WAT IS LEGO NINJAGO?

LEGO® NINJAGO® is een spannende verhalenwereld over een team ninjahelden dat het opneemt tegen duistere machten. De verhalen, waar ook een langlopende tv-serie van is, draaien om thema's als loyaliteit, vriendschap en je volledige potentieel bereiken, terwijl het kinderen daarnaast veel plezier biedt

WANNEER VERSCHEEN LEGO NINJAGO?

NINJAGO kwam in 2011 voor het eerst uit met bouwsets en met de eerste aflevering van de NINJAGO: Masters of Spinjitzu televisieserie. Sindsdien verschijnen er elk jaar nieuwe producten.

KUNNEN LEGO NINJAGO SETS GECOMBINEERD WORDEN MET ANDERE LEGO SETS?

Ja. Alle NINJAGO sets kunnen met ander LEGO bouwspeelgoed worden gecombineerd.

WAT IS SPINJITZU?

Spinjitzu is een vechtsport in de NINJAGO wereld. Het draait er bij Spinjitzu om je geestelijke en lichamelijke balans aan te spreken tijdens het draaien, waarbij een tornado van elementaire energie ontstaat. Kennis van deze vaardigheid is wat de ninja’s onderscheidt van anderen in de NINJAGO wereld. Beheersing van Spinjitzu is de belangrijkste stap in het bereiken van je ware potentieel. Wanneer je dit door het overwinnen van emotionele belemmeringen hebt bereikt, heb je toegang tot de maximale hoeveelheid elementaire kracht.

WIE ZIJN DE NINJAGO HELDEN?

De belangrijkste NINJAGO personages zijn een team van jonge ninja’s, waaronder Kai, de Ninja van het Vuur; Zane, de Ninja van het IJs; Jay, de Ninja van de Bliksem; Cole, de Ninja van de Aarde; Nya, de Ninja van het Water; en Lloyd, de krachtige Groene Ninja.

WIE IS MEESTER WU?

Meester Wu is de oude mentor van het ninjateam. Hij leert hun in zichzelf te geloven en gedisciplineerd en sterk te zijn.

WAT ZIJN DE GOUDEN WAPENS?

De vier gouden wapens van Spinjitzu zijn krachtige artefacten die Jay, Cole, Kai en Zane tijdens hun eerste avontuur moesten terughalen.