. Kleine bewegingen of handelingen die laten zien dat jouw baby zich goed ontwikkelt, je laten weten dat er een bepaald stadium voorbij is of dat er weer een hindernis is genomen.  Terwijl je geduldig op de bekendere momenten wacht, zijn er nog een aantal bijzondere en speciale momenten om naar uit te kijken...

Spelenderwijs leren over VOORWERPEN

1. Als ze voorwerpen bestuderen - is dat een teken dat zij zich dingen beginnen af te vragen over hun omgeving en dat hun geest zich aan het uitbreiden is. Je mag daar best blij mee zijn, want dit is een grote stap.

2. Als ze dingen oppakken -is dat een teken dat hun fijne motoriek beter wordt en dat ze de superbelangrijke spieren in hun vingers aan het ontwikkelen zijn.

3. Als ze naar voorwerpen toe BEWEGEN - dan mag je echt enthousiast gaan worden! Vaak als kinderen leren lopen of zwemmen, komt dat omdat ze ergens naartoe willen dat ze herkennen, waarschijnlijk speelgoed. Dat is het menselijke equivalent van een paard een wortel voorhouden.

Spelenderwijs leren over GEVOLGEN

4. Als ze speelgoedstenen op of aan elkaar gaan passen – betekent dit dat ze aan het ontdekken zijn hoe voorwerpen met elkaar kunnen samenhangen.

5. Als ze torens gaan maken - laat dit zien dat ze leren hoe zij doelen voor zichzelf kunnen stellen en dat ze het concept van succes en prestatie beginnen te begrijpen. Dit is het goede moment om ze te overladen met lof, zelfs als de toren wiebelt of omvalt!

6. Als ze voorspellingen beginnen te doen - betekent dit dat zij hun eigen verhalen kunnen gaan creëren, dat ze verhalen over de wereld om hen heen gaan toepassen. Een simpel voorbeeld hiervan is weten dat als een stapel te hoog wordt, deze kan omvallen.

Spelenderwijs leren over ZICHZELF

7. Als ze geduldig op hun beurt wachten - is dat een teken dat ze leren rekening te houden met de behoeften van andere mensen. Wachten kan ondraaglijk zijn, vooral voor zeer jonge kinderen. Het is dus een gigantische stap in hun zoektocht naar hoe de wereld werkt en het laat zien dat ze al leren om te gaan met anderen.

8. Als ze emotioneel worden na het spelen - betekent dat dat ze de emotionele gevolgen van iets goed of fout doen voelen. Een duidelijk teken van innerlijke groei dat laat zien dat ze het emotionele vermogen om met situaties om te gaan aan het ontwikkelen zijn.

LEGO DUPLO 10884 Mijn eerste dieren

LEGO 10884 Help je kind om de jungledieren op de wip te laten balanceren. Lees meer...

LEGO® DUPLO® 10884 Mijn eerste dieren

LEGO® DUPLO® 10884
BESTEL

LEGO DUPLO 10870 Boerderij dieren

LEGO DUPLO 10870 Zorg goed voor de dieren van deze leuke boerderij. Lees meer...
LEGO® DUPLO® 10870
BESTEL

LEGO DUPLO 10860 Race wagen

LEGO DUPLO 10860 Mijn eerste race auto, hiermee win je alle wedstrijden, zeker weten. Lees meer...

LEGO® DUPLO® 10860
BESTEL
NIEUW

LEGO DUPLO 10852 Mijn eerste Vogel

LEGO DUPLO 10852 De fantasie van kleine bouwers krijgt vleugels met deze kleurige papegaai. Lees meer…

LEGO® DUPLO® 10852
BESTEL